.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, October 26, 2005

Ape kes ni...


Raye dah nak dekat, tp gaji xmasuk2 lagi ni... Aduh mak ai... risaunye aku. Gaji hubby aku pun same.. lum masuk lagi. Cane ni ? Si comel kat sebelah ni baru ade 2 pasang baju raye. Kasut raye dia lum beli lagi. Duit pun kitorg lum g tukar. Cane ni ek ? Uwaaaaaaaaaa... tensennye!! Xsabar nak tunggu gaji. Kalau gaji lambat cane ek ? Nak kena gune kad kredit ke ni ? Baju Tasya leh la gune kad kredit. Abih tu duit kecik utk bagi duit raye tu... mane nak korek ? Kalau lambat2 buleh lagi ke nak tukar ek ? Pening....

Wednesday, October 19, 2005

Raya oh raya...

Hmm... thn ni nampak gayenye mcm aku kena beraya kat S'pore jek. Last year dah beraya kat Muar, so this year kena la raya ngan family sebelah hubby aku. Kalau cuti hubby aku approved, maknenye jadik la kitorg beraya kat S'pore thn ni... Isk... isk... sedeynye... Xdpt aku nak bayangkan pagi raye nanti mcmn. Ni le first time aku xdpt nak cium tangan mumy & dady di pagi raye... Silap2 mlm raye pun aku xdpt nak takbir raya sama2 ngan family kat umah mcm selalu... Uwaaaaaaaa!!! Belum nak raye lagi aku dah nak nangis pk'n seme ni... Cane ni ? Terus xde semangat nak sambut raye thn ni... :(

"Di hari raya.. terkenang daku kepada si dia... Kampung ku indah nun jauh di sana... AYAH serta BONDAku...".... UWAAAAAAAAAAAAA!!!! SEDEYNYE!!!!!!!

Monday, October 17, 2005

Kena TAG la pulak...

Alamak... si niza ni TAG aku lak... terpakse lah aku meneruskan perjuangan dia ni...

Tujuh perkara yang nak di buat sebelum mati:
1. Mengerjakan ibadah Haji dengan famili
2. Jadi isteri solehah
3. Jadi ibu mithali.
4. Langsaikan semua hutang piutang (biar xnyusahkan orang nanti)
5. Balas jasa mumy & dady
6. Banyakkan beribadat.
7. Ada kerjaya yang lebih mantap.


Tujuh perkara yang mampu dilakukan: (insyaallah)
1. Beli rumah (atas nama sniri)
2. Beli kereta idaman (Rexton - sama cam ita)
3. Menabung
4. Hapus'n segala "spare-tyre".. hehe
5. Tak menyusahkan orang lain
6. Amik master
7. Besarkan Natasya dengan sempurna... insyaallah...


Tujuh selebriti yang diminati:
1. James Hetfield (Metallica)
2. M. Nasir
3. Keanu Reeves
4. The Undertaker (WWE)
5. Adam AF
6. Enrique Iglesias
7. Apek


Tujuh perkataan yang selalu disebut:
1. "Yahoooo!!!"
2. "Laa... ye ke ?"
3. "Tah la ek.."
4. "... lah..."
5. "Hotak ko!"
6. "E'eleh..."
7. "... kan...


Tujuh tarikan fizikal yang dilihat pada jantina berlawanan:
1. Tinggi
2. Bermisai + janggut (sket je la..)
3. Lengan yg sasa...
4. Rambut panjang (sket laa)
5. Nampak ganazzzz...
6. Yg mcm ahli sukan... hehe...
7. Yg pandai main gitar... (fizikal ke ni ?)


Seven tags go to:
1. Lokman
2. Linda
3. Zack
4. Hadzri
5. Nazli
6. Pojie
7. Everybody

Wednesday, October 12, 2005

Anak buah ku sayang...

Ni gambar anak buah aku (sebelah hubby aku nih) yang baru. Baru je sebulan lebih umur dia. Nama dia Nur Izzati Nazira. Best x name dia ? Muke cam lelaki kan. Welcome to the world, Nazira... (walaupun dah terlambat.. hehe).
Xlupe gak, ucapan welcome ni utk baby girl Mr Lock kite yg selamat dilahirkan smalam kul 11.30 am. Dah jadik papa kawan aku sorang ni... Tahniah Lock!! Name baby dia lum tau lagi. Hopefully Lock leh cepat2 announce kan kat blog dia pasal baby dia ni yek... ;)

Thursday, October 6, 2005

Sekadar ingatan untuk diri sendiri...

Wahai SUAMI.... renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia
Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah
Tidaklah setaqwa Aisyah
Tidaklah setabah Fatimah
Justeru, Isterimu hanyalah wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah..
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama
Isteri menjadi tanah, kamu langit penaungnya
Isteri ladang tanaman, kamu pemagarnya
Isteri kiasan ternakan, kamu gembalanya
Isteri adalah murid, kamu mursyidnya
Isteri bagaikan anak kecil, kamu tempat bermanjanya
Saat isteri menjadi madu, kamu teguklah sepuasnya
Setika isteri menjadi racun, kamulah penawar bisanya
Seandai isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya...
Pernikahan atau perkahwinan menginsafkan kita,
perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha ALLAH s.w.t
kerana Memiliki isteri yang tak sehebat mana
Justeru, Kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Rasulullah s.a.w
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
Cuma Suami akhir zaman yang berusaha menjadi SOLEH....
Amin....

Wahai ISTERI pula... renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia
Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad s.a.w.
Tidaklah setaqwa Ibrahim
Tidak setabah Ayyub
Tidak segagah Musa
Apalagi setampan Yusuf
Justeru, Suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya cita-cita membangun keturunan yang soleh...
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama
Suami menjadi pelindung, kamu penghuninya
Suami nakhoda kapal, kamu pengemudinya
Suami bagaikan pelakon yang nakal, kamu adalah penonton kenakalannya
Saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgahsananya
Sekita suami menjadi bisa, kamulah penawar ubatnya
Seandainya suami bengis lagi lancang, sabarlah memperingatkannya...
Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha ALLAH s.w.t.
kerana Memilik suami yang tak segagah mana..
Justeru, Kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna di dalam menjaga
Bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi SOLEHAH
Amin...
Justeru itu wahai SUAMI dan ISTERI
Jangan menuntut terlalu tinggi
Seandainya diri sendiri jelas tidak berupaya
SUAMI dan ISTERI ingatlah:
Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah
Andai diri tidak semulia Rasulullah s.a.w.
Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusuf
Seandai kasih tak setulus Zulaikha
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah....

Tuesday, October 4, 2005

Ala... syiannye anak mama...


Siannye anak aku... tido sambil duduk. Aku tgh suapkan dia makan sebenarnye masa ni. Tah mcmn gaknye dia leh tertido. Hehe... klaka la pulak. Slalu tgk dlm "America's funniest home video" jek mende cani... skali anak aku lak buat camtu. Ape la Tasya ni...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Selamat menyambut Ramadhan yang mulia untuk semua pembaca blog essp. kawan2 cosmo & x-cosmo...

Semoga Ramadhan kali ini lebih diberkati hendaknye....


Ikhlas dari :
Norazlin, Junaidi & Natasya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...