.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, June 17, 2005

Happy Father's Day...

Encik Hashim bin Ahmad - lelaki yang paling aku sanjung dalam dunia ni. Lelaki yang dah terlalu berkorban untuk membesarkan aku. Aku sayang daddy seumur hidup aku. Sejak aku kecik mmg aku lebih manje dengan daddy dari mummy. Ape pun yang aku nak, daddy akan tunaikan. Mase aku kecik... aku nak mainan, daddy belikan... Masa belajar, mintak komputer, daddy terus masukkan duit ke akaun aku. Then bile aku nak sambung master (yang sekerat jalan tu..), daddy keluarkan duit dia utk tanggung aku belajar. Dulu sebelum kawin, kalau sesak2 ujung bulan, duit daddy gak yang aku mintak.Semuanya daddy buat untuk aku. Habis berpuluh2 ribu utk aku. Seumur hidup aku, daddy xpernah pukul aku. Nak marah pun payah. Maybe sebab aku anak kesayangan dia. Tp skang ni... aku macam dah jarang pedulikan daddy. Tah daddy ade duit ke, xde ke... aku jarang nak amik tau. Aku asyik sibuk dgn keje aku, dgn kehidupan aku. Skang ni... nak bagi 2-3 ratus sebulan pun aku xmampu. Kesian daddy dapat anak macam aku. Walau ape pun... walaupun skang ni aku terlalu sibuk dengan hal aku sniri... aku tetap sayang daddy macam dulu. Daddy tetap jadik lelaki yang paling utama dalam hati aku. Daddy lah idola aku... selama-lamanya...

Happy Father's Day, Daddy... Thanx for being such a great daddy in the world...

Also... Happy Father's day to Mr Junaidi bin Othman... Thanx for being a great papa to my Natasya...

I LOVE BOTH OF YOU... A LOT!!! Emuackssssss...!!!

15 comments:

makzue said...

hai...mmmm rasa rasanya..setiap org akan mengatakan ayah mereka yg paling baik...mmmm..olynn memang manja ngan daddy olynn...kalau daddy olynn baca mesej nie..mesti dia rasa sedih...agaknya kalau olynn nie anak lelaki sudah lama jadi "Anakku Sazali"...sori jgn mareee :P..nasib baik ler pompuan...buat sesuatu sempena hari bapa nie...belanja makan pon ok gak...at least ada gak org ingat pengornanan dia kan...

Puan Olynn said...

Uwaaaaaaaaa!!! Nak belanje makan pun xde duit...

zAi....ibu of aLiFf , aInNa and aQiM said...

hehehehehe..............sadisnya olin...........

Cikgu Ita said...

kengkadang bukan material yang diperlukan sgt oleh parents kite....kasih sayang and sikap ambil berat tu yang lebih diperlukan kot...tapi kite notice parents kite sejak dah berumur ni makin cepat sensitive. so kene jaga hati diaorg lebih skit ler...:)

makzue said...

to jean...asyik2..nak bagi apa kat bapak dia...dah habis fikir ke belum...berkicau jer..tak habis2...belikan dia seluar dalam yg best2...pon ok gak....hehehehe..

makzue said...

merepek jer aku nie...sorri buat hal kat blog org...

aniza said...

HARI BAPA???

Aku tak pernah celebrate hari bapa..arwah abah meninggal masa aku umoq 10 tahun. Masa tu aku tak pernah tahu tentang hari bapa...tapi yang pasti setiap doa ku akan mengiringi arwah abah setiap hari.

Al-Fatihah untuk arwah abahku SAMAT BIN OTHMAN.

Puan Olynn said...

Tolong !!! Kak Zarul cakap xsnonoh!!! Hmm... kite ingat nak bagi hadiah kat ayah kite... tp kite xtau nak bg ape. Seme dah bg mase b'day dgn father's day thn yg lepas2... Susah la nak pk hadiah utk lelaki...

Utk yg lain2... mari lah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah utk arwah abah niza...

Al-Fatihah...

AJ said...

eeeeeeee.........aper nie!!! x senonoh laaa...naper lak bapak kiter terkena lak!!!

AJ said...

heheh...senang je akak, buat je cm kiter kalau x beli adiah, buat2 terlupa laa, tapi x gak tertinggal bagi kiss...kiss...hug..hug.. n a big big "angpow'..

senang citer, susah ar nak pikir kan beli pe utk ayah. sampai pening2 kepala! kiter ingat kan nak beli VCD je "Shadows of Warrior"..tapi ghase cm murah. Nak beli yg mahal cm kipas angin, cm pelik..last2 arrr buat2 terlupa ganti je ngan pe yg patut.. :P

k olin nak share2 ngan kiter x!!

lia puteri said...

haaah..naper timbul kan topik nie...??

dah hampir 11 tahun kiter tak celebrate Father's Day...

sesungguhnyer amat beruntung la makluk2 halus yg bernama JEAN,KAK ITA, KAK OLIN, KAK ZAI, KAK HUDA, KAK LINDA... yg masih ader ayah..

sayangilah mereka..mintak maaf lah selalu..sebelum terlmbt...hwaaa..!!!

anyway..abah kiter adalah ayah yg terbaik di alam semesta.. kiter sygggg sgt kat abah kiter...

hadiah utk hari bapa..???? surah yassin, Fatihah n ayat2 suci al-Quran...amin..

Al Fatihah buat Ayahnda MAHMOOD BIN OTHMAN...

Puan Olynn said...

Akhirnye berjaye pun kite belikan hadiah utk ayah kite... walaupun agak terlambat. Ptg smalam baru bagi... sbb t'hari tu baru g beli... heheh...

AJ said...

huh...k olin tul2 ke ikut cadangan Mak zue ke????? :?

Puan Olynn said...

xlah... kite mmg niat nak beli... Kate2 makzue cume sebagai perangsang jek...

makzue said...

boleh ler jean...belum cuba belum tahu...tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...