.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, May 30, 2006

Garangnye anak mama...

Naper la anak aku ni garang sangat ? Darah pendekar mane la yg dia ikut gaknye. Seme org dia nak marah... seme org dia nak tengking. Pantang silap sket. Anak2 org ni jgn citer la... makan tangan dia jek... huhu... Tp xpe... mama tetap bangge ngan caca... Bagus gak dia garang2... xle kena buli je kejenye nanti... hehhe...

Hmm... ari ni ari kedua sem baru. Smalam aku leave. So, maknenye ari ni first day aku ngajar diploma smule... (setelah 3 bulan ngajar SLG). Hmm... smangat xsmangat la jugak. Dah best ngajar kelas SLG... bile dpt kelas diploma rase cam terbeban lak sket... Mcm mls je rasenye nak masuk kelas. Huhu.... Kelas SLG aku esok last. Xd ebg diorg pape pun... gaji xmasuk lagi. Nak bagi apenye... (uwaaa... sedey...!!!)

Monday, May 22, 2006

"Manic Monday"

Ari ni "Manic Monday". Tp bukan Manic Monday yg Hotlink bg tu.... Manic Monday yg Cosmo bg. Uwaaaaaaaaaa!!! Kena marking paper. Byk giler lak tu. Ni tgh mencari mood nak bt keje ni... Pecah rekod aku sepjg 7 thn aku keje sini. Dah le tu... byk subjek lak tu...

1. Computing Fundamentals
2. Data Analysis and Database Design
3. System Analysis
4. Web Designing and Publishing
5. Structured Programming
6. Object-oriented Programming
7. Java Programming
8. Visual Programming
9. Programming Principles
(Yg ni aku sub kan kat Kiah.. hhuhu)


Fuhh... boleh dikatekan hampir seme subjek IT la aku kena mark. Gilos!! Sewel aku dibuatnye. Tp xpe... pulangannye pun lumayan pak... huhu... K lah... mood sudah mari... adios...



[keje aku yg berlambak tu...]

Thursday, May 18, 2006

mari buang masa...

Hari ni office hour aku dihabiskan dgn bt keje yg xde paedah. Bosannye bile xde keje nak buat ni. Dr pagi td aku asyik la surfing, update blog, chatting dan tahpape lagi yg aku sniri xsedar ape yg aku buat. Tibe2 tgk dah lunch time. Giler ah. Pastu ptg ni keje aku lak bace blog org. Mcm addicted la pulak aku bace blog si faizalfarah tu ha. Ni si Ain Adilla la yg kenalkan kat aku nih. Klaka giler (walaupun ade gak sket2 entry yg agak xsnonoh). Tp mmg menghiburkan lah...

Ni pun skang ni tgh chatting lagi dgn si Ain. Adui ain... xde org lain ke dlm dunia ni ha? Asyik2 muke ko jek kat ym tuh... huhu... pastu menambah dose la pulak... asyik bergosip sambal blacan jek xabis2... huhu... Jom ain... sambung gossip lagi...

Tuesday, May 16, 2006

Happy Mother's Day & Happy Teacher's Day utk aku...

May 14th ari tu Mother's Day... Pagi2 lagi 'Ibu Mertuaku' dah cium pipi aku bg ucapan hari ibu... Terharunye... Happy Mother's Day, Mama... Jasamu dikenang... (ye la... xde mama, xde la laki aku dlm dunia ni..). Mlm sblm tu dah banjer mama kat Pizza Hut. (ngan abah skali... lupe lak... Happy Belated Birthday, Abah). Pagi2, bgn je tido aku dah call Mumy... Rindunye... first time rasenye aku xsambut hari ibu kat muar. Sedey... Bangun pagi je terus teringat mumy. Call tp xangkat2. Tensen tul. Lps mandi baru dpt wish mumy. Happy Mother' Day, mumy... Jasamu dikenang dan akan dibalas seadanye... Olynn sayang mumy (walaupun olynn xpernah sebut...) Lps lunch terus balik muar sbb dah janji ngan adik2 nak banjer mumy ngan dady kat Pizza Hut sempena hari ibu... Puas rasenye hati ni sbb thn ni dpt sambut hari ibu ngan Mumy dan jugak Mama... :)

Hmm... thn ni jugak thn kedua aku sambut Hari Ibu ni. Last year kire cam fresh mom lagi... Tasya baru baper bulan... Thn ni baru la betul2 sambut. Dlm kum 12 tgh mlm, org pertama (yg xpernah2 wish aku smpi aku kecik ati..) yg wish aku is Papa... At last, aku rase dihargai (spls setahun lbh melahirkan anak utk dia... hehe). TQ papa... Aku happy walaupun xde hadiah sempena mother's day ni... (sbb dia kate dia bukan anak aku.. heheh).

Hmm... ari ni lak... genap 7 thn aku jadik pendidik. Selamat Hari Guru utk aku... xsangke lak.. aku yg penakut nak present... yg slalu gigil bile tibe2 jadik tumpuan... leh jadik tenaga pengajar... cam xcaye jek... ni ade lagu sempena hari guru ni... (lirik digubah.. eh... diubah oleh en. zaki... huhu)

Kami lecturer cosmo
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita
Pada Dato Idrus
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua
Di bidang IT&Multimedia
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Cosmo yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetapkan kami tunaikan

Huhu... bravo zaki! SELAMAT HARI GURU kepada semua lecturer cosmo.... Semoga Allah memberkati usaha kite mendidik anak bangsa (chewah...)

Thursday, May 11, 2006

Happy b'day my blog!!!

Laa... dah setahun rupenye blog aku ni.... Syabbbassss!!! Maknenye aku dah berjaya merekodkan (cewah... skima tu bahasa aku) kisah hidup aku kat dlm ni... Tahniah olynn...
Well.. HAPPY B'DAY MY BLOG!!!

Wednesday, May 10, 2006

Aksi Tasya...

kat JJ Melaka
kat Times Square
Ni la dia gambar latest tasya. Gmbr yg atas tu masa kat Food Court JJ Melaka. Masuk2 je dh nmpk menatang mickey tu... Si caca pun pelagi... terkedek2 la dia berlari ke arah mende tu... & terkial2 la dia nak memanjat. Bile org xbg dia nangis. Geram tul. Gmbr yg kedua lak mase kat Times Square, KL. Jalan2 masa cuti 1 Mei ari tu. Punye la 'gayat'nye dia naik keta tu. Bile bawak masuk kedai je dia bantai melalak. Nak suh keta tu bergerak sepjg masa. Hangin... hangin... "Tasya, mama penat tau x ?"... hmm... nasib baik la anak aku... kalau anak org lain mau aku lempangkan aje... huhu... Isy... Diam xdiam dah besar dah anak aku ek... Semoga dia jadik anak yg solehah, bijak & mendengar kata... aminnn....

Tuesday, May 9, 2006

Ingatkan aku genius... lum agi rupenye... ;p

Congratulations, Olin! Your IQ score is 133
( This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others. )

Your Intellectual Type is Visual Mathematician. This means you are gifted at spotting patterns — both in pictures and in numbers. These talents combined with your overall high intelligence make you good at understanding the big picture, which is why people trust your instincts and turn to you for direction — especially in the workplace. And that's just some of what we know about you from your test results...

Monday, May 8, 2006

Mari update blog...

Punye la bz lately ni... Sampaikan xsempat nak update blog. Ni baru ade masa. Bukan bz ape pun... xabis2 ngan EL la... AL la... hehe...
Ari ni "Manic Monday".. huhu... smpi nak patah jari ni asyik sms jek...
1 Mei ari tu wedding anniversary aku & jun... Alhamdulillah... diam xdiam dah 2 tahun idup ngan dia... Semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa... Hmm... ape yg aku dpt sempena anniversary ni ??? Stay 3 hari 2 mlm kat Grand Season... ngan Jaket (ye ke jaket) Levi's... Yahoooo!!! TQ papa!!! Ape yg aku bg dia ??? Jaket Levi's gak... sbb dia nak tu...
Nak bt keje ah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...