.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Saturday, August 27, 2005

Dua generasi...

Kalau nak tau, ni le dia 2 orang yang paling aku sayang dalam dunia ni... PAPA & TASYA... Dua beranak ni la yang menceriakan hidup aku & buat hidup aku jadik lebih bermakna skang... (dulu pun bermakna gak.. jgn salah phm.. ;p)
I LUV U, PAPA & TASYA !!!

Aksi si comel aku....



2 aksi Natasya... Ketawa & Bersedih...

Alalala... comotnye anak aku....

Friday, August 26, 2005

Whoaaa... ma... i'm soooo tired!!!



Ngantuknye Tasya... Tgk la dia tido. Sampai camtu skali. Sian. Cam penat sangat jek. Sampai senget2 mulut tu. Yang papa dia lak buat selamber derk jek kat blakang. Sibuk tgk tv x abis2. "Ape la papa ni... betulkan la Tasya tido tu...."

Monday, August 22, 2005

Cute nye...


Alalala... syiannye dia... Punye la ngantuk sampai tertido mase tgh memain. Main kasut lak tu... Hehe... Jangan si Tasya jadik cani sudah...

Monday, August 15, 2005

Haa... pandai pun anak mama...!!!

Ade satu citer best. Si tembam aku tu dah menunjukkan belang... hehe... Mcm tu baru anak mama namenye... Citer dia cani... Ari tu Lia dtg umah. Teruja la ni dpt pegang tasya. Skali tu masa nak balik tu dia hulur la tangan nak salam. Yg sikecik tu pun bukan main pandai lagi sambut tangan lia. Pastu suh cium tangan. Dia pun tarik la tangan lia ke muka dia. Kire aku dah nak sampai tahap bangge la ni. Ye la.. tasya dah pandai salam cium tangan. Aku baru ajar sket2 dah pandai... (dalam ati aku kate la...). Skali tu rupe2nye bukan dia cium tangan Lia, dia jilat. Menjerit Lia. Muahahahha... bagusss... syabbbasss tasya... Pandai pun. Baru aunty Lia dia tau betapa nakalnye puteri aku tu... Hehe... Lia... pasni hulur la pipi lak suh dia cium. Gerenti bersih pipi lia dia jilat. OK... saper lagi nak kene jilat tgn pasni ?

Tp kire ok la lia kan... dia jilat jek... xmcm aunty Jean dia... main gigit2 org lak. ;p

Pengaruh minda...

** dipetik dari blog Lintasan Waktu [http://iresta.blogspot.com/]


Minda mempunyai pengaruh yg besar kpd diri individu

Mengikut sebuah kisah, suatu masa dahulu, seorang hartawanmengadakan majlis kenduri di rumahnya.Semasa tetamusedang asyik menjamu selera, tiba-tiba tukang masak membisikkansesuatu kpd tuan rumah. Secara spontan, tuan rumah menghimpunkanorang yg hadir dan menjelaskan bahawa tukang masak terbubuh racun tikus dalam makanan yg dihidangkan dan meminta maaf kerana perbuatanyg tidak disengajakan itu.Tiba-tiba, para hadirin menyerbu ke tandas kerana secara spontanberasa loya, sakit perut dan doktor dipanggil. Akhirnya, diketahuibahawa tuan rumah salah faham. Rupa-rupanya tiada sebarang racun yg dimasukkan ke dalam makanan. Lain yg dicerita oleh tukang masak,lain pula yg difahami oleh tuan rumah. Hadirin menarik nafas legadan ramai yg sebentar tadi berasa loya dan sakit perut mulamerasa sihat dan segar kesan dari maklumat yg baru mereka terima.(7 formula Individu Cemerlang oleh Dr Danial).2) Dalam al-quran terdapat banyak ayat yg menceritakan keadaansebenar umat Islam. Mereka sebenarnya adalah umat terbaik jika mengikutpertunjuk Tuhan. Mereka juga digesa jangan mengalah dengan keadaan persekitaran apabila mereka ditimpa kesusahan dan kesempitan. Lihatlah,renunglah dan tadaburlah ayat berikut, semoga kita kenal siapa kitadan siapa dibelakang kita. Maksud firman Allah:"Dan janganlah kamu lemah dan jangan pula berduka cita, sedangkankamu orang-orang yang lebih tinggi jika kamu orang-orang beriman."(Ali-Imran:139)3) Semoga ayat ini lebih mempengaruhi minda kita daripada maklumatsalah yg telah mempengaruhi minda hadirin yg hadir dalam majlis makanseperti kisah di atas.

Saturday, August 13, 2005

Sian mama & tasya...

Ala... sedihnye ari ni. Hubby aku nak balik kluang sbb sok pg2 nak kena bwk MIL & FIL g Kota Tinggi. Aku & tasya tinggal muar. :( Nak ikut, tp kesian kat tasya. Nanti dia penat. Mengamuk je nanti. Sedihnye... sejak hubby aku pindah muar, n sejak aku lahirkan tasya, xpnh lak kena tinggal mcm ni... Sayu la pulak rasenye. Dah le aku jadik sensitip je ari ni (bukan ari ni jek... dr smalam lagi...). Xsempat nak bfast pg td pun aku leh nangis. Hehe... Teruk tul. Mcm budak2.

Ari ni niza jemput dtg umah dia. Rase mcm nak g... Aku mane leh lepas kalau ade acara makan2 ni. Tp sure la hubby aku xbg pegi sbb dia xde. Lagipun xsedap la pulak. Time dia ade, xde la pulak nak g umah kawan2. Time dia xde... mcm byk la pulak aktiviti luar aku... Hehe... Dia pun mcm bengang jek... Ala.. kebetulan... Bukan aku sengaja nak 'berjingga' time dia xde. So, kesimpulannye... xle aku pegi umah niza ni kang... Sory yek niza... Niza terpakse la phm... bini org ni xleh nak kuar sesuke ati lagi... hehe... Sorry sgt2 tau. Kalau ade makanan lebih, pos jek ke umah kite... hehe...

Tuesday, August 9, 2005

Happy Birthday!!!

Smalam b'day Natasya yg ke 6 bulan... hehe... (boleh kire b'day ke tu ?). Xsangke lak ek... dah 6 bulan dah aku bergelar MAMA... Aku ? Mama ? Mcm xcaye jek... Tp tu lah kenyataan... Aku yg kurang sifat wanita melayu terakhir ni akhirnya jadik mama... hehe...

HAPPY BIRTHDAY TO MY BABY, NUR ATIQA NATASYA BINTI JUNAIDI...

Semoga baby aku membesar dgn sihat, comel & bijak.... (mcm mama dia... hehe)...

Friday, August 5, 2005

Jom bakar niza!!! Muahahahha....

Petikan dari web mane tah... (kak zarul yg jumpe... hehe)

PENJUAL SAYUR PASAR MALAM: sekarang sibuk sebut "Sawii!! Sawii!! Mawii!! Mawi!!"
PENJUAL TUDUNG KAT JALAN MASJID INDIA: Masing2 sibuk letak nama tudung MAWI.
PENJUAL MINYAK URUT JALAN MASJID INDIA: "Marii... Mari... Minyak Urut MAWI!"
NATASYA HUDSON: Masuk Akedemi usik usik mawi.
HATTAN: Masuk jadi pengkritik botakkan kepala macam mawi.
PERODUA: Keluarkan Kereta Myvi Mawi.
NAZA: Naza WORLD.
STEVEN SPIELBERG & TOM CRUISE: Keluarkan filem War of The WORLD.
FIFA: Tahun depan nak anjurkan WORLD Cup.

Satu dunia (WORLD) dah sokong mawi... Anda yang belum sokong (essp NIZA... diulangi... NIZA...) tu... Firkir Fikirkan lah...
Kui kui kui kui...


WORLD!


** Lupe lak... AMIN pun dah tukar jadik MAWI tau... heheh.....

Tuesday, August 2, 2005

Fuiyooo!!!

Tadi masa Ita bukak Utusan Online, tibe2 terbace 1 topik yg sangat2 menarik. Cube bace sket keratan dia kat bawah ni...

Suami minta berpoligami, isteri marah simbah asid

KOTA BHARU 1 Ogos - Seorang anggota tentera yang berterus terang menyatakan hasrat untuk berpoligami cedera parah pada bahagian muka dan keseluruhan badan selepas disimbah asid, dipercayai perbuatan isterinya dalam kejadian di Kampung Legeh, Jeli, malam tadi.


Kalau bace sampai abis, actually lelaki ni ade pukul wife dia sblm tu. Sebab kes nak kawin lagi ni la. Diorg gaduh smpi lelaki tu pukul wife dia. Tu yg gaknye wife dia geram sgt smpi simbah asid tu. Hehe... padannye muke lelaki tu. Suke tul aku bace berite ni. Jgn lelaki ingat pompuan xleh buat tindakan giler mcm tu tau. Kalau aku berada kat tmpt wife dia pun maybe aku akan buat perkara yg sama. Saper la yg sanggup berkongsi beb... Nak kawin lain tu satu hal.. yg g main pukul2 tu pehal lak ? Kalau aku, aku amik kayu hoki, aku sabitkan aje kepala dia. Biar berkecai. Muahahhaha...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...