.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, May 16, 2006

Happy Mother's Day & Happy Teacher's Day utk aku...

May 14th ari tu Mother's Day... Pagi2 lagi 'Ibu Mertuaku' dah cium pipi aku bg ucapan hari ibu... Terharunye... Happy Mother's Day, Mama... Jasamu dikenang... (ye la... xde mama, xde la laki aku dlm dunia ni..). Mlm sblm tu dah banjer mama kat Pizza Hut. (ngan abah skali... lupe lak... Happy Belated Birthday, Abah). Pagi2, bgn je tido aku dah call Mumy... Rindunye... first time rasenye aku xsambut hari ibu kat muar. Sedey... Bangun pagi je terus teringat mumy. Call tp xangkat2. Tensen tul. Lps mandi baru dpt wish mumy. Happy Mother' Day, mumy... Jasamu dikenang dan akan dibalas seadanye... Olynn sayang mumy (walaupun olynn xpernah sebut...) Lps lunch terus balik muar sbb dah janji ngan adik2 nak banjer mumy ngan dady kat Pizza Hut sempena hari ibu... Puas rasenye hati ni sbb thn ni dpt sambut hari ibu ngan Mumy dan jugak Mama... :)

Hmm... thn ni jugak thn kedua aku sambut Hari Ibu ni. Last year kire cam fresh mom lagi... Tasya baru baper bulan... Thn ni baru la betul2 sambut. Dlm kum 12 tgh mlm, org pertama (yg xpernah2 wish aku smpi aku kecik ati..) yg wish aku is Papa... At last, aku rase dihargai (spls setahun lbh melahirkan anak utk dia... hehe). TQ papa... Aku happy walaupun xde hadiah sempena mother's day ni... (sbb dia kate dia bukan anak aku.. heheh).

Hmm... ari ni lak... genap 7 thn aku jadik pendidik. Selamat Hari Guru utk aku... xsangke lak.. aku yg penakut nak present... yg slalu gigil bile tibe2 jadik tumpuan... leh jadik tenaga pengajar... cam xcaye jek... ni ade lagu sempena hari guru ni... (lirik digubah.. eh... diubah oleh en. zaki... huhu)

Kami lecturer cosmo
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita
Pada Dato Idrus
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua
Di bidang IT&Multimedia
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Cosmo yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetapkan kami tunaikan

Huhu... bravo zaki! SELAMAT HARI GURU kepada semua lecturer cosmo.... Semoga Allah memberkati usaha kite mendidik anak bangsa (chewah...)

10 comments:

AJ said...

aduiii...pening lalat lak bace lirik lagu nie laaaa......... :P

k olin ....PEMALU!!??? huh!??? runtuh laaa bangunan cosmo tu!! muahahahhahaha......

Puan Olynn said...

ele... jean jeles sbb xdpt nyanyi lagu tu kan... sudah la jean...

The Lock said...

ko wat la video klip. masuk kat blog ko nih...

Puan Olynn said...

ko nak jadik artis dia ke ?

AJ said...

muahahahha...mmg sesuai sgt2 laaa tu!!!!!! mmg padan teramat sgt laaa k olin n Lock nie... bagus...bagus..... :P

satu penulis lirik yg sewel...
satu artis lagu nie yang senget...

Puan Olynn said...

kite bukan penulis lirik dia... ooo... ckp zaki sewel ye.. jean kenal ke zaki tu saper ?

The Lock said...

tah dia nih... cam kenal jee... aku pun tak kenal...

Puan Olynn said...

heheh... ko xtau.. zaki tu org dia besar... cam jin la jugak (tp bukan jean). Pale dia botak, perut dia buncit.. mmg mengerikan lah... Berani la korang kutuk dia... (huhu... sori zaki... )

AJ said...

eleh, kenal ler, tapi by name je laaa!!!

ala.... k olin n Loxk yg ngutuk dier, kiter x masuk campur!!

siap laaa Lock, bier dier mimpi ngeri mlm nie mimpi kan si zaki tu!!! muahahahahaha.......

Puan Olynn said...

perghh.. tibe2 lak zaki jadik glamer kat sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...