.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, December 22, 2006

Cube bace ni... huhu...

Ni aku amek dari Metro online ari ni (22 Dec, 06). Yg jadik 'masalah' kat sini bukan la topik utama tu.... tp cube korang bace perenggan yg last2 tu... (yang aku bold kan tu...)

Beri cuti tanpa rekod

JOHOR BAHRU: Kementerian Sumber Manusia meminta majikan di negara ini bersikap prihatin memberi kelonggaran cuti tanpa rekod kepada pekerja yang menjadi mangsa banjir terutama di tiga negeri iaitu Johor, Melaka dan Negeri Sembilan.

Menterinya, Datuk Seri Dr Fong Chan Onn, berkata majikan diminta memberi kemudahan itu kepada pekerja yang berhadapan dengan bencana alam berkenaan.

Katanya, ia penting bagi membolehkan pekerja membaik pulih rumah dan menyediakan keperluan keluarga dari segi rawatan dan makanan.

“Saya yakin majikan di negara ini mempunyai rasa prihatin. Bagaimanapun, sekiranya ada yang berhadapan masalah dengan majikan masing-masing, mereka boleh melaporkan kepada kementerian sebelum pegawai membantu menghubungi majikan mereka untuk memberi pelepasan berkenaan,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan majlis penyerahan komputer bimbit kepada 200 pelajar Kolej Teknologi Cosmopoint di Rumah Alumni, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai di sini, petang semalam. Hadir sama, Presiden Cosmopoint, Datuk Idrus Mohd Satha.

Sementara itu, Idrus berkata, pemberian komputer bimbit itu bertujuan untuk menyahut seruan kerajaan dalam melahirkan graduan yang lebih berkualiti dan lebih ramai pekerja celik teknologi maklumat (IT).

Beliau berkata, pihaknya juga percaya pemberian komputer bimbit secara percuma itu mampu melonjakkan modal insan berminda kelas pertama dengan lebih segera.

“Dengan adanya komputer bimbit ini, pelajar boleh mencapai ilmu pengetahuan tanpa had dan murah berbanding pada masa sekarang apabila buku pengetahuan dan rujukan di negara ini dijual pada harga yang mahal.

“Oleh itu, kita berharap usaha perintis yang dilakukan Cosmopoint akan diikuti syarikat berkaitan kerajaan (GLC) untuk membantu meningkatkan ilmu pengetahuan di kalangan graduan di negara ini,” katanya.

Difahamkan, Cosmopoint memberikan sebanyak 2,000 komputer bimbit secara percuma bernilai RM5 juta kepada pelajarnya yang pendapatan keluarganya adalah kelas menengah dan rendah.

Wow... I'm speechless... huhu... ape komen korang ??? hehehhe....

Tuesday, December 19, 2006

Bebelan Semasa Hujan...

Sejak semalam lagi ujan turun kat Muar ni. Nak kate lebat sgt tu xde la... tp bukan gerimis. Kire kalau kuar tu, basah la jugak. Hmm... walau ape pun Alhamdulillah la sbb hujan cani... Baru la aku rase sihat sejak sekian lame sakit. Bestnye rase bdn ni sbb ari ni xde matahari yg terik... huhu...

I think i need a deep rest... ari tu dah plan nak g cuti ujung thn ni... tp mcm xjadik. Sedeynye. Kalau ade dpt g bercuti kat mane2 rasenye mesti aku ok kot lepas tu... Mcm mase pregnant caca dulu. Lepas balik dari bercuti barulah kurang morning sickness aku. Hmm... aku nak gak pegi bercuti kat mane2... even cuma 1-2 hari jek. Kat dekat2 pun jadik la. Asalkan aku dapat rest kan otak & badan ni...

Now ni aku dah nak masuk week 14. Suppose, M.S aku dah nak abis (kalau ikutkan ape yg aku bace la...) Tp aku still mcm tu gak... Hmm... besarnye dugaan Tuhan. Aku lum g bt buku merah lagi. Ingat next week baru nak g. Abis la... mesti kena bebel ngan nurse nanti. Huhu.. Aku bukan ape... aku malas. Dah le badan aku ni mcm ni. Nanti nak kena menunggu lame2. Poliklinik tu bukan xtau... Orang punye la ramai. Diorg ni... time aku pregnant, time tu la diorg nak pregnant same... hehe...

Kali ni awal2 lagi mmg aku dah plan nak bersalin kat hospital. Dulu masa caca, sibuk aku nak bersalin kat private. Tp last2, disebabkan caca breech (very critical breech), mak aku suh aku g hospital gak. Laki aku pun suke je la.. Demi menjadik anak dan isteri yg solehah (biar selamat masa melahirkan nanti) aku pun ikut la cakap mak aku & laki aku. So, for this time, awal2 lagi aku plan nak bersalin kat hospital. Sbb masa dulu aku rase layanan hospital Muar ni sgt2 ok. Tp dgn syarat la... (mcm masa anak 1st dulu) aku nak segala2nye 1st class. Aku siap ugut laki aku... Kalau bkn 1st class, aku nak bersalin kat private. (solehah sgt la aku ek.. hehe)

Hopefully kali ni baby aku xde ape2 complication. Aku teringin gak nak merasa bersalin normal. Nak rase mcmn sakitnye melahirkan anak. Dulu caesar (c-sec). Xrase ape pun. (Alhamdulillah). Kalau ikutkan... nak je aku caesar lagi kali ni. Tp cam xbest aa... teringin gak nak bersalin normal mcm ibu2 yg lain... Tp kalau dah ditakdirkan caesar lagi, nak bt cane. Ok gak sbb xsakit langsung. Cume xbest sbb laki aku xdpt bersama2 aku masa baby tu keluar...

Pregnant kali ni, perut aku mcm cpt sgt membesar. Baru 3 bulan lebih aku dah blh pakai baju pregnant (tp yg t-shirt je la). Nak kate kembar, xkembar baby aku ni. Tp perut aku cpt tul naik. Ari tu g scan. Punye la lasak baby aku. Xreti diam tgn & kaki dia. Kecik lagi tu. Dah besar nanti tah cane punye lasak. Mesti cam kakak dia dulu... Ni baby aku masa week 12 ari tu... Kiut x ? Hehe... Masa tgh scan tu xreti diam kaki & tgn dia. Asyik nak bergerak. Masa ni jantina dia dah ada tp xleh nak nmpk lagi sbb kecik sgt. Si Caca punye la happy dpt tgk baby. Senyum lebar dia. Bising mulut dia panggil "Baby... Baby...". Lps drp tu... sesaper jek g klinik, bile tanye caca g klinik bt ape, dia kate tgk baby... huhu... Sampaikan papa dia g klinik pun dia kate nak tgk baby... Baby ape caca...? Baby cacing ade la kot dlm perut papa tu... hehe...

my 2nd baby (week 12)

Monday, December 18, 2006

Week 13

Letihnya badan ni... skang ni aku dah pun masuk minggu ke-13 pregnant. Dah nak masuk 14 pun... tp morning sickness aku masih lagi ade. Tensennye... Aku sniri pun dah lupe la masa Caca dulu minggu ke berapa baru ilang morning sickness aku. Aku dah bosan sgt tau x ? Dah bosan dah dengan rase mual, letih2 segala ni... God... kuatkan la semangat aku. Kalau di pk2 betapa siksanye morning sickness ni, mmg la aku rase mcm ni last aku pregnant. Serik tul. Tp Tuhan pun tau aku suke babies... sbb tu la Dia bagi aku anak lagi... hehe... Syukur.... Ye la... skang ni mmg la siksa... tp bile baby dah lahir, tgk baby yg comel yg selama ni menyorok dlm perut aku ni... lupe lak aku macamane siksenye aku lalui 3-4 bulan pertama pregnant ni... Xpe baby ye... sabar ye dok dlm perut tu... mama mmg camni, suke merungut... Mama, Papa & Caca sayang baby & x sabar nak tunggu baby kuar... (huhu... ape aku mengarut ni...?)

Thursday, November 30, 2006

Aku nak muntah

Aku rase, minggu ni adalah minggu paling teruk sepjg aku pregnant ni. Sepjg mase rase nak muntah. Pastu badan ni pulak... letih yg amat.... Tuhan je yg tau cane nak describe ape yg aku rase skang ni... Betape x selesanye aku rase skang ni... Perasaan tu dah le mcm2... sedih, tensen, bengang, marah.. seme lah. Bercampur aduk. Aku tau, patutnye aku kena happy2 kan diri ni.. Kalau x nanti baby dlm perut ni ikut perangai mama dia lak. Tp masalahnye, cane la aku nak happy kan diri aku dlm keadaan aku yg mcm ni ? Cube la bgtau cane kalau terer...

Friday, November 24, 2006

I miss them a lot!!!



Oh my God... I really miss them (except the new bassist). Tu la... asyik dgr Dewa jek smpi terlupe ke'best'an lagu2 Metallica. Huhu... Dulu aku mmg giler kat band ni. Aku rase ni la band yg paling best dlm dunia. Tp sejak previous bassist dia, Jason, kuar dr band ni. Then masuk lak bassist baru yang tahapebende name dia tah (x ingat sbb aku xminat), minat aku pd diorg pun terus slow.... Whatever pun, lagu diorg ttp best & music diorg ttp the best evaaaa!!!

Thursday, November 23, 2006

I live my life for you...

YOU KNOW YOU'RE EVERYTHING TO ME
AND I COULD NEVER SEE THE TWO OF US APART
AND YOU KNOW I GIVE MYSELF TO YOU
AND NO MATTER WHAT YOU DO
I PROMISE YOU MY HEART

I BUILD MY WORLD AROUND YOU AND I WANT YOU TO KNOW
I NEED YOU LIKE I'VE NEVER NEEDED ANYONE BEFORE

I LIVE MY LIFE FOR YOU
I WANNA BE BY YOUR SIDE IN EVERYTHING THAT YOU DO
AND IF THERE'S ONLY ONE THINGYOU CAN BELIEVE IS TRUE
I LIVE MY LIFE FOR YOU...

I DEDICATE MY LIFE TO YOU
AND KNOW THAT I WOULD DIE FOR YOU
BUT OUR LOVE WOULD LAST FOREVER
AND I WOULD ALWAYS BE WITH YOU
AND THERE IS NOTHING WE CAN'T DO AS LONG AS WE'RE TOGETHER
I JUST CAN'T LIVE WITHOUT YOU AND I WANT YOU TO KNOW
I NEED YOU LIKE I’VE NEVER NEEDED ANYONE BEFORE...
Dear papa... I miss u so much....


Thursday, November 16, 2006

9 minggu

Lilypie Expecting a baby Ticker
Waiting for the 2nd... 9 weeks & 1 day pregnant. Only 180 days to go.
(Ni yg kuar masa aku tgh taip post nih....)

Ooo... dah sembilan minggu rupenye aku pregnant ek. Smalam tgk kat 1 website tu, dia kate baby aku baru jek berukuran lbh kurang 2.5 atau 2.3 cm. Hmm... kecik jek. Tp apesal perut aku mcm dah 1/4 perut kiah nih ? Huhu... Baby aku kembar gaknye... tu la besar... (hehe... sukati aku jek bt kesimpulan....). Dlm minggu ke 9 ni, mengikut fakta dlm website tu... baby aku dah mula bertukar dari embrio kepada zigot. Means, dah nak mule ade bentuk dah baby aku... Tgn & kaki dah nak mula membentuk. Hmm... bestnye. Ni la lebih kurang bentuk baby dlm perut aku skang....

Wednesday, November 15, 2006

Taken from Zack's Blog...

Lucky To be The First One, hehe...

THE BIRTH ORDER OF CHILDREN
This is quite an old joke but each time I read it, it never fails to put a smile on my face. And some of you out there have more than 3 kids!

Your Clothes:
1st baby: You begin wearing maternity clothes as soon as your OB/GYN confirms your pregnancy.
2nd baby: You wear your regular clothes for as long as possible.
3rd baby: Your maternity clothes ARE your regular clothes.

Preparing for the Birth:
1st baby: You practice your breathing religiously.
2nd baby: You don't bother because you remember that last time, breathing didn't do a thing.
3rd baby: You ask for an epidural in your eighth month.

The Layette:
1st baby: You pre-wash newborn's clothes, color-coordinate them, and fold them neatly in the baby's little bureau.
2nd baby: You check to make sure that the clothes are clean and discard only the ones with the darkest stains.
3rd baby: Boys can wear pink, can't they?

Worries:
1st baby: At the first sign of distress -- a whimper, a frown – you pick up the baby.
2nd baby: You pick the baby up when her wails threaten to wake your firstborn.
3rd baby: You teach your three-year-old how to rewind the mechanical swing.

Pacifier:
1st baby: If the pacifier falls on the floor, you put it away until you can go home and wash and boil it.
2nd baby: When the pacifier falls on the floor, you squirt it off with some juice from the baby's bottle.
3rd baby: You wipe it off on your shirt and pop it back in.

Diapering:
1st baby: You change your baby's diapers every hour, whether they need it or not.
2nd baby: You change their diaper every two to three hours, if needed.
3rd baby: You try to change their diaper before others start to complain about the smell or you see it sagging to their knees.

Activities:
1st baby: You take your infant to Baby Gymnastics, Baby Swing and Baby Story Hour.
2nd baby: You take your infant to Baby Gymnastics.
3rd baby: You take your infant to the supermarket and the dry cleaner.

Going Out:
1st baby: The first time you leave your baby with a sitter, you call home five times.
2nd baby: Just before you walk out the door, you remember to leave a number where you can be reached.
3rd baby: You leave instructions for the sitter to call only if she sees blood.

At Home:
1st baby: You spend a good bit of every day just gazing at the baby.
2nd baby: You spend a bit of everyday watching to be sure your older child isn't squeezing, poking, or hitting the baby.
3rd baby: You spend a little bit of every day hiding from the children.

Swallowing Coins (a favorite):
1st child: When first child swallows a coin, you rush the child to the hospital and demand x-rays.
2nd child: When second child swallows a coin, you carefully watch for the coin to pass.
3rd child: When third child swallows a coin you deduct it from his allowance!

Ahhh… the joy of motherhood… :)

Friday, November 10, 2006

Lawak

Cube tengok gambar kat bawah ni...

Persoalannye di sini ialah :
1. Kenapa ayam jantan tu suke2 nak cekik ayam betina tu ?
2. Kenapa gajah tu kuar dari kulit telur ?
3. Siapakah ayam betina tu di sisi ayam jantan tu ?
4. Apakah status gajah tadi tu ?
5. Adakah ini lakonan semata-mata ?

Monday, November 6, 2006

Caca = kakak ?

Ari tu dah g klinik. Hehe... Alhamdulillah... aku dah 7 minggu pregnant dan dijangka bersalin pada 20 Jun 2007 (ikut kiraan doktor tu laa...). Hmm... caca dah nak jadik kakak... hehe... Aku yg mmg sejak raya lagi dah mual2, makin teruk weekend ari tu. Maybe sbb cuaca panas sgt kot. Rase xlarat sgt badan ni. Tensennye... Setiap kali pregnant, ni le lagunye... Uwaaaaaaa!!! Dugaan.. dugaan... Tp kali ni rasenye kurang sket dr yg dulu la. Mual2 tu mmg ade cume aku tahan. Xnak muntah2 sbb takut kena masuk spital cam dulu. Huhu... Serik tu... Yg pastinye, aku mmg alah sgt2 bau org masak... essp kalau masak ikan... Arghhhh.. rase nak ngamuk jek. Tensen aku. Yg sedihnye, bau caca yg aku rase best sgt2 dulu (sampaikan kalau boleh nak masukkan bau tu dlm bekas, bwk g keje... hehe) dah jadik satu bau yg sgt2 'menyengat' idung aku... Uwaaaaaaaa... cian caca...

Ape yg sama antara pregnant caca & skang ni :
- aku mual2 (walaupun xseteruk dulu)
- alah pada bau2 wangi (essp bau pewangi cosmo nih...)
- takut makan ubat
- suke minum ais

Yang berbeza :
- aku benci nes o
- cepat marah
- xjage pemakanan (dulu makan sentiasa pastikan seimbang. Skang xdenye...)
- x se'cengeng' dulu... hehe...

Pape pun yg bestnye bile pregnant nih, aku akan dpt the best ever foot massage dari laki aku... anytime... huhu... dan ckp jek nak makan ape, nanti laki aku mesti carikan punye... hehe... (Aku kembali menjadik puteri raja... hehe) TQ papa... Luv u sooo much!!!

Wednesday, November 1, 2006

Orang baru...

Insyaallah thn dpn, aku akan tambah lg sorg anggota keluarga... Alhamdulillah... Am I ready for this ? Hmm... rasenye kot. Rasenye aku dah bersedia. Caca pun dah setahun lebih. Thn dpn dah dua thn. Caca pun suke bile aku tanye nak baby ke x... hehe... Aku blm g klinik pun sebenarnye... tp aku dah test dah ari tu... positive... xtau la pregnancy test tu posibility utk tepat baper percent... Hopefully betul la... Tp cane kalau xbetul ek ? Xpe.. xbetul pun aku terime gak.. Still got time utk cube lagi... huhu (eh... 18sx ke ayat aku ni ? x kan?) Pape hal pun... Sabtu ni aku nak g klinik... utk nak dptkan confirmation dari mulut DR sendiri... hehe... Doakan yg terbaik utk aku yek... ;)

Wednesday, September 20, 2006

Sian baldi tu....

Tgk la anak mama ni... Papa beli kolam besar2, dia berendam dalam baldi lak... Pastu buat muke nakal bile org nak amek gambar....

Thursday, September 14, 2006

My Heart - virus dari Jean

Oh My God... aku dah addicted ngan lagu ni... Tolong!!! Ni seme Jean punye angkara la ni...

My Heart

Disini kau dan aku
Terbiasa bersama
Menjalani kasih sayang
Bahagia kudenganmu

Pernahkah kau menguntai
Hari paling indah
Ku ukir nama kita berdua
Disini surga kita

*Reff :
Bila kita mencintai yang lain
Mungkinkah hati ini akan tegar
Sebisa mungkin tak akan pernah
Sayangku akan hilang
If u love somebody could we be this strong
I will fight to win, Our love will conquer all
Wouldn´t risk my love
Even just one night
Our love will stay in my heart.....
My heart.....

Aku xsure tentang lirik... tp yg pasti melodi dia sgt2 indah... cewah... seindah lagu Dealova.... huhu...

Tuesday, September 12, 2006

x-Cosmo's babies

X-klusif untuk seme... ni la dia... gambar anak atie & hadzri... Comel x ??? Name dia Nursyahdah Syafi binti Mohammad Hadzri... Hmm... sebijik muke hadzri kan... yang 1st gambar dia tgh mengeliat... hehe...
Ni pulak si b'day girl... Jihah... saper lagi... yan junior la.. hehe... makin dah besar ni makin rupe yan la pulak. Putih melepak. Baru pandai jalan. Klako lak tgk dia jln... terkedek2... hehe... Happy b'day Jihah!!!

Thursday, September 7, 2006

TQ All!!!

Time kasih kat opis-mate aku sbb celebrate b'day aku ari tu (cheh... kena share kek ngan amin lak... huhu)... Siap beli kek segala... TQ. Susah2 pulak... dah le gaji lum masuk lagi mase tu....

Time kasih gak kat akak aku sbb sponsor kek utk celebrate b'day aku (kat umah pulak...) Terharunye... TQ TQ....

Time kasih gak pada saper2 yg antar sms & mms kat aku.... (susunan sms/mms ikut waktu terime..)
BOY - Hepi b'day to u! U r born in the zoo! Ur face like cipan puru.. Hepi b'day 2 u. Haha kalo arwah krokodail hunter masih idup, musti dia t'uja nk buat documentary ulang thn ke30 cipan puru (cheh... hampeh punye adikkk...)
AIN (lect lame) - Happy birthday to you! Semoga pjg umur dan murah rezeki (TQ ain.. Happy b'day 2 u 2... hehe)
OTIN - Happy birthday 2 u! Wake up! Wake up! Slamat dtg ke angka 3... (ni kes antar sms pagi2 la ni...)
ZAI - Olin, welkam to my club. Eppy 30th bday. Dah tua. Huhuhu... (tah bile la zai ni tubuhkan kelab 30.. ape la zai... perasan... huhu)
LINDA - Selamat hari lahir yg ke 30.. Moga dah masuk angka 3 didpn dibanyakkan lg rahmat n rezeki Allah. Insyaallah... (TQ linda... Islamic sungguh... )
YAN - HAPPY BIRTHDAY.. Olin.. Welcome to the club.. Nnti tengok blog kite ea.. Hehe (Fuiyoo... yan dah ade blog... TQ yan sbb abadikan name kite kat blog yan... hehe)
KAK ZARUL - As'kum..olynn, happy birthday yaa.. moga panjang umur n murah rezeki n ditetapkan iman (TQ... hehe)
LEILY (kwn lame) - Happy 30th Birthday! Dah masuk group 30. Hehe... (Cheh...!!)
AYU - Hepi besday! Moga pnjg umur, murah rezki n bahgia skluarga. Kite dah 6 bulan. (amboi2... smpt promote diri ek...)
LHDN TEAM (MMS) - HAPPY BIRTHDAY. Semoga panjang umur dan murah rezeki... (TQ... xsangke... ingat lagi diorg kat aku... terharunye...)
NAZLI (MMS) - Hepi besday olin... (dia antar video nih... aku translatekan jek... huhu.. cam citer juon suare ko nazli...)
Kepada seme yg tersenarai di atas, aku ucapkan time kasih byk2 sbb ingat b'day aku... Yg xtersenarai pun sama... Thank you sbb terima aku seadanya...... Luv u all!!!

Tuesday, September 5, 2006

30, here i come...

Ari ni genap umur aku 30 tahun... Mcm dah tua... tp aku xrase tua pun... (bukan perasan muda... tp xnak perasaan tua tu membataskan pergerakan dan tindakan aku...). Perasaan ari ni bercampur aduk... happy sbb akhirnya aku dah betul2 dewasa... sedih sbb laki aku xdpt bg hadiah on time (uwaaa.... sedeynye...!!!) Cume dapat kad jek tgh mlm smalam... Walau ape pun thanx Papa sbb bg kad yang boleh bt aku terharu.... x dilupakan... Thanx to Allah sebab bagi aku bernafas dalam dunia yang serba indah ni.... Semoga aku tabah menghadapi dugaan yang bakal mendatang dalam hidup aku....

Azam aku :
- jadik isteri yang baik dan mendengar kata
- jadik ibu yang baik supaya anak / anak-anak aku nanti dpt membesar dgn sempurna dan penuh kasih sayang
- jadik anak yang baik yang dapat membanggakan kedua ibu bapa aku
- jadik adik dan kakak yang baik
- jadik sahabat yang baik dan disenangi
- nak pupuk kesabaran dlm ati ni... (xnak selalu marah2 lagi...)
- nak tingkatkan prestasi keje (semoga gaji aku nanti lebih diberkati hendaknye... aminnn...)

harapan aku...
- semoga laki aku sayang & mengagumi aku seumur hidup dia...
- semoga natasya jadik anak yang bijak & mendengar kata...
- semoga awal tahun dpn gaji aku naik lagi + dapat bonus... (hehe)

wishlist aku lak (dah pun diproposed kat laki aku... huhu..)
- baby boy
- sony ericsson K800i / W850i (lum kuar lagi nih...)
- duk umah sniri atau dgn kate lain berdikari...

Wednesday, August 23, 2006

Jambatan Pulau Pinang

Dah baper kali aku g penang, kali ni la baru aku berpeluang amek gambar jambatan pulau pinang. Masa ni aku kat atas jambatan tu la... Kul baper tah. Tp pagi2 bute gak la... Masa ni nak g ke USM induk sempena majlis konvokesyen si boi... Hmm... grad gak adik aku akhirnye... Semoga cepat2 dpt keje... hehe....

Kepada niza (bakal adik ipar x jadik aku.. huhu), ni la dia gambar boi... huhu..... (jgn marah aaa....)

Monday, August 14, 2006

Sesi meluahkan perasaan...

Ape perasaan korang bile ada seseorg memandang husband korang in different way... Maksud aku dgn penuh minat ? Essp. bile org yg memandang tu adalah kawan korang sniri ? Aku xboleh terime. Kalau org lain aku xkisah... tapi kalau kawan aku... No way!!! Aku xboleh terime laa... Aku xtau la kalau ade org yg boleh terime situasi cani... Aku benci kawan yg mcm ni. Aku xpnh pun tgk laki kawan2 aku mcm tu walau betapa kiut dia sekalipun... Sebab ape ? Sebab aku hormat kat kawan aku... Tp... aku xtau naper ade kawan aku yg xleh nak hormat aku camtu... Aku xtau la kalau aku je yg perasan camtu... Tp yg pasti, masa aku pandang kat dia, dia tgh memandang laki aku dgn penuh 'selera' sampaikan dia xprasan aku tgh tgk dia. F*** Off laaa!!!! B****** punye orang...

Aku pelik la... pompuan2 camni seme... diorg xtau ke yg seorang ISTERI cam aku ni ade sixth sense ? Kitorg para ISTERI ni leh tau secara automatik kalau ade 'gelombang' yg xsepatutnye datang utk mengganggu gugat keamanan dia tau... Tul x zai ? (bukan zai jek... saper2 la yg dah bergelar ISTERI tu...) huhu... Sekian luahan perasaan aku... Harap Maklum....

Friday, August 11, 2006

Aku yang beruntung....

Beruntungnya seorg wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan.... jadi 'kilang' manusia. tiap2 bulan diberi cuti bergaji penuh... 7 hingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yg Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah. org lelaki tak ada cuti dari sembahyang.... sembahyang wajib baginya dari baligh sampailah 'padam'.
Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa takut nak beranak? marilah kita pegang pada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid Allah izinkan terus masuk syurga. untuk org kafir dia tak dapat masuk syurga tapi dapat kelonggaran siksa kubur.
untuk peringatan semua wanita yg bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa2 suami dia tak tanggung. Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terkejut dengan pahala extra yg banyak diterima di atas segala kebaikan suaminya yg tak disadari. bila dia lihat suaminya terengah-rengah di titian sirath dia tak mahu masuk syurga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi diakhirat. kalau isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini. Manakala suami pula mempunyai tugas2 berat didalam dan diluar rumah, segala dosa2 anak dan isteri yg tak dididik dia akan dapat 'sahamnya' ditambah lagi dengan dosa2 lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tak durhaka kepadaNya.

Thursday, August 3, 2006

Wednesday, July 12, 2006

10 Perangkap Syaitan Musnahkan Manusia

Ari ni aku ala-ala insaf gitu.. so, aku nak share ngan seme org something yg sgt2 berguna... Bace la yek...

10 Perangkap Syaitan Musnahkan Manusia

Ada golongan ulama yg menyatakan bahawa syaitan datang daripada 10 pintu :-

Pertama - pintu kesombongan dan keangkuhan
Kedua - melalui sifat bakhil dan kedekut
Ketiga - melalui sifat takbur
Keempat - melalui sifat riak dan suka dipuji
Kelima - melalui sifat hasad dengki
Keenam - melalui sifat suka memandang remeh kepada orang lain
Ketujuh - menerusi sifat ujub atau bangga diri
Kelapan - melalui sifat suka bersenang lenang
Kesembilan - sifat suka berangan-angan
Kesepuluh - melalui sifat suka berburuk sangka

Justeru, berlindunglah selalu daripada bisikan syaitan dengan sentiasa menyebut: "Aku berlindung daripada syaitan yang direjam." Kita juga dianjurkan selalu berdoa dengan menyebut: "Ya Tuhan kami, jangan Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan selepas Engkau memberi petunjuk kepada kami dan kurniakanlah kepada kami rahmat di sisi Engkau kerana sesungguhnya Engkaulah Maha Memberi (kurnia)." - (Al-Imran: 8).

Tuesday, July 11, 2006

Poor Zizou....

Sian zidane... dia akhiri karier dia dgn cara yang sgt menyedihkan... Walaupun aku bukan penyokong France, tp Zidane is one of my fav. player... 1st sbb dia mmg terer (pada pandangan aku la...), 2nd sbb dia main utk kelab Real Madrid, and 3rd sbb dia Islam. Poor him... DAN walaupun Italy is one of my fav. team, aku sgt2 salahkan materrazzi dlm hal ni. Kalau dia x provoke zidane, zidane xkan bertindak camtu... Yg paling menyakitkan ati aku bile ade desas desus (dlm paper la...) mengatakan yg si materazzi ckp Zidane terrorist. Sbb tu la zidane bt camtu. Ade lak kabar angin lain yg kate, si materazzi tu kutuk adik zidane pelacur la... Hish.. aku benci la org cani... Mentang2 zidane Islam, dia leh kat zidane terrorist. Bangang!!! Mmg patut pun dia kena tanduk ngan zidane.

Walau ape pun, TAHNIAH kepada pasukan italy atas kemenangan malam tu... Tp kemenangan dia xdpt bt aku 100% gembira disebabkan kejadian tu... To zizou... perjuangan dia dlm bidang ni tetap akan dihargai sampai bile2 walaupun dicemari dgn kes ni.... Tahniah kepada Zidane sbb memenangi anugerah "2006 Golden Ball"....

Monday, July 10, 2006

Deja vu ?? Ape tu ?

Korang pnh alami x... Korg tgh bt sesuatu perkara ke... tibe2 je korg rase mcm perkara tu pnh berlaku jek sblm ni... Mmg exactly sejibik sejibon cam ape yg baru je berlaku tadi... pernah x ? Haa... tu la name dia Deja vu...
Aku rase Deja vu ni adalah satu subjek yg sgt menarik minat aku utk bt research. Selama ni aku selalu je musykil... cane bende ni leh berlaku ek ? Kalau ikut pada logik akal atau sudut saintifik cane... pastu kalau sudut agama.. ade x penerangan ttg deja vu ni... Ke deja vu ni satu penyakit mental ke.... Atau pun ade problem pada saraf otak ke... Ataupun ade data collision ke kat dlm saraf otak kite smpi kan benda belum berlaku kite rase mcm pernah terjadik pada kite... Ataupun dari sudut yg agak karut, maybe benda tu mmg pernah berlaku dlm kehidupan kite yg terdahulu... Tp dlm Islam ade ke kehidupan tu ? Ke deja vu ni cume mainan psikologi kite ?

Ni ade sket definisi yg aku dpt cari ttg deja vu ni...
The term déjà vu (French: "already seen", also called paramnesia) describes the
experience of feeling that one has witnessed or experienced a new situation
previously. The term was created by a French psychic researcher, Emile Boirac
(1851–1917) in his book L'Avenir des sciences psychiques (The Future of Psychic
Sciences), which expanded upon an essay he wrote while an undergraduate French
concentrator at the University of Chicago. The experience of déjà vu is usually
accompanied by a compelling sense of familiarity, and also a sense of
"eerieness" or "strangeness" or "weirdness". The "previous" experience is most
frequently attributed to a dream, although in some cases there is a firm sense
that the experience "genuinely happened" in the past.The experience of déjà vu
seems to be very common; in formal studies 70% or more of the population report
having experienced it at least once. References to the experience of déjà vu are
also found in literature of the past, indicating it is not a new phenomenon.
However, in laboratory settings, it is extremely difficult to invoke the déjà vu
experience, making it a subject with few empirical studies.

Ataupun kalau korang berminat kat topik pelik cam aku ni korg leh refer kat sini... (and aku rase aku leh dpt sket2 jawapan drpd persoalan aku kat sini...)
Ada byk lagi sebenarnye... tp aku sniri xsmpt nak bace... hehe...

Thursday, July 6, 2006

Rombongan Cek Kiah Ke Hospital Muar

Smalam bawak kiah g hospital. Dia kena masuk wad. Sian kiah. Actually ptg tu aku temankan dia g poliklinik sbb dia ckp hari sblm tu dia bleeding. Sian tgk dia kena g sorg2... so aku dgn baik hatinye teman dia. Skali tu dia kuar dr bilik doktor, dia kate dia kena tahan kat wad. My God... cane ni... dah le aku g tadi naik keta dia. Aku xkisah pun sbb aku leh call saper2 utk amek aku.. tp si Kiah ni punye lawak, dia terus jek g kat keta nak ngantar aku balik cosmo. Sukati lah kiah... hehhe....

So, ptg tu misi aku & geng2 cosmo utk antar kiah ke wad... aku naik keta ngan lia... Kiah naik ngan niza & dilla... Maka bermula lah kisah lawak... Aku ngan lia sampai2 terus g kat tmpt kecemasan... sbb mmg pun daftar wad kat situ... Skali tu masuk2 jek tgk diorg seme xde... Aik... peliknye... rasenye td diorg yg gerak dulu. Aku call dilla, dia kate diorg seme dah sesat... Huhu... mcm lawak je aku rase masa tu... tp xsmpi ati nak gelak... ye la... seme xtau. Dilla org melaka... leh maaf la... Tp si Kiah ngan Niza ni pehal la pulak... huhu.... xpe... aku xgelak dulu... Dilla kate dia kat luar. So, aku keluar la. Tgk2 diorg xde... hish... mane la budak2 ni... Sian tgk Lia terboyot2 membawak perut. So, aku suh dia tunggu kat pintu depan tu... Aku susur kat tepi tu carik budak 3 ekoq ni... Call dilla lagi... dia kate dia kat pokok hape tah aku xingat. Giler aah... aku bukan kenal pokok2 ni... Pokok kelapa aku tau la.. hehhe... Rupenye2 diorg punye bijak, g tanye kat pak guard wad 2... sbb kat kertas tu tulis no 2... wah wah wah.... pandai la bt spekulasi sniri... Pak guard pun tunjuk la wad 2... Jalan punye jalan smpi kat bilik mayat... huhuhu... padan muke... yg lawaknye diorg kate si kiah terus xnak masuk spital smalam... terperanjat gaknye sbb jumpe bilik mayat... tahpape la korang ni... lawak laaa.... Tp at last berjaya pun kitorg memasukkan kiah ke wad 11... Ni la dia gmbr kiah yg sgt2 happy sbb dpt masuk wad... hehheh....

Monday, July 3, 2006

Neopets kembali lagi...

Tah cane tah hari tu leh tergerak hati nak bukak laman web yg dah lame aku xbukak - Neopets. Sian la pets aku kat dlm tu... seme dah kebuluran.. hehe...

Ni la dia salah satu dari neopets aku... phewitt nama dia...

dia dah pandai skang ni sbb aku bagi dia bace buku... bukan mcm neopet si jukies tu ha... (heheh... jgn marah zaki...)

Kekecewaan yang x dapat dibendung...

Ada beberapa sebab kenape aku kecewa sgt...

1. Gaji x float lagi...
Pergh.... ni dah baper hb dah ni. Bile la gaji nak float ? Hangin tul la aku cani... Melampau la diorg ni. Ingat kitorg seme ni kaye2 ke ? Dah le bagi gaji seciput (isy... xbersyukurnye aku...) pastu lambat lak tu... Mane la kitorg xbengang. Aku dah xde duit ni. Kalau ari ni xfloat gak gaji, mmg la aku xde duit. Duit laki aku bg aku dah abiskan smalam mase g melaka... huhu... padan la ngan muke aku.
2. G PC Fair tp xdpt nak beli pape sbb xde duit
Ni lagi la kecewa... g PC Fair... tgk brg murah2 tp xleh nak beli... Uwaaaaaa!! Laki aku lak... aku nak pinjam duit dia dulu dia bt selambe jek... Salah aku gak sbb xmintak... main berbunge2 bahasa jek... Mesti dia xphm kan... sedeynye....
3. Brazil Kalah... uwaaaaaaaaaa!!!
Ni la kekecewaan yg paling xdpt dibendung... Penat aku bangun kul 3 pg nak tgk game ni... skali tu kecewa. Bengang tul!!! Ni seme disebabkan ref yg bias dan jugak coach dia yg bangang. Bangang punye brazil... Tp xpe... walaupun kalah, aku tetap sokong Brazil... Brazil tetap di hati ku.... I LOVE U BRAZIL... (eh... cam warga brazil lak aku ni... gilo ko ?) hehe... ;p

Wednesday, June 21, 2006

Tuesday, June 20, 2006

Sedang Ingin Bercinta (spesel utk laki aku... hehe)


Aku suke lagu ni...


Setiap ada kamu mengapa jantungku
Berdetak lebih kencang
Seperti genderang mau perang
Setiap ada kamu mengapa darahku
Mengalir lebih cepat dari ujung kaki ke ujung kepala
Setiap ada kamu otakku berpikir
Bagaimana caranya untuk berdua bersama kamu
Aku sedang ingin bercinta
Karena mungkin ada kamu disini
Aku ingin...




Tuesday, June 13, 2006

Eksklusif : Gambar Baby Linda...




Ni la dia gambar baby linda yg ditunggu2 selama ni... Muhammad Danish Danial kot name dia... Sorry danish... aunty xsmpt lagi nak g tgk danish kat sana... (kompiden jek aku linda panggil anak dia danish... hehe...) Nanti kalau aunty balik kluang, aunty ngan kak caca dtg jengah danish yek... (ready utk kena buli tau... huhu...)

p/s: mcm rupe bapak die ek... hehe...

Thursday, June 8, 2006

Khas utk zura... (entry terpanjang setakat ni...)

Aku sebenarnye mmg xreti nak mengarang panjang2 dlm blog ni... Lagi la bile org suh aku bercerita ttg pengalaman aku lahirkan Tasya... Tp xpe... Demi kawan2 aku karang jugak....

... dan cerita pun bermula....
Aku pregnant lps sebulan aku kawen... Sepatutnye aku happy sbb mmg tu yg aku nanti2kan... (aku mmg suke sgt baby) Tp bile tgk air muke laki aku bile dr kompemkan aku pregnant... Aku terus 'demotivated'. "God... dia mcm xhappy jek..." Tp aku xpernah tanye dia happy ke x... Aku bt kesimpulan sniri yg dia xhappy nak dpt baby. Start dari ari tu aku mcm patah semangat. Org kate kalau emosi xkuat mmg kite akan kena morning sickness yg teruk. Sbb tu la aku smpi masuk hospital masa tu... Sepjg aku pregnant aku sentiasa je rase mcm laki aku dah xsayang kat aku lagi... mcm laki aku xsuke aku pregnant... mcm2 la yg negatif aku pk.. Giler tul. Tp pk punye pk pun.. perut aku makin membesar gak. Tp tu la dia... baby aku membesar dgn keadaan emosi aku yg sgt lemah. Tiap2 ari aku nangis... Dah le masa tu laki aku jauh. Tiap2 mlm bile dia call aku mesti nangis... Aku tau sikap kite masa pregnant boleh mempengaruhi baby bile dia lahir nanti tp aku ttp gak ngan perangai aku yg kuat nangis, cpt sedih, suke pk bukan2, jeles xtentu pasal... Xleh nak ubah...

Trimester Pertama (1-3 bulan)
Aku kena morning sickness yg sgt teruk. Satu benda pun xleh nak masuk kat tekak ni... even air kosong skalipun. Dasat tul. Smpi satu tahap aku dah dehidrated & kena admit kat wad. Huhu... lawak giler. Pregnant pun kena duk wad. Aku muntah xhingat dunia. Makan je muntah. Pastu alah pada bau2. Semenye busuk. Bau pewangi xleh, bau masakan xleh... seme xleh la. Bau toilet aku xkisah lak... hehe... Masa ni (and sepanjang aku pregnant) boleh dikira la baper kali je aku gune sabun masa mandi. Rambut ni pun xbershampoo. Dasat tul. Gosok gigi pun sbb terpaksa. Nanti g opis org pengsan lak kalau aku xgosok gigi. Tp mmg teruk la dlm trimester pertama ni. 1 bulan smpi 9 hari aku mc... mkn gaji bute jek... hehe...

Trimester Kedua (4-6 bulan)
Masa ni aku dah ok sket la... Tu pun dah lps 4 bulan... and slps aku g honeymoon ngan laki aku kat cameron highland. Maybe salah satu sbb ialah aku dah mule konfiden pada diri aku sniri... aku dah mule yakin yg laki aku sebenarnye happy aku pregnant... Haa... kalau sblm ni aku xleh nak makan apa pun.. masuk ke trimester kedua ni aku pantang lak nampak makanan... Seme aku nak. Tp aku xnyusahkan org carikan utk aku. Kalau laki aku xde, aku g cari sniri. Cume kalau dia ade je aku ngade2 mintak kat dia. Masa ni seme aku bedal. Bende pertama yg aku ngidam cheezy wedges kat kfc. Hehe...

Trimester Ketiga (7-9 bulan)
Mase ni mmg dah ok sgt walaupun tiap2 pagi aku still muntah2. Selera mkn sama gak. Setiap 2 jam aku mesti mkn. Lagi satu kalau boleh setiap masa dlm mulut ni mesti ada makanan (gule2 la biasenye). Nak mengelakkan muntah sebenarnye. Masa baby 7 bulan aku scan kat klinik Tey (mmg monthly pun kat situ... cadang nak bersalin kat situ kononnye)... masa tu dr kate baby aku lum pusing lagi. Alamak... aku dah blur je mase tu. "God... I'm not ready for this... .Perlu ke aku lalui keadaan yg aku sendiri pun xterpk ni ?" Tp dr bg aku semangat. Xpe dia kate... kdg2 baby mmg lambat pusing. The next 2 week g scan lagi. Baby still xpusing. Aku dah berendam air mata je tiap2 mlm. Jenuh laki aku memujuk. Puas la aku ckp ngan baby dlm perut ni suh pusing. Siap g urut seme... suh bidan pusingkan. 2 kali aku g jumpe bidan... Then check utk kali terakhir... dup dap dup dap jantung aku... berharap sgt baby dah pusing... Tp doktor kompem kan yg aku mmg kena caesar sbb baby aku breech. Songsang. Uwaaaa... Tuhan je yg tau perasaan aku masa tu. Rase mcm xnak bersalin jek. Nangis je keje aku. Tp yg terernye aku cume nangis dpn husband aku jek. Dpn org lain aku maintain jek. Huhu... Aku tanye laki aku... kalau aku xnak bersalin leh x ? Dia je bersalinkan utk aku... Bodo giler soalan aku... hehhe... Aku ckp kat dia aku takut sgt nak operate. Kalau aku mati cane ? Nanti aku xdpt nak tgk baby aku yg aku tunggu selama 28 thn aku hidup dlm dunia ni... Kalau aku mati nanti aku xdpt jumpe lagi laki aku... Uwaaaaaa... sentimentolnye aku mase tu.... Punye la takut nak caesar... Klaka.

Masa utk bt keputusan
At last aku bt keputusan utk bersalin kat hospital jek (memandangkan kos operation yg sgt tinggi kat klinik swasta). Laki aku suke la sbb selama ni aku mmg berkeras sgt nak bersalin kat klinik swasta. Menang gak dia akhirnya. Tp aku bg syarat kat dia. Aku boleh bersalin kat hospital tp aku nak masuk 1st class. Aku xnak org layan aku mcm sampah nanti kononnye... hehe... Pegi hospital kena marah ngan nurse sbb selame ni aku xmenjengah langsung kat hospital. Pegi register utk masuk wad, doktor terus tetapkan tarikh operation. "Ha ??? Apesal cepat 2 minggu ni ? Keje aku belambak xsiap lagi." Ckp kat cekyus, cekyus leh ckp kat aku jgn la cuti dulu. Boleh la pulak camtu cekyus ni. Aku siap ckp kat doktor mintak lmbt sket sbb keje aku xsiap lg. Pastu kena marah. Huhu.....

1 day before...
Aku kena admit wad 7 februari 2005. Esoknye tu pagi2 doktor akan cube pusingkan baby aku, then kalau xboleh gak means mmg kompem la aku kena operate. So, dgn berat hatinye aku masuk wad ari Isnin tu... yg antar cume la suami tercinta... Sedeynye ati ni. Kalau boleh nak je suh dia temankan. Xnak bagi dia balik. Tp masalahnye xleh. Duk lah aku berduka lara sorg2 kat wad. Sambil berduka lara tu sempat gak aku call laki aku suh belikan nasi ayam goreng kat bakar. Hehe... Last sblm aku bersalin. Tgh best2 mkn nasi ayam goreng tibe2 dtg sorg minah ni... laa... doktor bius rupenye. Dia just nak inform yg dia akan bius cane. Pergh... kacau daun tul doktor ni. Nasib baik xmati selera aku. Tp lps makan tu terus aku rase takut. Mcm xcaye jek... Aku dah nak bersalin ke ? Kejap2 nurse dtg check jantung baby... Naik bosan lak aku. Ape la nyibuk nurse ni. Aku nak melayan perasaan pun xleh. Kekadang baby mengeras jek. Aku bgtau nurse dia leh kelam kabut lak. Apehal la... Rupe2nye lepas dah naik keje baru aku tau tu name dia contraction... huhu... naif nye aku. Patut la nurse kelam kabut. Ingat aku nak bersalin gaknye. Mlm tu aku call laki aku suh dtg. Mlm tu mlm paling syahdu dlm idup aku rasenye. Laki aku dtg, aku mintak ampun ngan dia dari ujung rambut smpi ujung kaki... Aku takut sgt aku xleh survive esok... (takut aku mati xsempat mintak ampun sebenarnye) Aku mintak ampun sambil mengalir air mata ni... Aku tgk muke laki aku pun dah satu mcm... aku tau dia pun takut+sedih gak... Masa tu barula aku sedar yg laki aku ni betul2 sayang kat aku... huhuhu... syahdunye...

Mari bersalin... hehe
Pagi tu aku bgn tido dgn perasaan yg aku xtau nak ckp. God... ari ni ari penentuan... Aku dah pesan kat laki aku dtg pagi2. Aku nak dia ade kat aku. Pagi tu aku doktor nak cube pusingkan baby. Mase kuar dari wad aku tgk laki aku xde. Ya Allah... rase cam nak nangis jek. Mane laki aku ni ? Aku xtau nak suh saper cari laki aku. Pegi la aku dengan perasaan sedey. Sampai kat bilik bersalin, dr pun jlnkan tugas dia... Doktor yg cube pusingkan tu nanti doktor pakar... nama dia Dr. Rahim. Aku pun konpiden la nih... name dia Rahim, dia mesti la terer selok belok rahim nih... ada harapan berjaya nampaknye... hehhe.... Try pusing skali, xleh... try skali lagi pun xleh... last2 doktor tu pun give up... Baby aku mmg breech tahap kritikal. Degil tu dak caca ni rupenye. Maka dgn kompemnye aku akan dioperation ptg tu... Uwaaaaaaaa!!! Aku tanye doktor, aku leh selamat ke ? Dr ketawakan... lawak ke soalan aku ? Tahpape la doktor tu. Nyampah aku. 1 lagi prob masa tu. Laki aku xditemui. Huhu... Rupe2nye masa aku kuar dari wad tadi dia turun jap. Pastu dia naik balik tunggu kat wad sedangkan aku dah g bilik bersalin dah... ape da... Nurse dah baper kali mintak no tipon laki aku kat aku. Aku makin ilang semangat la... Aku ckp kat doktor aku xnak operate selagi xjumpe laki aku. Last2 jumpe pun. Laki aku masuk temankan aku sebelum aku dibawa ke bilik bedah... Aku nangis lagi... Lame gak aku tunggu. Last2 diorg bawak pun aku ke bilik bedah... Laki aku sentiasa dkt ngan aku sampai la kat pintu bilik bedah sbb dia xleh masuk. Tp dia still berdiri kat pintu dewan bedah tu tgk aku. (pintu dia pintu cermin) Dia tunggu kat situ sampai la aku nak dibawak masuk ke bilik bedah... Aku mintak ampun lagi (utk kali yg keberapa tah) dari jauh je... "Tabahkan hati aku Tuhan..." Pandangan mata laki aku tu lah yg aku bawak sebagai peneman aku kat bilik bedah... :(

Dalam bilik bedah
Mak ai... byknye lampu... mcm ni rupenye rasenye bile kat dlm bilik bedah. Slalu tgk kat tv jek. Masa tu mmg aku rase takut yg amat sangat. Xtau nak ckp la cane... Tp aku tabahkan jugak hati ni... Demi baby aku. Dr bagi injection pertama (utk bius). Aku bayangkan (sbb dgr org kate) jarum utk bius besar. Tu yg aku gerun tu. Skali tu rupenye xde la besar sgt. Pembohong la diorg ni. Injek pertama rase sakit sket je. Cam kena gigit semut. Injek kedua dah xrase pape pun. Sbb bius yg pertama dah jalan. Hehe... Dia injek kat tulang belakang aku. Pastu diorg baringkan aku balik. Diorg letak kain penghadang antara dada & perut aku. So, aku xnmpk la diorg bedah perut aku nanti. Tibe2 aku terpandang kat lampu. "Alamak... cane leh nampak lak ni ?" Boleh lak ade bayang2 jelas kat lampu tu. Aku pendekkan leher aku. "Fuhh.. selamat... xnampak lagi..." Diorg pun mulekan operation. Diorg suh aku cube angkat kaki. Pergh... punye la berat kaki aku mase tu... xleh nak angkat. Mcm kaki gajah... hehe... "Rase x ?" Doktor tanye aku. Aku rase dia sentuh ape tah kat perut aku. Pastu doktor kate... "Saye nak mule bedah ni ye..." Aku rase mcm dia lalukan bende je kat perut aku. Rupe2nye dah potong pun. Huhu... Ajaib tul. Xsakit langsung. Tp tibe2 aku rase susah nak bernafas la... maybe sbb darah byk kuar. Tp dia dah letak topeng oksigen sblm tu. Aku dgr diorg berborak... mcm2 la... Bergegar2 perut aku diorg bt... Xrase pun tah bile baby kuar... Cume tibe2 aku dgr baby nangis... "Haaa ??? Baby aku ke tu ? Oh my God... " Bahagianye perasaan aku masa tu... xleh nak dibayangkan... cume ibu2 je yg tau perasaan tu rasenye... "Oh my God... I'm a mother now... " Tak sangkenye... Akhirnye lahirlah Nur Atiqa Natasya ke dunia yg serba indah ni... Semoga anak mama & papa menjadi anak yg solehah hendaknye... dan aku la org pertama yg tgk baby aku sniri... (slps dr ngan nurse la... hehe). Banggenye... Yg bestnye... doktor puji aku... dia kate aku la patient yg paling tabah... sbb masih mampu tersenyum lepas operation.... hehe....

Sekian... terima kasih...

Hari ini dalam sejarah

Pada hari ini, tanggal 8 Jun 2006... di Muar, seorang pensyarah bernama Zahrullail binti Yusof telah pun mengupdate blognya yang telah sekian lama tidak diupdate iaitu sejak 3 Januari 2006. Tahniah diucapkan ke atas Cik Zarul di atas kejayaannye mengupdate blog... Untuk melihat blog yang telah diupdate itu... sila pergi ke http://che-embon.blogspot.com atau jika didapati tiada pengemaskinian, sila pergi ke http://www.che-embon.blogspot.com
Sekian...

[p/s: zai... cube check kat luar... jgn2 kucing dah bertanduk kot... ye la... kakzarul dah update blog nih... huhu...]

Thursday, June 1, 2006

Farewell SLG Web 2...

upacara penyampaian hadiah kepada pemenang ratu cantik.. heheni la hadiah yg diorg bagi tu (masih dlm bungkusan lagi)hadiah yg dah dibuka...


ni lah dia kek yg aku beli utk diorg... kad yg diorg bagi kat aku

Smalam last kelas SLG aku... at last... selesai tanggungjawab aku ngajar web. Smalam xde bt majlis pape pun. Aku pun xde beli cenderahati utk diorg. Gaji xmasuk lagi beb. Aku cume beli sebijik kek je utk diorg. Tu pun atas belas ehsan laki aku.. (pinjam tau... bukan mintak.. huhu). TQ papa. Jasamu dikenang. Dan seperti yg disangka2 oleh seme org setiap kali penghujung kelas... aku dpt hadiah dr student aku... hehe... Diorg bagi aku kain (utk bt baju raye kot). TQ guys... Time kasih bebanyak...

Tuesday, May 30, 2006

Garangnye anak mama...

Naper la anak aku ni garang sangat ? Darah pendekar mane la yg dia ikut gaknye. Seme org dia nak marah... seme org dia nak tengking. Pantang silap sket. Anak2 org ni jgn citer la... makan tangan dia jek... huhu... Tp xpe... mama tetap bangge ngan caca... Bagus gak dia garang2... xle kena buli je kejenye nanti... hehhe...

Hmm... ari ni ari kedua sem baru. Smalam aku leave. So, maknenye ari ni first day aku ngajar diploma smule... (setelah 3 bulan ngajar SLG). Hmm... smangat xsmangat la jugak. Dah best ngajar kelas SLG... bile dpt kelas diploma rase cam terbeban lak sket... Mcm mls je rasenye nak masuk kelas. Huhu.... Kelas SLG aku esok last. Xd ebg diorg pape pun... gaji xmasuk lagi. Nak bagi apenye... (uwaaa... sedey...!!!)

Monday, May 22, 2006

"Manic Monday"

Ari ni "Manic Monday". Tp bukan Manic Monday yg Hotlink bg tu.... Manic Monday yg Cosmo bg. Uwaaaaaaaaaa!!! Kena marking paper. Byk giler lak tu. Ni tgh mencari mood nak bt keje ni... Pecah rekod aku sepjg 7 thn aku keje sini. Dah le tu... byk subjek lak tu...

1. Computing Fundamentals
2. Data Analysis and Database Design
3. System Analysis
4. Web Designing and Publishing
5. Structured Programming
6. Object-oriented Programming
7. Java Programming
8. Visual Programming
9. Programming Principles
(Yg ni aku sub kan kat Kiah.. hhuhu)


Fuhh... boleh dikatekan hampir seme subjek IT la aku kena mark. Gilos!! Sewel aku dibuatnye. Tp xpe... pulangannye pun lumayan pak... huhu... K lah... mood sudah mari... adios...



[keje aku yg berlambak tu...]

Thursday, May 18, 2006

mari buang masa...

Hari ni office hour aku dihabiskan dgn bt keje yg xde paedah. Bosannye bile xde keje nak buat ni. Dr pagi td aku asyik la surfing, update blog, chatting dan tahpape lagi yg aku sniri xsedar ape yg aku buat. Tibe2 tgk dah lunch time. Giler ah. Pastu ptg ni keje aku lak bace blog org. Mcm addicted la pulak aku bace blog si faizalfarah tu ha. Ni si Ain Adilla la yg kenalkan kat aku nih. Klaka giler (walaupun ade gak sket2 entry yg agak xsnonoh). Tp mmg menghiburkan lah...

Ni pun skang ni tgh chatting lagi dgn si Ain. Adui ain... xde org lain ke dlm dunia ni ha? Asyik2 muke ko jek kat ym tuh... huhu... pastu menambah dose la pulak... asyik bergosip sambal blacan jek xabis2... huhu... Jom ain... sambung gossip lagi...

Tuesday, May 16, 2006

Happy Mother's Day & Happy Teacher's Day utk aku...

May 14th ari tu Mother's Day... Pagi2 lagi 'Ibu Mertuaku' dah cium pipi aku bg ucapan hari ibu... Terharunye... Happy Mother's Day, Mama... Jasamu dikenang... (ye la... xde mama, xde la laki aku dlm dunia ni..). Mlm sblm tu dah banjer mama kat Pizza Hut. (ngan abah skali... lupe lak... Happy Belated Birthday, Abah). Pagi2, bgn je tido aku dah call Mumy... Rindunye... first time rasenye aku xsambut hari ibu kat muar. Sedey... Bangun pagi je terus teringat mumy. Call tp xangkat2. Tensen tul. Lps mandi baru dpt wish mumy. Happy Mother' Day, mumy... Jasamu dikenang dan akan dibalas seadanye... Olynn sayang mumy (walaupun olynn xpernah sebut...) Lps lunch terus balik muar sbb dah janji ngan adik2 nak banjer mumy ngan dady kat Pizza Hut sempena hari ibu... Puas rasenye hati ni sbb thn ni dpt sambut hari ibu ngan Mumy dan jugak Mama... :)

Hmm... thn ni jugak thn kedua aku sambut Hari Ibu ni. Last year kire cam fresh mom lagi... Tasya baru baper bulan... Thn ni baru la betul2 sambut. Dlm kum 12 tgh mlm, org pertama (yg xpernah2 wish aku smpi aku kecik ati..) yg wish aku is Papa... At last, aku rase dihargai (spls setahun lbh melahirkan anak utk dia... hehe). TQ papa... Aku happy walaupun xde hadiah sempena mother's day ni... (sbb dia kate dia bukan anak aku.. heheh).

Hmm... ari ni lak... genap 7 thn aku jadik pendidik. Selamat Hari Guru utk aku... xsangke lak.. aku yg penakut nak present... yg slalu gigil bile tibe2 jadik tumpuan... leh jadik tenaga pengajar... cam xcaye jek... ni ade lagu sempena hari guru ni... (lirik digubah.. eh... diubah oleh en. zaki... huhu)

Kami lecturer cosmo
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita
Pada Dato Idrus
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua
Di bidang IT&Multimedia
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Cosmo yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetapkan kami tunaikan

Huhu... bravo zaki! SELAMAT HARI GURU kepada semua lecturer cosmo.... Semoga Allah memberkati usaha kite mendidik anak bangsa (chewah...)

Thursday, May 11, 2006

Happy b'day my blog!!!

Laa... dah setahun rupenye blog aku ni.... Syabbbassss!!! Maknenye aku dah berjaya merekodkan (cewah... skima tu bahasa aku) kisah hidup aku kat dlm ni... Tahniah olynn...
Well.. HAPPY B'DAY MY BLOG!!!

Wednesday, May 10, 2006

Aksi Tasya...

kat JJ Melaka
kat Times Square
Ni la dia gambar latest tasya. Gmbr yg atas tu masa kat Food Court JJ Melaka. Masuk2 je dh nmpk menatang mickey tu... Si caca pun pelagi... terkedek2 la dia berlari ke arah mende tu... & terkial2 la dia nak memanjat. Bile org xbg dia nangis. Geram tul. Gmbr yg kedua lak mase kat Times Square, KL. Jalan2 masa cuti 1 Mei ari tu. Punye la 'gayat'nye dia naik keta tu. Bile bawak masuk kedai je dia bantai melalak. Nak suh keta tu bergerak sepjg masa. Hangin... hangin... "Tasya, mama penat tau x ?"... hmm... nasib baik la anak aku... kalau anak org lain mau aku lempangkan aje... huhu... Isy... Diam xdiam dah besar dah anak aku ek... Semoga dia jadik anak yg solehah, bijak & mendengar kata... aminnn....

Tuesday, May 9, 2006

Ingatkan aku genius... lum agi rupenye... ;p

Congratulations, Olin! Your IQ score is 133
( This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others. )

Your Intellectual Type is Visual Mathematician. This means you are gifted at spotting patterns — both in pictures and in numbers. These talents combined with your overall high intelligence make you good at understanding the big picture, which is why people trust your instincts and turn to you for direction — especially in the workplace. And that's just some of what we know about you from your test results...

Monday, May 8, 2006

Mari update blog...

Punye la bz lately ni... Sampaikan xsempat nak update blog. Ni baru ade masa. Bukan bz ape pun... xabis2 ngan EL la... AL la... hehe...
Ari ni "Manic Monday".. huhu... smpi nak patah jari ni asyik sms jek...
1 Mei ari tu wedding anniversary aku & jun... Alhamdulillah... diam xdiam dah 2 tahun idup ngan dia... Semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa... Hmm... ape yg aku dpt sempena anniversary ni ??? Stay 3 hari 2 mlm kat Grand Season... ngan Jaket (ye ke jaket) Levi's... Yahoooo!!! TQ papa!!! Ape yg aku bg dia ??? Jaket Levi's gak... sbb dia nak tu...
Nak bt keje ah...

Wednesday, April 26, 2006

Azlin, your true color is Blue!

Take this test at Tickle


Your true color is Blue!
You're blue — the most soothing shade of the spectrum. The color of a clear summer sky or a deep, reflective ocean, blue has traditionally symbolized trust, solitude, and loyalty. Most likely a thoughtful person who values spending some time on your own, you'd rather connect deeply with a few people than have a bunch of slight acquaintances. Luckily, making close friends isn't that hard, since people are naturally attracted to you — they're soothed by your calming presence. Cool and collected, you rarely overreact. Instead, you think things through before coming to a decision. That level-headed, thoughtful approach to life is patently blue — and patently you!


What's Your True Color?

Brought to you by Tickle

Monday, April 24, 2006

Generasi ke-2 cosmo...

Tahniah kepada Linda & Md Noor atas kelahiran cahaya mata sulong mereka pada 23 April 2006 jam 6.15 pagi....
Tak sangke lak leh tercepat linda bersalin. Dan satu lagi tak sangke... leh pulak kuar baby Boy... hehe... Tahniah skali lagi Linda...

Thursday, April 20, 2006

Naper anak aku takut ngan amin ?

Smalam bwk caca g cosmo. Lame dah xbwk dia. Perghh... tensen aku. Asyik la melekat kat aku. Takut org lak dia. Geram tul. Lagi2 bile dia nampak amin. Cam nampak hantu. Melalak sakan dia. Mcm kena pukul lak. Sian aku tgk. Dia punye muke tu cam menagih simpati je tgk aku smalam... mcm nak suh aku halaukan amin kuar kot... (huhu). Sian anak aku... heheh....

Monday, April 17, 2006

Pesta Malam Indonesia

Pergh... cane la si Boi ni leh g tgk konsert dewa & gigi x ajak aku ni ? Jeles tul la. Hangin.. hangin... Si boi kate... best giler dewa & gigi nyanyi live. Mmg enjoy la walaupun terpakse berebut ngan indon2 seme. Huhu... Tp indon2 tu seme betul2 mengganas la... Dia pecahkannye pagar masa konsert tu... Tp yg bestnye disebabkan diorg pecahkan pagar la boi dpt g kat dpn stage. Punye la bangge dia dpt tgk ahmad dani dpn2.. eleh... dpt tgk lubang idung ahmad dani pun nak eksen... bla laaaa!!!!(Uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!! bengang sebenarnye...!!!)
** nanti kalau ade gambo mase dia g konsert tu aku update kat sini...

Thursday, April 13, 2006

Mini Gathering

Setelah dikaji pro & kontra... ni la keputusan akhir utk mini gathering kite... (lps ahli2 lembaga pengarah bt meeting tau... ). So, sesaper yg xstuju tu sila bagi cadangan yg bernas. Jgn ckp xstuju jek... tp xde cadangan. Atau xstuju, tp cadangan xbernas dan xleh diterimapakai... ok ? Kerjasama semua amat dihargai...



Sila klik sini jika poll di atas tidak keluar atau lambat sgt nak load...

VIdeo caca

ni testing je ni... tgk jadik ke x... (alamak.. suara aku jek kuat... huhu)

Wednesday, April 5, 2006

dealova - video klip

pergh... fanatik giler aku ngan lagu ni... huhu...

Rindunye kat anak mama...

Ari ni xbalik lunch. So, xde la jumpe caca t'hari tadi... Alamak... rindunye... xsenang rasenye ati ni. Asyik ingat dia jek... Uwaaaaaaaaa!!!
Aku xnak balik ari ni bukan ape. Sian kat dady asyik la ulang alik amik aku kat opis. Sbb skang ni keta xde. Laki aku gune. Skang ni asyik ujan jek. Xkan la nak biarkan je dia ulang alik melaka-muar naik skuter tu jek. Zalim sgt la aku. Xpe la... ade rezeki nanti ingat nak beli je keta yg murah2.. saje utk dia bwk g keje... (tp bukan aku beli la... dia yg beli... huhu)
Boring aaa sejak dia keje melaka ni. Masa terhad. Ptg2 dah xleh nak bawak caca jln2 kat tanjung lagi cam dulu... Xbest. Tp xpe... syukur... nasib baik dia xkena transfer kajang ari tu...

kat kfc
kat umah
kat food court j.j

Wednesday, March 29, 2006

dealova ?

DEALOVA by ONCE

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi...

Lagu ni best. Aku dah dgr lagu ni more than 20 times a day... Very nice melody & lyric... Sejuk hati dibuatnye...

Monday, March 13, 2006

Gathering (Bg feedback pls...!!!)

Geng... tadi kite ada bincang ngan Lock, Zai & Hadzri pasal gathering. Ni seme idea lock la... tibe2 dia kate dah lame xjumpe kawan2 seme... So, kitorg pun mule la terpk... ape kate kite seme g bercuti ramai2 ? Weekend ke... Mesti best kan. G la... Batu Layar ke... PD ke... Cherating ke... Mane2 la.. Pegi dlm 2 hari 1 malam ke... xpun kalau budget lebih, buat 3 hari 2 malam. Mesti best kan. Dah lame x berkumpul ramai2. Lagi satu... dpt gak kite mengeratkan lagi silaturrahim antara kite..


Ni bukan cadangan suke2 je ni... Hopefully jadik bende ni... Harap sangat participation dari seme org. Tarikh & tempat lum tentukan lagi sbb nak pastikan dulu seme org leh participate. Lg satu ttg tarikh tu pun nak kena pk linda gak... Maybe kite boleh buat lps dia abis pantang ke... Sian lak dia nanti xdpt nak join. Ye x ? Lagipun, sementara linda beranak tu... (huhu) leh la kite seme kumpul duit utk trip kite nanti...


So, kat sini kite nak mintak kejesama seme org utk bg cadangan tempat dulu... Trip ni bukan utk kite2 jek... utk lecturer2 cosmo yang ade skang skali. Niza, Dilla, Kiah, Azali, Zaki... jom la join skali. Leh kite berkenal2an dgn lebih mesra lagi... ;)


So, geng... amacam ? Ada berani ???

Wednesday, March 8, 2006

Blaja & ajar photoshop

Ni je la yg mampu aku hasilkan... uwaaa... naper la aku yg kena ajar photoshop lak ni ????
p/s : kak zarul.. komen... (huhu)

Monday, March 6, 2006

Sian anak mama...

Weekend ari tu hubby aku g Tioman. Org yg paling merana skali ialah Caca. Dia mmg manje ngan papa dia... Syian sgt tgk dia. Tercari2 papa dia. Asal bunyi pintu je dia jengah. Slalunye bgn tido dia mesti kejut papa dia. Skali tu ari Sabtu tu dia bgn tgk papa dia xde. Dia cari keliling pastu dia termenung. Syahdunye hati ni... Kesian. Bile org dengki dia sket, dia ingat papa dia (sbb papa dia kan suke dengki dia). Skali bile toleh tgk bukan... frust muke dia. Yg papa dia lak, xreti2 nak call anak tu... Mlm tu bile aku call, pass kat caca suh ckp ngan papa dia. Bile dgr je suare papa dia, terus la dia menangis. Ya Allah... touching nye... Xpuas nangis, dia amik hset aku tu, dia cium... Kononnye cium papa la... Aku tgk, aku lak yg nak nangis. Siannye anak aku... Hmm... baru la papa dia sedar betapa merananye anak dia bile dia xde... Siang tu aku suh ckp ngan caca dia xnak...

Friday, March 3, 2006

Ujung minggu yang membosankan...

Aku tau... weekend kali ni mesti jadik weekend yg paling membosankan dlm idup aku. Manetaknye... hubby aku kena g leadership course kat Tioman. Ayo... xsenangnye ati ni dibuatnye. Naper la company dia buat kursus kat tmpt2 peranginan ni ? Tensen tul aku. Dah le xleh bawak family. Kedekut giler la Berjaya Group ni. Same je cam Cosmopoint. Dah le aku ngan caca kena tinggal. Hangin tul.
Pagi2 lagi tadi dah antar hubby aku kat bustand. Bas kul 8 pagi. Dia kena berkumpul kat JB dulu. Then baru bertolak ke Mersing. Hmm... sedeynye hati ni... xtau nak ckp. Nak nangis, segan. Terpakse la tabahkan ati gak... Uwaaaaaaaaa.... (ni nangis dlm ati ni... hehe)
My God... 3 hari ? Hmm... ape la aku nak buat tanpe suami tersayang kat sisi ek ? Dah le ari cuti. Mati kutu la aku kat umah. Nak jalan pun xde mood sbb dia xde... Tp xpe... aku ade kan jugak mood ni. Dia berjalan, apesal lak aku nak duk umah bersedih ? Gilo ko ? Huhu... Sok ajak mumy g jalan2 lah.
To papa... sorry la yek... mama ngan tasya g jalan2 dulu... heheh... jgn jeles tau..!

Friday, February 24, 2006

Dewa - satu..

Geng... ni video klip Dewa - satu... Salah satu group endon yg aku minat... (actually 2 jek yg aku suke... Dewa ngan Gigi... huhu). Enjoy ok...

Ni baru betul melampau...

Sakit ati la... pagi2 dah sakit ati...
Tadi tah cane leh tergerak hati nak check history kat IE pc aku kat kelas 0402 ni...
Perghhh... hangin!!!
Punye la berlambak porn site...
Saper la punye BANGANG bukak laman web xsnonoh ni ?
Gune PC aku lak tu...
Suwey tul!!!
Aku check tarikh & masa dia... ari Rabu ari tu, dlm kul 5 lbh hingga 6 lbh.
Saper punye keje ek ?
Ni tah kali ke berapa aku jumpe url laman web xsnonoh...
Ari tu laman web gay... pun ptg gak... lps aku abis kelas...
Tp yg ari rabu ni mmg terlalu byk la laman web lucah yg dia bukak...
SI** punye org... (haa... kan aku dah maki...)
Aku mmg betul2 hangin la skang ni...
Kalau aku tau saper yg bukak skang ni... mmg aku ludah la muke dia...
Mmg HINA giler la saper yg buat keje ni...

Thursday, February 23, 2006

Apelak xleh post jean ?

Ok je ni jean.. ape yg xboleh nye ni ? Carik gaduh jean ni... Ade ke kate sbb kite tukar url, blog dia xleh nak post artikel... Melampau... mmg melampau.... Sebenarnye dia yg xmandi pagi... tu yg seme bende xmenjadi tu... huhu...

Wednesday, February 22, 2006

Tlg!! Privacy aku dicabul !!!

Ari ni dgn jayenye aku dah bgtau student SLG aku pasal blog ni... Maka secara xlangsung, ni le last day url blog aku http://mytasya.blogspot.com. Ptg ni gak (lps abis kelas) aku nak tukar url blog aku... Semenye atas sebab2 privacy aku yg dah diganggu oleh budak2 kelas Nadia... Geram tul la.. cane la diorg leh jumpe blog aku ni. Hangin... hangin... Pastu gunekan lak blog aku utk tujuan yg xde kene mengena ngan aku. Ade ke nak komplen management cosmo, tulis kat blog aku. Sakit tul ati ni... Salah channel dik oi... Kalau nak komplen... tu ha... talian bebas tol tu ade. Kan poster berlambak kat dinding cosmo tu...

Utk student SLG aku... happy surfing... ni le satu2nye hari awk seme dpt tgk blog saye... ;p

Tuesday, February 21, 2006

Utk ilangkan boring... komen cpt!!!

Guys... ni ade satu bende lawak yg boleh la setakat nak ilangkan boring. Aku amek ni pun dari virtualfriends...

PILIH ANDA PUNYA DATE N MONTH BESDAY ANDA THEN TAIPKAN AYAT ITU DI BHGN KOMEN. JUST FOR FUN.. [ jgn emosi dgn kptsan ANDA ]. AGAK MENARIKKAN. . ..SILA LA CUBA..TAPI JGN MAIN TIPU

BULAN
Jan - SAYA NERD
Feb - SAYA KACHAK
Mar - SAYA BUSUK
Apr - SAYA SENGAL
May -SAYA KEPENG
Jun - SAYA CANTEK
Jul - SAYA LOSER
Aug - SAYA PENYAYANG
Sep - SAYA COMEL
Oct - SAYA BERMASALAH
Nov -SAYA BAIK
Dec - SAYA POYO

HARI
1 - KERANA PAPA MARAH SAYA
2 - KERANA ORANG KATE SAYA BEGITU
3 - DENGAN BAJU RABAK
4 - DENGAN KAKI YANG BENGKOK
5 - KERANA SAYA HANDSOME
6 - KERANA SAYA TAK DE DARA
7 - DENGAN KETEMBAMAN YANG MELAMPAU
8 - KERANA SAYA PERFECT
9 - KERANA SAYA BODOH
10 - DAN SAYA SUKA KENTOT
11 - SEBAB SAYA KENCING KUAT
12 - KERANA SAYA SUKE LOMPAT2
13 - DENGAN TANGAN YANG PENDEK
14 - KERANA ABANG GIGIT SAYA
15 - KERANA SAYA BEDAH OTAK SAYA
16 - DAN SAYA TAK SUKA KAWAN2 SAYA
17 - DENGAN TAKDE OTAK
18 - KERANA SAYA SUKA MAKAN MEGGI
19 - KERANA SAYA LESBIAN MALAYA
20 - KERANA AWEK SAYA TIPU SAYA
21 - DENGAN GIGI YG HODOH
22 - DENGAN STOKIN YANG BUSUK
23 - KERANA SAYA SUKE SEX
24 - DENGAN MATA YANG CANTIK
25 - KERANA RAMBUT SAYA PELIK
26 - DENGAN KERETAPI YANG PANJANG
27 - KERANA SAYA SAYANG SEMUA ORANG
28 - KERANA SAYA PEMBUNUH
29 - KERANA SAYA SUCK
30 - DENGAN JARI YANG PANJANG
31 - KERANA SAYA SUKA TIDUR DENGAN MEMELUK KIPAS

Thursday, February 16, 2006

Apabile Olynn mengajar SLG...

- - If we never experienced failure, we would never appreciate success - -


Apesal lak aku g tulis kate-kate ni ek ? Saje je sebenarnye. Tgh xde keje. Nak update blog tp xtau nak tulis ape. Tu la hasilnye... hehe...

Alamak... budak2 kelas aku tgh bertungkus lumus membuat resume & cover letter. Aku xtau nak buat ape. Nak turun malas. Kelas ni punye la tinggi. Kat tinggat 4. Malas tul nak turun naik tangga. Turun tu rajin la... tp nak naik balik tu yg malas tu. Penat. Graviti kat cosmo ni kuat sgt. Dah le rase berat sgt badan aku ni. Huhu...

Ari ni hubby aku kena g JB. Meeting lak. Ari tu baru je ikut dia g JB. Third interview utk naik pangkat ke jawatan Field Manager. Alhamdulillah... insyaallah ade rezeki aku & Tasya nanti. Mudah-mudahan rezeki aku sekeluarga tahun ni bertambah murah. Aminn....

Tadi sebelum dia bertolak, mcm2 aku pesan kat dia. Aku rase aku la isteri yg paling banyak pesan, isteri yg paling cepat risau... hehe... Mcm2 la aku punye pesanan penaja... daripada jage diri baik2 sampai la belikan aku tahu bakar sblm balik nanti... hehe... Mcm2 kategori pesanan aku... Agak2 laki aku bosan x ek dpt bini cam aku ni? Ala... dia patut bersyukur... aku pesan pjg2 sbb aku sayang dia. Kalau aku dah xpesan tu maksudnye aku dah ade org lain la tu... Dah xheran kat dia lagi... Tul x ? Tu la alasan yg aku bagi kat dia bile aku pesan pjg2 tadi.. Logik gak alasan aku ni... huhu...

Thursday, February 9, 2006

Happy Birthday, Nur Atiqa Natasya...

Smalam (Feb. 8, 2006) b'day Tasya. Dah setahun dah anak aku... Rase cam mimpi lak. Smalam just celebrate kecik2 jek... dgn kakak & abang dia kat umah tu. Dia pun cam pelik jek tgk org nyanyi2 pastu xpasal2 dia kena pegang pisau potong kek. Musykil sgt muke dia... hehe... Xpe la... skang ni mmg dia xphm. Tp nanti bile dia dh besar dpt la dia tgk muke konpius dia masa potong kek. Hehe...
Hari ni hari Asyura... So, share sket ngan mumy buat bubur asyura. Niat nak antar sket kat surau dpn tu... Sempena b'day caca... Utk kwn2 kat opis, ptg kang kite bawak la yek. Rase la sorg sket...


Shasya yg konpius...
Ucapan utk Tasya :
"Happy Birthday, Sayang... Semoga Shasya jadik anak yg baik untuk mama & papa... Dengar kata mama & papa k... We luv u sooooo much!!!!"

Friday, February 3, 2006

Bosannye...

Perghh... bosan giler pagi ni. Seme orang ade kelas. Aku sorang je yg tinggal kat bilik lecturer ni mcm orang bodo... Bengangnye. Ape nak buat ek ? Nak byr bil, maybank2u xleh nak bukak lak. Leceh tul. Bukak circle pun bosan. Melayan budak UG yg fanatik tu... aku leh kena darah tinggi. Hangin tul. Dia ingat UG tu agama ke ? Nak pertahankan sampai camtu skali. Aku lempang laju2 kang baru tau.
Ala... bosannye... ape nak buat ek ?

Tuesday, January 24, 2006

Caca dah pandai jalan... :)

Diam x diam, dah sebelas bulan umur anak aku. Bulan dpn genap la setahun aku lahirkan dia. Kejap je kan. Daripada xtau pape... sampai la dah pandai jalan skang ni... (walaupun baru jalan-jalan jatuh org kate...) hehe... bestnye... Baru la aku tau betapa seronoknye ada anak. Cute jek dia jalan... dengan mulut yg bising tu... cam penguin pun ada. Huhu...

Nak tgk video dia, try la bukak http://edleennatasya.multiply.com

Next month b'day caca... nak bagi hadiah ape ek ?

Thursday, January 5, 2006

Ngantuknye...

Ari ni kene jage exam pagi ngan ptg. Adusss... bosan giler. Ptg td aku siap tertido kat dlm kelas. Punye la ngantuk. Last2 dah xtahan ngantuk, aku g surau, tido seploh minit. Perghh... lega sket mata ni... Sorry la yek linda... ala.. seploh minit jek. Bukan lame... huhu....
Tasya xsihat. Batuk + selsema kuat. Balik tadi mumy kate dia ngamuk. Abis seme org dia marah. Org bising dia marah, org salam2 dia marah, org cuit dia lagi la dia marah. Abis2 org pegang kerusi kat kedai mumy pun dia marah. Huhu... garang giler puteri aku sorang ni.
Ari ni besday mumy yang ke 58 tahun. HAPPY BESDAY, MUMY!!! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki hendaknye.... I luv u!!! Mlm kang nak bawak dia g makan pizza lah....

Wednesday, January 4, 2006

PERINGATAN : Artikel di bawah mengandungi bahasa yang tidak ditapis. Sila bawa penapis sendiri...

Rasenye dah lame sgt xupdate blog ni. Bukan ape... xtau nak citer ape + xsempat. Biase la.. kan ke ujung semester. Dengan presentation projek, dgn outcome yg nak kena siapkan. X kang ade la yg 'kaki kipas' kat bawah tu ngadu kat Tn Aji... Bengong!
Keje kat cosmo skang ni mcm makin membosankan aje. And rasenye seme org setuju kalau kite kate, sebab dia ialah "SI ANGELINA JOLIE CELUP" kat bawah tu. Dah le perasan bos, suke ngadu yg bukan2... kaki ngampu bos lak tu. Kalau dia xde, sure cosmo kembali best cam dulu.
[Peringatan : ayat berikut adalah di dalam kategori 18SGX. Jika anda berumur di bawah 18 tahun, sila skip ke perenggan berikutnya... terima kasih]
"Woi!!! Ko ingat ko bos ke ? Bla la wei... Bukan ko yg byr gaji aku la bodo. Aku sepak b***** ko kang baru ko tau!!! Bangang punye org!! Ingat kitorg kat atas ni duk goyang kaki ke ? Lain kali, otak tu letak la kat kepala... Yg ko letak kat tempurung lutut pesal ? Menyusahkan betul!!"
Padan la muke dia kena maki ngan 'Gangster bilik lecturer' (hehe... sori Dilla) ari tu... Mmg puas ati la bile dengar Dilla citer ari tu. Best giler. Syabbbassss Dilla... Huhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...