.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, July 26, 2005

Pupus ???

Laaa... xtau la pulak. Rupenye ari ni yg tinggal kat bilik lecturer ni cume 3 org jek. Aku, linda & huda. Ni baru betul2 PUPUS namenye... hehe... Hish... Sunyi giler la bilik lecturer ni. Tp xpe... skang ni seme pc kat sini kitorg yg punye... tibe2 je rase cam tamak haloba... hehe... Ala... tp pc byk pun xgune gak kalau internet slow cam siput... bengang tul.

Saturday, July 23, 2005

Goodbye my luv.... (uwaaaaaaaa!!!)

Ari ni dtg cosmo jap (walaupun xkeje). Nak transfer fail dari hset ke pc. Aku nak jual hset ni isnin nanti. Uwaaaaaa!!! Sedeynye... ni le salah satu dari barang kesayangan aku... Rase mcm xnak jual jek. Tp kalau xjual cane nak dpt hset baru nanti. So, bile ade buyer, kena lak harge berpatutan... Terpakse la aku jual SE K700i kesayangan aku ni... Leh gak buat modal beli hset baru and dapat gak aku bayar utang kad kredit aku yang berlambak tu sket2... isk.. isk... xtau nak ckp la mcmn punye sebaknye ati ni...

Kepada hset K700i ku sayang... jgn kecik ati yek. Don't worry. Tuan baru ko akan jage ko dgn baik... uwaaaaaaaa!!! Sedeynye!!!!

Xpe la... pasni baru la leh dpt K750i lak... hehehe... (cume nak kena tunggu 2 bulan la...). Xpe... sabar tu separuh daripada iman....

To my K700i... SELAMAT JALAN ROMEO...!!!

Friday, July 22, 2005

Keta ape yg murah tp best ?

Rase cam nak tukar keta la... Skang ni keta ape yg best ek ? Tp jgn la mahal2 sbb nanti aku xmampu lak nak bayar tiap2 bulan. Kalau buleh, tiap2 bulan bayar paling mahal pun dlm area rm500. Hmm... hubby aku kate Kia Picanto cam kiut. Tp aku xsuke. OK ke picanto tu ? Skang ni ade 3 jek yg aku rase aku mampu beli...
1 - Savvy
2 - MyVi
3 - Picanto...
Yang mane satu OK ek ? Seme tu harga 40000 ke atas. Ke ade keta lain yg lebih murah tp best + kiut ?

Wednesday, July 20, 2005

Lagu yg aku suke...

At last... puas mencarik... akhirnye jumpe pun lirik lagu ni. Patut la susah sangat nak jumpe. Salah eja rupenye... Hehe...
Hmm... this is one of my fav. song... Melody dia very simple... and yg menariknye cara dia sampaikan lirik dia tu... Skali dgr cam lagu inggeris... rupe2nye lagu melayu...
Well guys... happy listening... (and happy reading...)

OAG - Permysuri

Imagine aku Tvmu
Transmisionku terbit untukmu
Dramaku produk khas siaranmu
Trans-sonet gelora Satelit Chinta

Imagine aku radiomu
Intermisionku orbit untukmu
E-ramaku rekord khas hiburanmu
Inter-planet kejora Ke marikh asth-mara WO'o'oo

per-MY-suri rumahku
per-My-suri ragaku
per-MY-suri syurgaku.. wO'o'oo
Yang teristimewa

Imagine aku Vjmu
Transvisiku terbitan untukmu
Karaktorku ilham khas pedomanmu
Trans-fonik gelora satelit chinta

Imagine aku Djmu
Intervisionku orbit untukmu
Metaforku iltizam khas buatmu
Inter-sonik kejora Ke-marikh asth-mara Wo'o'oo

Tuesday, July 19, 2005

Betapa bestnye jadi ibu...

Semua orang sibuk tanye..
"Tasya dah pandai ape ?" or "Anak dah pandai ape skang ?" or "Anak sihat ?"
Mcm2 lagi lah...

Hmm.. cani rupenye rasenye bile jadik ibu. Orang dah xtanye kabar kite lagi. Seme sibuk tanye pasal anak. Tp xpe... xkecik ati pun. :)

Untuk pengetahuan semua, puteri kesayangan aku tu dah pandai meniarap. Pastu undur. Smalam sket lagi nak masuk bawah meja. Hehe... Seronok rupenye jadi ibu ni. Dapat tgk perkembangan baby kite tiap2 hari. Paling seronok bile ada benda baru yang dia buat dalam 1 hari tu. Lagi la seronok. Rase mcm segala penat lelah mengandung, melahirkan & menjaga dia terbayar. Hmm... patut la anak zai dah nak masuk 3 (hehe... jgn marah zai) & anak kakzi dah masuk 4.

Utk sesaper yg lum kawin tu, kite doakan supaya dpt kawin cepat2. Nanti leh dapat anak. Baru lah tau macamane seronoknye jadik seorang ibu... ;)

Friday, July 15, 2005

Better Photos with your Digital Camera

Sumthin' to share... kite just copy-paste dari website lain...

1. Always be aware of the background. I know this is the hard one but it is critical. If you’re setting up a shot take a quick look at what is behind the people in your shot. So many perfectly good photos are ruined by a tree seeming to grow out of a person’s head. It can be as simple as the person taking one full step to the right or left to move the obstacle that would ruin your photo.

2. Use available light. If your digital camera has an option to turn the flash off and it’s light enough outside to read a book then use the available light and turn the flash off. In general camera flashes are too harsh for human skin and make all of us look pale. (Even better if your camera has a fill flash use that indoors where there isn’t enough daylight, and place the person by a window as well.)

3. Use ambient soft light. The reason that so many of use pose people under trees, and end up with the ruined photo with a tree coming out of dad’s head, is that we all instinctively know that soft light is best. Sunlight filtered through a trees’ leave is beautiful and warm. It warms up the skin and puts a soft light to the features. Indoors near a window with drapes has a similar effect.

4. Aim your camera slightly down at the person’s face. Now I don’t mean climb a ladder but just don’t ever, and I mean ever, point your camera looking up to a person. We all look fat and bloated at that angle. Also don’t shoot just face on to the person, try a little to the side, a three quarter view, so that you see more of their face. Remember camera higher looking down and a three quarter view, it will slim your subject.

5. Remember your focus, are you taking a photo of mom and the tree, then take mom with the whole tree. But if you’re taking a photo of mom next to a tree do we really need to see the entire tree? Get closer to your subject. We can see some of the tree bark with mom leaning against it, but showing the whole tree is a waste. Remember this tip with children, many people take a shot of their dear child for an expression on the child’s face, but in the printed shot the child is lost next to another kid, the swing set, and the dog. Remember get closer.

6. Never put your subject dead center. All family photographers do this and it’s as hard of a habit to break as remembering to look at the background. But if you’ve moved closer to your subject remember to put them just sightly off center. Not a lot just a bit. When you’re shooting even groups of people this is especially easy but odd numbered groups is a little more difficult. Just find your imaginary center line of your group and put that line just a bit off center in your view through your lens or screen.

With these tips you can be on your way to taking better photos today.

Wednesday, July 13, 2005

Kena tinggal... :(

Ari ni husband aku ade lawan futsal kat KL. Nak ikut tp xleh sbb weekday... Ade kelas ganti lak tu ari ni. Uwaaaaaaa... sedey!!! Rase cam nak nangis jek. Dah le call dia xangkat td. Pastu msg pun xreply. Uwaaaaaaaa!!! Aku xbg dia g, tp dia nak g gak. Degil. Kan aku dah sedey bile cani. Sampai ati dia.... :(... aku xnak kawan dia ari ni... G main futsal lupe kat aku. Dah le x call... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Tuesday, July 12, 2005

Jom pukul penguin!!!

Best la gak game ni... kalau setakat nak lepaskan geram kat sesaper, pukul jek penguin tu kuat2... hehe... mmg berkesan lah...


Jom tgk saper dpt pukul paling jauh... setakat skang ni... paling jauh aku dpt pukul cume 323.5 aje... Xcaye ? Ni buktinye... hehe...


Xpe.. pasni leh try lagi... hehe...

Thursday, July 7, 2005

Sedihnye hatiku ini...

Perghh... terharu giler aku bace blog jean tadi. Sedihnye ati ni xterkate. Uwaaaaaaaaaaa.... naper la jean boleh dpt keje lain lak ni ? Saper la nak tolong login & logoutkan kelas aku pasni... saper la nak temankan aku balik malam2... Uwaaaaaaaaaaa!!! Terpakse la laki aku antar tiap2 kali kelas malam. Sedihnye.

Jean,
Sampai sana nanti jangan lupekan suasana kat cosmo muar ni yek. Dpt kawan baru jgn la lupe kat kite lak. Ingat la jugak keseronokan blogging kat sini... Jgn lupe... saper yg betulkan blog jean dulu... hehhe.... Jgn lupe gak yg jean ngan amin pernah kantoi ngan kite kat tmpt mkn dpn traffic dulu... hehhehe (mesti jean dah lupe..). Pasni kalau ade pape problem ke... calling2 la yek. Xpun sms ke... Nak kawin nanti jgn lupe jemput kite. Kite nak jadik orang yang pertama dapat kad jemputan jean. (Jgn nak bagi alasan... umah kite yg paling dekat dgn umah jean tau.). Hmm... pelagi ek ? 0-0 la yek. Mane tau kite ade terkecik'n ati jean ke... Kite kan slalu buli jean. Jgn kecik ati tau. I'll miss u... Emmuahhh!!!

Hmmm.... NEXT!!! Pasni saper nye turn lak tinggalkan kite ?

Jom mogok!!

Perghh... gaji boleh xmasuk lagi... Bengangnye aku. Geng, sok kalau xmasuk gak, pagi2 sok sblm kite bertolak ke penang, kite g pejabat buruh dulu jom. Bengang la cani....

Tuesday, July 5, 2005

LAPORAN TERKINI...

Sehingga pukul 3.36 ptg ni, nampaknye batang idung gaji masih belum kelihatan terapung di maybank2u. Dato' nampaknye semakin bersungguh-sungguh menguji kesabaran hati dan perut para pekerjanya. Para pekerja dato' nampaknye semakin agresif mengutuk dan mengata dato' secara terang-terangan (walaupun di belakang dato'). Dato' semakin banyak mengumpul pahala hasil dari caci-maki para pekerjanya. Namun begitu, beliau juga tidak lupe untuk menambahkan dosanya di atas penganiayaan dan penderaan mental yang telah dibuat.


Sekian, terima kasih. Norazlin Hashim melaporkan untuk buletin blog. Salam sejahtera.

Monday, July 4, 2005

Which Malaysian Blogger Are You?

Congratulations Olynn, you are...

You are outgoing, direct, smart, pretty, and a definite go-getter. You are frank, a little too frank perhaps that sometimes you get on people's nerves and make them very upset. If people attack you, you hit back with triple the force without blinking because you are the kind of person who knows exactly what you are talking about or else you wouldn't talk about it. Your quick-thinking is what makes you special. You are an elitist.


Which Malaysian Blogger Are You?

Aku yang terkantoi..

Alamak... cane la ari ni aku leh kantoi lak ni... Tensen tul la. Tu laa... aku ingat cosmo ni bapak aku punye gaknye... Padan la dengan muke aku... hehe.. Slalu dtg lmbt line clear jek. Tetibe ari ni boleh Cekyus lak duk kat counter dpn. Pergh... cpt2 aku suh laki aku berenti keta depan sket. Pastu dgn muke innocent nye aku masuk cosmo. Muaahahha... aku terlepas lagi... Biase la... aku kan pelakon handalan... Tp takut gak.. sbb aku slalu percaya kat statement "Sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga...". Hmm... nasib baik aku bukan tupai... ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...