.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, June 30, 2005

Today's forecast - Virgo...

Today's Forecast
Do a little more research -- into your own soul. It's an excellent time to look deep within and determine where your heart lies. There have been some significant changes there recently.

The Bottom Line
Spin the globe and pick a spot -- it's time for you to satisfy some wanderlust.

In Detail
Blah, blah, blah -- aren't you tired of the same old excuses? It might be from your best friend, who's always late. It might be from your assistant, who can never keep your travel itinerary straight. It might be from yourself, about how you can never exercise because there's not enough time. Whatever it is, it's time to cut to the chase. No more excuses -- giving or taking them. It's time to just do it.

Wednesday, June 29, 2005

Suamiku kaki bola...

Arghhh.. bengangnye aku bile dpt laki kaki bola ni. Tensen tau x ? Kalau sikit2 tu xpe la... Ni boleh dikategorikan sebagai 'bola maniac'. Dah addicted dah ni. Huaaa... tensennye. Boleh jadik gaduh ni... Aku xkisah kalau main bola tu setakat hobi dia... tp jgn le jadikan bola tu satu komitmen lak. Bukannye dpt duit pun kalau g lawan bola tu. Tensennye aku. Sibuk dgn bola, sampaikan xde mase nak bawak anak bini jalan2 ptg2. Boring laa... Arghhhhh... dah lame aku pendam ni. Dah xboleh nak pendam lagi dah. TENSENNNNNN!!!!! Kang aku meletup kang baru dia tau...

Mama Tasya... (Syeksyi x ?.. hehe)


Ni gambar mama tasya mase kecik... hehe... serupe x ? Tau... serupe tang idung je kan. Hehe... yg sure, rambut mmg same... Xkisah la... pape pun... Lurve u Tasya... emmuahhhhh!!!...

Tuesday, June 28, 2005

Love Compatibility...

Cancer & Virgo
[[ junaidi & norazlin ]]

This couple glows with a tranquil aura of harmony. Virgoan organizational skills reassure the anxious Crab, whereas the latter brings Virgo love and imagination. The devoted and dutiful Earth sign will never be wicked enough to push Cancer's buttons. The moonchild's moods are tolerated and coaxed back to less slippery terrain with patience and rationality, in the affectionate surroundings the Cancerian craves. Their life is orderly and calm, but never dull. They love each other simply, tenderly, and gracefully.

Horse & Dragon
A recommended match between people who with a lot in common, although you need to be aware that you are also uniting extremely good, but extravagant tastes. When you disagree, it is in rather an impatient and irritable way. You toss your mane and trot away, leaving your mate to stew in his or her Dragon-fire until you are good and ready to come home again. You can kiss and make up for hours, days even.

Test your love compatibility

Kepalaku yang pusing...

Ari ni masuk keje awal. Kononnye mlvk datang... nak jumpe kitorang la... Skali tu xde pun. Tahpape la... buat penat aku jek dtg awal. Dah le ari ni kelas mlm. Tensen tul. Dah le pale aku asyik pening jek dari ari ahad ari tu... Ni kang ade yg pitam kat dlm kelas lak kang... Mane xnye.. dari ari tu xcukup tido.. si Tasya demam selsema lg... berjangkit budak2 kat umah tu la... geram aku. Dah tau kena selsema, jgn le cium baby tu... Tgk... yg susah aku gak. Yg xcukup tido... aku gak... Hish... tensen tul...

Friday, June 24, 2005

The guy who loves you...

The guy who loves you, can't tell you the reason why he loves you. He only knows that, in his eyes, you are the only one...
The guy who loves you, actually always makes youmad, but he never knows what stupid thing he has done, as everything he does, is for your own good.
The guy who loves you, seldom praises you, but in his heart, you are the best, and only he knows it. The guy who loves you, will scold or complain if you din't reply his message,because he cares.
The guy who loves you , Only drops his tears infront of you. When you try to wipe his tears, you are touching his heart, the heart which beats for you.
The guy who loves you, will remember every word u said, even if it's said accidentally.And he will use the words always in the nick of time.
The guy who loves you, will not give any promise that easily, because they don't want to break the promise. They want you to believe them and they want to give you the happiest and safest life ever
The guy who loves you, always tells you not to think too much, because they already planned it for you. He wants to give u the best life in the future, he wants to give you a suprise, believe him that he can do it.
The guy who loves you, maybe can't remember special occasions like some kind of anniversary. But, he does know that, every second he live, he's loving you, no matter what day is today.
The guy who loves you, won't say " i love you" that easily, because everything he has done for you is showing that he loves you already, but he will only tell the word at the special situation, because he dun wan u to misunderstand, he wants u to know that he loves you.
The guy who really loves you, will feel that, sometimes, something hav to be told for only once, because he thought that u might already understand him, if talk so much, he will feel that there's nothing you will cherish.
The guy who loves you, will go to the airport to fetch you, he won't carry a bunch a roses and call you darling like what you expected. But he will carry your luggage and ask you " Why are you becoming that thin within two days?" with his sincere heart.
The guy who loves you, will listen quietly to you when you are mad, and when you are finished, he will say, "You still have class tomorrow, sleep earlier." with a smile.
The guy who loves you, don't know whether he should call you when you are angry, but he will send a message to you after few hours. If you ask him why he calls that late, he will say, "When you are angry, my explanations are all rubbish. But when you calmed down, my explanations will only really work.
The guy who loves you, always call you little girl,but everytime he wants to make a big decision, he will first want to hear your advice.
The guy who loves you, don't like little toys like teddy bears, but he will always put the bear you gave him beside his bed.
The guy who loves you, while quarrelling, he will apologise uncontrollably, although you are the one who's wrong, and later, he will send a message to you with, "Baby, actually you know it's your fault, you know it urself."
The guy who loves you, while really miss you, he will want to buy a bunch of roses and wait for you stupidly under your apartment. But he never knows what he bought is daisy, but it doesn't matter, because in his heart, that's roses.
The guy who loves you, seldom say sweet words,but you know, his kisses already transfer his all passion to you.
The guy who loves you, will not always understand you, or never will know when u get angry, but heis actually trying his best to understand.
The guy who loves you, will buy u something u least expected on ur birthday, but he actually had planned that gift, months before ur birthday...

Sekian, terima kasih... ;)

Thursday, June 23, 2005

Takagism...

Skang ni demam Takagism tgh melanda bilik lecturer... Selepas demam blog reda, datang lak demam baru... hmm... pasni tah demam ape lak la yang bakal melanda...

Hmm... ape dia Takagism ? Takagism ni actually satu game. Game yang menguji minda kite. Best giler game ni... Dia suh kite cari jalan macamane nak kuar dari satu bilik tu... Actually, setakat ni yg kitorang jumpe ade 2 bilik. Crimsom room dgn Viridian room. Crimson room dah dapat selesaikan... tp viridian room tu susah la pulak. Tgh try ni... Kalau korang nak try gak, klik je kat bawah ni...


Crimson Room
http://www.fasco-csc.com/works/crimson/crimson_e.php

Viridian Room
http://www.fasco-csc.com/works/viridian/viridian_opening_e.swf

Hmm... ade lg 1 yg aku sniri belum cube. Baru je jumpe..
Blue Chamber
http://www.fasco-csc.com/works/bluechamber/index_e.php


xpun korang bukak je site : http://www.fasco-csc.com
Ade byk game yg seangkatan ngan Takagism ni...

Wednesday, June 22, 2005

Setahun nan lalu...


Till death do us part...

Gambar ni diambil pada 2 Mei 2004... Masa majlis kat umah Kluang... Hmm... kejap je rasenye. Diam x diam dah lebih setahun aku kawin. Diam x diam jugak, kitorang dah ade sorang puteri yang comel.. (pada mata aku la...). Alhamdulillah... Semoga hubungan ni kekal hingga ke hujung nyawa....amin.... (bukan Amin yek... ;p)

To Mr Junaidi bin Othman... I luv u with every beat of my heart... Emmuackkkkksss!!!

Tuesday, June 21, 2005

Alahai studentku...

Alamak... bengangnye aku budak2 ni... mcm xpnh blaja programming lak. Yang simple2 pun xtau. Mcm lum pnh blaja la pulak. Aku lempang sorg2 kang... Arghhhhhhhhh!!! Tensen!!!!

I miss my baby...

Tibe2 jek aku rase rindu kat Tasya. Sian dia xde orang jage. Ptg tadi mase aku tinggalkan dia, dia tengah tido. Sedihnye. Rase mcm xsampai ati jek. Rase mcm xnak g keje. Boi tido lak ptg td. Tinggal la ira sorang jage dia. Tah boleh harap ke tidak anak buah aku sorang tu. Hmm... kalau boleh bawak g opis, dah lame aku bawak dia. Xkisah la dia tido pun. Bawak je stroller dia. Tidokan jek dlm stroller. Skang ni nak buat keje pun xsenang. Asyik teringat kat dia jek. Dah le dia tengah sakit. Syiannye baby aku... Kalau la sakit tu boleh ditransfer2... nak aje aku transfer kan sakit tu kat aku. Biar le aku yg menanggung sakit. Xsanggup nak tgk si kecik tu yang sakit. Saper2 yg belum ada anak tu... one day nanti korang akan rase mcm ape yg aku rase. Syahdunye... Satu perasaan yang xdpt nak digambarkan dengan kata2...

Monday, June 20, 2005

Sully & Boo... (Monster Inc.).. hehe...

Gambar ni baru amik smalam. Tasya dgn uncle Boi dia. Dia tgh sakit tu sebenarnye. Kena demam campak. Asyik menggaru kepala jek... last2 aku ikatkan rambut dia camtu... heheh... Comel x ?

Kite dah makin berat ???

Smalam kite timbang berat kite... naik 4 kilo. Uwaaaaaaa!!! Giler ah. Kite ingat kite dah kurus. Rupenye makin berat. Pelik tul. Xkan la perut naik sikit, berat leh naik sampai 4 kilo ? Tp 4 kilo tu kalau dibandingkan dgn berat sblm pregnant dulu. Kalau nak bandingkan dgn berat mase lps bersalin, naik 2 kilo. Uwaaaaaa... tensennye. Kite rase alat timbang kat umah kite tu rosak la... sbb sblm tu si boi timbang berat badan dia... heheh... xpe.. sok kite beli alat timbang baru. Mesti berat kite turun pastu...

Friday, June 17, 2005

Happy Father's Day...

Encik Hashim bin Ahmad - lelaki yang paling aku sanjung dalam dunia ni. Lelaki yang dah terlalu berkorban untuk membesarkan aku. Aku sayang daddy seumur hidup aku. Sejak aku kecik mmg aku lebih manje dengan daddy dari mummy. Ape pun yang aku nak, daddy akan tunaikan. Mase aku kecik... aku nak mainan, daddy belikan... Masa belajar, mintak komputer, daddy terus masukkan duit ke akaun aku. Then bile aku nak sambung master (yang sekerat jalan tu..), daddy keluarkan duit dia utk tanggung aku belajar. Dulu sebelum kawin, kalau sesak2 ujung bulan, duit daddy gak yang aku mintak.Semuanya daddy buat untuk aku. Habis berpuluh2 ribu utk aku. Seumur hidup aku, daddy xpernah pukul aku. Nak marah pun payah. Maybe sebab aku anak kesayangan dia. Tp skang ni... aku macam dah jarang pedulikan daddy. Tah daddy ade duit ke, xde ke... aku jarang nak amik tau. Aku asyik sibuk dgn keje aku, dgn kehidupan aku. Skang ni... nak bagi 2-3 ratus sebulan pun aku xmampu. Kesian daddy dapat anak macam aku. Walau ape pun... walaupun skang ni aku terlalu sibuk dengan hal aku sniri... aku tetap sayang daddy macam dulu. Daddy tetap jadik lelaki yang paling utama dalam hati aku. Daddy lah idola aku... selama-lamanya...

Happy Father's Day, Daddy... Thanx for being such a great daddy in the world...

Also... Happy Father's day to Mr Junaidi bin Othman... Thanx for being a great papa to my Natasya...

I LOVE BOTH OF YOU... A LOT!!! Emuackssssss...!!!

Thursday, June 16, 2005

Sakitnye idungku ini...

Alamak... tensennye aku ari ni. Ita, Lia... tolong la kite... Boleh sawan la kalau sampai petang camni... Hmm.. ari ni aku ade kelas cert. Skali tu ade sorang student tu... alamak... (sorry to say)... bau dia sungguh xmenyenangkan la. Tensennye aku. Dah naik pening dah pale ni.

Hmm... korang pnh x alami situasi camni ? Cane ek nak buat ? Nak tegur, xsmpi ati... Xtegur, idung kite yg sakit... Adus... tensennye... Kelas smpi kul 5 lak tu. Mati kering la aku...

Wednesday, June 15, 2005

Potong Jambul ?

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasih...

Adalah dengan ini Beta ingin memaklumkan bahawa majlis Potong Jambul puteri kesayangan Beta iaitu Nur Atiqa Natasya... (Potong jambul tau jean... bukan potong janggut). Dengan itu, Beta dengan berbesar hati ingin menjemput rakan seperjuangan (seblog) terutamanya wanita ke majlis tersebut yang akan berlangsung selepas Zohor, pada tanggal 18 Jun 2005, di Istana Ayahanda Beta di Taman Sri Tanjung... Insyaallah..

Sekian, terima kasih.

Tuesday, June 14, 2005

WANITA itu CANTIK

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."


"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,tempat dimana cinta itu ada."

Monday, June 13, 2005

Rahsia beg tangan (amik dari Metro Ahad)

Apa ada dalam beg tangan atau beg duit wanita ? Besar atau kecil beg yang dibawa mencerminkan karektor wanita itu sendiri.
Jika beg yang dibawa kecil, wanita itu tentu ringkas orangnya. Maknanya orang yang berjalan berlenggang tu (macam itik pulang petang), mestilah tergolong dalam kategori wanita paling ringkas kerana telefon bimbit, duit, kad pengenalan dan lesen memandu cuma dimasukkan dalam poket seluar.
Bila bawa beg besar, banyak barang 'mengarut' di bawa ke hulu ke hilir atau dalam erti kata lain, bawa barang yang tidak penting atau cuma digunakan sekali sekala.
Kalau diselidik, senarai barang yang dibawa wanita dalam beg besar ialah beg duit, telefon bimbit, cermin mata hitam, kunci rumah, kunci kereta, kad perniagaan yang disimpan rapi dalam bekas keluli, kamera digital, tisu, diari, buku bank, pil vitamin, penyegar mulut dan payung lipat tiga (takut tengah berjalan ditimpa hujan).
Percaya tak, ada juga wanita membawa bekal air dalam botol mineral yang turut disumbat dalam beg tangan.
Jangan x percaya, ramai wanita turut membawa beg kecil khusus untuk menyimpan alat mekap yang dimasukkan pula ke dalam beg besar tadi.
Tau sajalah, bagi yang suka bersolek, dalam beg mekap pasti lengkap dengan bedak padat, pelembap bibir, gincu (barang wajib), celak, pembayang mata, pemerah pipi, maskara, minyak wangi, losyen badan, sepit kuku dan "floss".
Dalam beg duit pula, selain duit, kad pengenalan, kad kredit, lesen memandu, kad keahlian gedung perniagaan, resit mengeluarkan wang dari mesin juruwang automatik, wanita juga menyimpan resit pembelian barangan di pasaraya.
Pendek kata, beg tangan sebenarnya macam rumah atau pejabat bergerak yang menyimpan semua keperluan wanita itu.
Bayangkan resit panjang berjela pembelian barang rumah dan dapur di pasaraya disimpan dalam beg duit, patutlah beg duit wanita kelihatan kembung semacam. Itu tak termasuk kad niaga yang diberikan orang kepada mereka.
Untuk sementara kad itu disimpan dalam beg duit sebelum dipindahkan ke tempat menyimpan kad. Namun mulanya saja kata 'sementara'. Sampai sudah, kad niaga orang lain berkepuk dalam beg duit.
Kalau naik pengangkutan awam, tentu lebih banyak koleksi disimpan dalam beg tangan. Tahu apa dia ? Tentulah tiket yang disimpan utk pemeriksaan konduktor bas.
Ada wanita suka mengambil risalah dan iklan lalu dimasukkan ke dalam beg, kononnya untuk dibaca nanti.Sayangnya, ia hanya menambah bilangan sampah sarap dalam beg tangan kerana bukan selalu pun mereka mengemas beg tangan atau beg duit.
Sebenarnya mesej yang hendak disampaikan di sini ialah senang saja nak menilai karektor wanita.
Wanita yang suka bawa beg besar ialah mereka yang suka berjaga-jaga, lebih tepat lagi selalu berpegang pada peribahasa "Sediakan payung sebelum hujan", manakala wanita yang membawa beg kecil atau berlenggang ialah mereka yang ringkas, malas hendak susahkan diri mengangkut banyak barang ke hulu ke hilir.
Bukan apa, nak membeli belah nanti tak cukup tangan nak membimbit semua barangan, iaitu barangan peribadi yang dibawa dan barangan yang baru dibeli.

Friday, June 10, 2005

Pojaan hatiku... SE K750i...

Shoot, store and share – power imaging
Open the K750i digital camera lens cover and you’re ready to capture that special moment. Your K750i mobile phone is a digital camera with excellent picture quality. And when you want to catch some action, this phone takes video too. The K750i camera controls are very similar to popular digital cameras. The K750i comes with easy-to-use image editing PC software. Create multiple photo albums, add effects, send email with impressive images to anywhere in the world.


The K750i also has a fully featured digital music player - your music in your mobile.

Screen
176x220 pixel
Color LCD 262K
Sound
Polyphonic Sounds 40 voices
Memory
34MB memory
Networks
GSM 900
GSM 1900
GSM 1800
Available colours
Oxidized Black
Blasted Silver
Sizes
100 x 46 x 20.5 mm
3.9 x 1.8 x .8 inches
Posted by Hello

SE 750i dah kuar ?

Yesss!!! Akhirnya kuar pun encet idaman aku kat pasaran. Sony Ericsson K750i. Dia punye design... walah... gerek seh... hehe... Aku mmg dah jatuh cinte lah. Sejak dia mule kuar lg aku dah jatuh cinta. Cun giler aa hset ni. Kalau korang xcaye, korang cube le tgk kat website dia (www.sonyericsson.com). Korang mesti kagum gak lah. Aku xdulik... aku tau bulan 9 ni aku dpt pakai K750i. Kejam x aku ? Aku pakse husband aku belikan hset ni utk b'day aku nanti. Hehe.. ele... bukan mahal pun. Xkan dgn bini pun nak berkire kan. Ye la.. asyik2 dia je pakai hset mahal2. Aku pun nak merasa gak. Tp dia kena belikan la... Nak gune duit sniri ? Sori... baik aku bayar utang kad kredit yg beribu tu... Xpun, baik aku gune duit aku utk makan. Dia xpe... utk hset, dia xkedekut. Kalau x, xkan asyik bertukar hset jek. Tensen aku.

Xkisah lah pape pun... yg penting K750i tetap menjadi pojaan hatiku... ;p

Thursday, June 9, 2005

ketahuilah sbb aper anda memilih pasangan anda....

ader 5 perkara berlaku serentak... ...

1.air mendidih kat dapur... .
2.air paip melimpah kart bilik air... ..
3.bayi menangis... ... .
4.telefon berbunyi... ... .
5.ader org ketuk pintu... ..

kalo korang ... .aper yg korang akan buat terlebih dahulu... . susun ikut yg korang rasa lebih penting utk dibuat dahulu... ... . semua pon kena buat... ... .. so,susun la elok2... ... ...
.
.
.
.
sekarang semak jawapan anda... ..
kalo anda memilih utk menutup air medidih manandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan dia utk membimbing anda... ..
kalo anda memilih untuk menutup pili air yg melimpah di bilik air menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta... ..
kalo anda memilih utk memujuk bayi yg menangis menandakan anda mementingkan kasih sayang... ... .
kalo anda memilih untuk mengangkat telefon berbunyi menandakan anda mementingkan budi bahasa dan perlakuan pasangan anda... ..
kalo anda memilih utk membuka pintu menandakan anda mementingkan rupa paras,fizikal dan personaliti pasangan anda... ..
sekian... ..wallahualam... .


Kitenye susunan :
1. Baby
2. Telefon
3. Bukak pintu
4. Air paip
5. Air mendidih...

Korang ?

Hari blank sedunia...

Ape ek nak tulis. Dari smalam aku xde idea nak tulis kat blog ni. Apesal tah. Boring tul la. Time free cani... xde idea la pulak. Time ade kelas, byk lak idea nak menaip.

Ari ni sibuk membuang virus kat pc rnd. Bosannye. Punye la banyak virus. Ikutkan ati nak je format pc2 tu. (Alamak ita ngan jean ni... bising tul... diam la... kite tgh nak pk ni...). Hmm... sambung balik. Ape ek idea aku tadi. Haa.. kan dah ilang. Budak 2org ni mmg la. Mematikan idea aku jek. Haa.. pc rnd ni ha. Byk tul virus dia. Giler tah. Aku rase dia berjangkit dari jean la. Tu la jean ni... aku suh pakai antivirus yg power2 dia xnak. Ni seme virus dari kepala dia ni la dulu ni...

K lah... nak bace blog budak 2 org tu. Sibuk dr td suh aku bace blog dia. Adiosss!!!

Wednesday, June 8, 2005

Alamak...

Tensen tul la aku ngajo si Pojie ni... lempang kang... Byk mulut la mamat ni. Ni ade yg makan tumit ni kang. Hehehe... ;p.

Tuesday, June 7, 2005

Cinta atau suka ? (Jgn konpius maa...)

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang...
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira..

Di depan orang yang kita cinta,
musim sentiasa berbunga-bunga...
Di depan orang yang kita suka,
musim itu cuma berangin sahaja...


Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,
kita akan kaku...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka,
kita akan tersenyum...


Di depan orang yang kita cinta,
lidah kelu untuk berkata-kata...
Di depan orang yang kita suka,
lidah bebas berkata apa sahaja...


Di depan orang yang kita cinta,
kita menjadi malu...
Di depan orang yang kita suka,
kita akan tunjukkan imej yang sebenar...


Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...


Bila orang yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis...
Bila orang yang kita suka menangis,
kita akan turut membuat dia gembira...


Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...


Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka...
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata..
Cinta berbuah menjadi airmata
Setiap orang yang akan mengalami ini dalam hidup mereka,
Cuma fikirkanlah bersama-sama siapa yang anda cinta....

Baru lepas kelas Java

Boring la ari ni... Apesal tah. Rase penat sgt. Ok lah kak zarul... kite dah besar kan tulisan kite... nampak x ? Hehe... Sorry la yek kalau post kite sblm ni menyakitkan mata orang lain. Kite mmg suke gune font kecik2 ni... nmpk cam comel jek. (Pada mata kite la...)

Hmm... ari ni penat sgt. Pg td mandikan Tasya... Perghh... penat nye. Xreti duk diam anak dare tu. Sakit perut aku dia tendang. Siksa tul nak mandikan dia. Lg satu nak bg makan ubat. Punye la siksa. Bile nmpk je aku nak bg dia ubat, bukan main rapat lagi dia tutup mulut dia. Puas la pujuk... mmg dia xkan bukak punye. Last2 aku geram tadi, aku pakse dia. Aku tekan pipi dia sampai mulut dia terbukak... Hehe... mcm dera la pulak. Pastu dia punye merajuk.. sampaikan menyusu pun xnak. Xpenah2 nangis kuat2, td leh nangis kuat2. Sian dia...


Malam ni ade kelas mlm. Bosan la. Rase mcm mls jek ari ni. Tp xkan xnak ajar lak sbb ni dah masuk minggu kedua. Dah le sem ni sem pendek. Kang ade yg xabis silibus kang. Dah le sem lepas huru-hara. Semenye lmbt. Nanti sem ni pun rekod buruk lg.

Friday, June 3, 2005

Bla.. Bla.. Bla..

DEWA - Pupus

Aku tak mengerti ... apa yang sedang kurasa
Rindu yang tak pernah ... begitu hebatnya
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak akan pernah tahu
Aku persembahkan hidupku untukmu
Telah ... kurelakan hatiku padamu
Namun kau masih bisu diam seribu bahasa
Dan hati kecilku bicara
Baru kusadari cintaku bertepuk sebelah tangan
Kau buat remuk seluruh hatiku ...
Semoga waktu akan mengilhami sisi hatimu yang beku
Semoga akan datang keajaiban hingga akhirnya kaupun mau
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak akan pernah tahu..


Yahoooo!!! Berjaya membetulkan blog jean. Betape terernye aku... Kan jean kan. Hehehe... Hmm... lagu kat atas ni xde kene mengena pun dgn aku. Tp aku suke. Sukati la niza... kite nak suke lagu sedey ke.. lagu gumbira ke... lagu kanak-kanak ke... lagu patriotik ke... Tinge kite kan... Sukati kite la. Yang niza nak bising apesal ?

Ini hari mood ada baik...

Tadaaa!!! Ari ni masuk keje balik selepas 2 hari bercuti. Best tul dpt cuti time semester dah mule. Hehe... Ari ni aku terover kepoh lak kat dlm kelas. Apesal tah. Slalu bukan main malas nak bercakap kalau kat dlm kelas. Lagi2 lak kalau student seme jenis senyap. Tp ari ni... budak2 senyap pun aku bebel gak. Hehe... Mood baik ari ni sbb Tasya dah sihat.

Mumy & dady dah balik. Seronok dengar diorg bercerita pasal pengalaman kat Mekah & Madinah. Hmm... rase cam nak g sana jek. This week baru la rase mcm bermakna sket idup ni.. hehe... Baru la sedar betapa pentingnye kehadiran dady & mumy dlm idup aku. Diorg xde, rase mcm bosan sgt. Rase mcm kosong jek. Semuanye serba x sempat. Ape la aku ni. Dah kawin, malah dah jadik mama pun masih lagi nak bergantung pada mumy & dady kan. Nak buat cane. Dah mmg dr kecik aku adik beradik dimanjekan mcm ni. Asal sket je mumy... asal sket je dady... Ape2 semenye nak tunggu mumy & dady. Sbb tu la bile dah tua2 ni pun masih lagi nak mengharapkan mumy & dady... hehe...

Hmm... ptg ni aku ade date ngan HUBBY TERSAYANG... Ala... bukan g mane pun. G makan jek. Rase mcm dah lame xg makan ngan dia. ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...