.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, December 16, 2005

"My Boo"


I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life i ever do
I will want nothing else to see me through
If i can spend my lifetime loving you...


** Perghh... romantik x aku ? Laki aku mesti bangge punye nye lah aku letak gmbr dia kat sini... ;)

Thursday, December 15, 2005

Betul ke tak betul ?

Ada yang betul, ada yg x betul... (senang cakap, yg best2 semenye betul, yg xbest semenye xbetul... huhu....)


Does your name begin with: N
You are emotional and intense. When involved in a relationship, you Throw your entire being into it. Nothing stops you; there are no holds barred. You are all-consuming and crave someone who is equally passionate and intense. You believe in total freedom. You are willing to try anything and everything. Your supply of energy is inexhaustible. You want to be pampered and know how to pamper your mate. You also enjoy mothering your mate. You often have the greatest love affairs all by yourself, in your head. You are very imaginative.


SEPTEMBER
# Suave and compromising # Careful, cautious and organised # Likes to point out people's mistakes # Likes to criticize # Quiet but able to talk well # Calm and cool # Kind and sympathetic # Concerned and detailed # Trustworthy, loyal and honest # Does work well # Sensitive # Thinking # Good memory # Clever and knowledgeable # Loves to look for information # Must control oneself when criticising # Able to motivate oneself # Understanding # Secretive # Loves sports, leisure and travelling # Hardly shows emotions # Tends to bottle up feelings # Choosy especially in relationships # Loves wide things # Systematic


Virgo
Turn ons
Virgo`s are very methodical and have great sense of duty but are blind to their own faults so if you have a Virgo partner emphasize more on their qualities (as it is they are not going to accept). Take keen interest in what they are doing and you will realize that they will go out of their way to help you. Do rely and appreciate their mental powers than physical powers. They can turn even an unsuccessful venture into a success.
Turn offs
Do not push a Virgo into limelight or on the center stage unless of course they do so on there own. They are shy and reserved by nature and do not like to be cynosure of all eyes. Virgo`s have a secrets that virtuous as they are would not like to come out in open so even if you have the key to their secret skeleton closet hide it do not admit even that you know anything about it. Virgo, the virgins, does not want to tarnish their public image.

Wednesday, December 14, 2005

Ape punye Ba***** la hotlink ni....

Aduhai... bengang tul la ngan line hotlink 2-3 menjak ni. Problem sgt2. Tahape tah... bengang tul aku. Dah le kekadang nak antar sms pun susah. Call pun same. Kekadang tu susah sgt nak call. Dah dpt call, leh xclear lak. Hangin tul!!! B*** la hotlink ni. Asyik nak upgrade xhabis2. Nak upgrade tu, upgrade la cepat2. Ni terhegeh2. Ban****!!! Aku tukar line Digi kang baru padan muke aku.. huhu....

Tuesday, November 29, 2005

Lepas makan, makan lagi...

Aduhai... minggu ni mmg minggu makan. Naik la total fat aku minggu ni... Sepanjang minggu ade je aktiviti makan yg aku kena pegi... huhu... best mmg best... tp kesan dia... pergh... mendalam beb... heheh... Dah le aku ni sentiasa ber'pantang'... bukan pantang ape.. 'PANTANG' jumpe makanan... abis seme aku nak rase... hehe...

Senarai OPEN HOUSE dan KENDURI KAWEN utk minggu ni :

Isnin - umah mak lela
Selasa - umah aunty nab
khamis - umah ita
sabtu - umah lia (kenduri kawen)
ahad - umah fadzli & umah atie (kenduri kawen)
(God... help me!!! )


Nyum nyum... bestnye... smalam aku dah melantak smpi senak perut ni... ari ni nak makan lagi ptg kang. Xpe, byk input, byk gak output dia nanti... huhu... (pengotor giler aku ni.. ;p)

Tuesday, November 22, 2005

Membebel... membebel...

Apesal tah skang ni rase cam malas sgt nak update blog. Nak bukak blog pun malas. Mcm dah bosan la pulak. Tgk zai bukan main rajin lagi update blog dia. Bukan ape... xde ape yg nak distorykan kat sini. Lagipun bz sgt main games.. Big Kahuna Reef... huhu...
Sejak naik raye ni mood utk keje dah makin menurun nampaknye. Rase mcm dah bosan sgt dgn keje skang ni. Kalau dpt keje lain kan best. Tp keje ape yg aku nak buat ek ? Kalau ikutkan ati ni nak aje berenti keje. Duk umah jage anak lagi best. Cukup mase, g shopping. Tp nak shopping cane... sbb kalau xkeje sure la xde gaji. Lain la kalau gaji laki aku RM12000 sebulan ke. Leh gak berenti keje...
Ari tu linda ade offer keta waja kat aku. Tp 2nd la... Hmm... nak ke xnak ek ? Ingat nak beli keta baru. Dah bosan la pakai keta 2nd. Agak2 kalau beli MyVi ok x ? Tu je yg mampu rasenye. Tp tah bile nak beli xtau la.. Malas tul la nak buat bende2 yg byk procedure ni... Kalau beli keta tu sesenang beli baju kan best...

Wednesday, November 16, 2005

Lame x update...

Hmm... lame tul rasenye xupdate blog ni. Rase cam dah lupe lak kewujudan blog ni. Hehe... Ari ni baru teringat nak bukak blog. Tgk2 blog zai & ita dah update nampaknye... Teringin gak nak update sama... tp... ape aku nak bebel kat sini ari ni ek ?

Raye thn ni aku, hubby & tasya beraye kat S'pore (umah nenek mertua.. hehe). Seronok la jugak... cuz dpt merasa beraye dlm suasana baru. Tp sedih sket sbb jauh dari family... and geram sgt2 cuz si kecik tu asyik menangis jek. Tensen tul aku. Agaknye dia xbiase dgn suasana baru kot. Asyik la melalak... Pastu xnak kat org lain selain dari mama & papa dia. Dah le aku ni xleh nak bt ape.. melayan dia jek. Tp ngamuk2 pun sempat gak dia posing bile org nak amik gambar... hehe...

Thn ni seme org tanye bile nak buat OPEN HOUSE. Alamak... xde budget la beb. Cane ek... Memule tu ingat cam xnak buat... tp tah cane tah... sok (Nov 17) staf 7-e area sini nak buat makan2. Venue yg dicadangkan adalah umah aku... Yahooo!!! Leh la aku numpang nyibuk skali. So kawan2 cosmo ku sekalian (termasuk jean) ... sok ptg dijemput seme datang ke rumah kite... dlm kul 5.30 ptg ke atas la yek... kasik org2 7-e clear dulu... Datang jgn x datang... datang jgn x datang... hehe...

Wednesday, October 26, 2005

Ape kes ni...


Raye dah nak dekat, tp gaji xmasuk2 lagi ni... Aduh mak ai... risaunye aku. Gaji hubby aku pun same.. lum masuk lagi. Cane ni ? Si comel kat sebelah ni baru ade 2 pasang baju raye. Kasut raye dia lum beli lagi. Duit pun kitorg lum g tukar. Cane ni ek ? Uwaaaaaaaaaa... tensennye!! Xsabar nak tunggu gaji. Kalau gaji lambat cane ek ? Nak kena gune kad kredit ke ni ? Baju Tasya leh la gune kad kredit. Abih tu duit kecik utk bagi duit raye tu... mane nak korek ? Kalau lambat2 buleh lagi ke nak tukar ek ? Pening....

Wednesday, October 19, 2005

Raya oh raya...

Hmm... thn ni nampak gayenye mcm aku kena beraya kat S'pore jek. Last year dah beraya kat Muar, so this year kena la raya ngan family sebelah hubby aku. Kalau cuti hubby aku approved, maknenye jadik la kitorg beraya kat S'pore thn ni... Isk... isk... sedeynye... Xdpt aku nak bayangkan pagi raye nanti mcmn. Ni le first time aku xdpt nak cium tangan mumy & dady di pagi raye... Silap2 mlm raye pun aku xdpt nak takbir raya sama2 ngan family kat umah mcm selalu... Uwaaaaaaaa!!! Belum nak raye lagi aku dah nak nangis pk'n seme ni... Cane ni ? Terus xde semangat nak sambut raye thn ni... :(

"Di hari raya.. terkenang daku kepada si dia... Kampung ku indah nun jauh di sana... AYAH serta BONDAku...".... UWAAAAAAAAAAAAA!!!! SEDEYNYE!!!!!!!

Monday, October 17, 2005

Kena TAG la pulak...

Alamak... si niza ni TAG aku lak... terpakse lah aku meneruskan perjuangan dia ni...

Tujuh perkara yang nak di buat sebelum mati:
1. Mengerjakan ibadah Haji dengan famili
2. Jadi isteri solehah
3. Jadi ibu mithali.
4. Langsaikan semua hutang piutang (biar xnyusahkan orang nanti)
5. Balas jasa mumy & dady
6. Banyakkan beribadat.
7. Ada kerjaya yang lebih mantap.


Tujuh perkara yang mampu dilakukan: (insyaallah)
1. Beli rumah (atas nama sniri)
2. Beli kereta idaman (Rexton - sama cam ita)
3. Menabung
4. Hapus'n segala "spare-tyre".. hehe
5. Tak menyusahkan orang lain
6. Amik master
7. Besarkan Natasya dengan sempurna... insyaallah...


Tujuh selebriti yang diminati:
1. James Hetfield (Metallica)
2. M. Nasir
3. Keanu Reeves
4. The Undertaker (WWE)
5. Adam AF
6. Enrique Iglesias
7. Apek


Tujuh perkataan yang selalu disebut:
1. "Yahoooo!!!"
2. "Laa... ye ke ?"
3. "Tah la ek.."
4. "... lah..."
5. "Hotak ko!"
6. "E'eleh..."
7. "... kan...


Tujuh tarikan fizikal yang dilihat pada jantina berlawanan:
1. Tinggi
2. Bermisai + janggut (sket je la..)
3. Lengan yg sasa...
4. Rambut panjang (sket laa)
5. Nampak ganazzzz...
6. Yg mcm ahli sukan... hehe...
7. Yg pandai main gitar... (fizikal ke ni ?)


Seven tags go to:
1. Lokman
2. Linda
3. Zack
4. Hadzri
5. Nazli
6. Pojie
7. Everybody

Wednesday, October 12, 2005

Anak buah ku sayang...

Ni gambar anak buah aku (sebelah hubby aku nih) yang baru. Baru je sebulan lebih umur dia. Nama dia Nur Izzati Nazira. Best x name dia ? Muke cam lelaki kan. Welcome to the world, Nazira... (walaupun dah terlambat.. hehe).
Xlupe gak, ucapan welcome ni utk baby girl Mr Lock kite yg selamat dilahirkan smalam kul 11.30 am. Dah jadik papa kawan aku sorang ni... Tahniah Lock!! Name baby dia lum tau lagi. Hopefully Lock leh cepat2 announce kan kat blog dia pasal baby dia ni yek... ;)

Thursday, October 6, 2005

Sekadar ingatan untuk diri sendiri...

Wahai SUAMI.... renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia
Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah
Tidaklah setaqwa Aisyah
Tidaklah setabah Fatimah
Justeru, Isterimu hanyalah wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah..
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama
Isteri menjadi tanah, kamu langit penaungnya
Isteri ladang tanaman, kamu pemagarnya
Isteri kiasan ternakan, kamu gembalanya
Isteri adalah murid, kamu mursyidnya
Isteri bagaikan anak kecil, kamu tempat bermanjanya
Saat isteri menjadi madu, kamu teguklah sepuasnya
Setika isteri menjadi racun, kamulah penawar bisanya
Seandai isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya...
Pernikahan atau perkahwinan menginsafkan kita,
perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha ALLAH s.w.t
kerana Memiliki isteri yang tak sehebat mana
Justeru, Kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Rasulullah s.a.w
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
Cuma Suami akhir zaman yang berusaha menjadi SOLEH....
Amin....

Wahai ISTERI pula... renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia
Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad s.a.w.
Tidaklah setaqwa Ibrahim
Tidak setabah Ayyub
Tidak segagah Musa
Apalagi setampan Yusuf
Justeru, Suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya cita-cita membangun keturunan yang soleh...
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama
Suami menjadi pelindung, kamu penghuninya
Suami nakhoda kapal, kamu pengemudinya
Suami bagaikan pelakon yang nakal, kamu adalah penonton kenakalannya
Saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgahsananya
Sekita suami menjadi bisa, kamulah penawar ubatnya
Seandainya suami bengis lagi lancang, sabarlah memperingatkannya...
Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha ALLAH s.w.t.
kerana Memilik suami yang tak segagah mana..
Justeru, Kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna di dalam menjaga
Bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi SOLEHAH
Amin...
Justeru itu wahai SUAMI dan ISTERI
Jangan menuntut terlalu tinggi
Seandainya diri sendiri jelas tidak berupaya
SUAMI dan ISTERI ingatlah:
Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah
Andai diri tidak semulia Rasulullah s.a.w.
Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusuf
Seandai kasih tak setulus Zulaikha
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah....

Tuesday, October 4, 2005

Ala... syiannye anak mama...


Siannye anak aku... tido sambil duduk. Aku tgh suapkan dia makan sebenarnye masa ni. Tah mcmn gaknye dia leh tertido. Hehe... klaka la pulak. Slalu tgk dlm "America's funniest home video" jek mende cani... skali anak aku lak buat camtu. Ape la Tasya ni...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Selamat menyambut Ramadhan yang mulia untuk semua pembaca blog essp. kawan2 cosmo & x-cosmo...

Semoga Ramadhan kali ini lebih diberkati hendaknye....


Ikhlas dari :
Norazlin, Junaidi & Natasya

Monday, September 26, 2005

Haa ?? Salah jadual ?? Malunye...

Hehe... ari ni aku dah cipta rekod la pulak. Dah nak masuk 6thn aku jadik lecturer, ni le first time aku salah jadual. Bengong! Aku ingat ari ni kelas VB. So aku dengan confident'y g kelas bawak soalan kuiz VB. Skali tu bile naik... eh... pesal ramai2 lak budak JAVA aku tunggu ni. Aku tanye diorg, kelas ape. Diorg kate.. "Kelas cik la.. kan ari ni kuiz...". Aku termenung jap... "Tul ke ?", aku tanye. Diorang ketawa... Eee... malunye... Cane la aku leh dpt idea yg kelas java esok lak ni ? Sewel la aku ni. Dah le aku lum print soalan kuiz java lagi. Aku suh diorg masuk kelas dulu. Nasib baik soalan dah siap. Kire settle la satu masalah.. Tinggal 1 lagi, cane aku nak bgtau si Azni (student VB aku) yg kelas tukar ari lain lagi. Mesti dia kate aku sewel... Ape la pn olynn ni. Asyik tukar2 kelas jek... Uwaaaaaaa... malu lagi la nampaknye.... Nasib baik Azni sorang. Aku bagi dia soalan suh buat kat library jek. Xpasal2 si Azni free2 dpt buat open book quiz. Siut tul...

Rasenye ari ni mmg ari bengong aku la. Dah le td kena muntah ngan Tasya. Aku dah siap2 dgn tudung segala, skali tu mase on the way nak antar dia g tmpt mumy dia leh muntah kat atas riba aku. Nasib baik la sket. Ala... sikit pun, bau dia sama jek... "Tensen la mama... tasya ni.. sampai ati tau tak". Uwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Wednesday, September 21, 2005

RM9.90 jek...

Weekend ari tu balik kluang. Skali tu tgh jln2 cane tah tali sandal aku leh putus lak. Alamak... aku dah la pokai bulan ni. Nak xnak terpakse la jugak cari sandal lain. Jalan2 kat The Store Kluang tu skali tu ternmpk satu sandal yg quite ok la... Bile tgk price dia... Aik... RM9.90 jek ? Aku pun ape lagi... xpyh pk panjang. Terus jek beli. Ala.. sementara jek. Kalau x ok, dpt gaji nanti beli yg lain. Tul x ? Seumur hidup aku (sejak aku pandai beli kasut sendiri), ni la sandal yg termurah pernah aku pakai... ;p Hmmm... ni la dia sandal murah tu... Cantik x ?

Thursday, September 15, 2005

Welcome to the world !!!

Tahniah pada zai & azhar yg baru je menerima cahayamata ke-3 pada 15 September 2005, jam 2.20am. Hmm... 5 hari lepas baby yan kuar. Utk baby boi zai & azhar... "Welcome to this beautiful world!!"

Xsabar la pulak nak tgk baby zai. Pasni boleh la aku picit + tarik pipi anak zai... hehe... Ari tu nak picit pipi anak yan segan sbb ramai sedara mara dia.... ;)

(bile la nak g umah zai ni... nak amik gmbr anak dia lak...)

Wednesday, September 14, 2005

Saje nak test masukkan video...

Saje je nak test masukkan video. Ni video clip SOAD - Toxicity... Enjoy ok... ;p

Music Video Codes by FreeVideoCodes.com

Tuesday, September 13, 2005

10 Seksaan Paling Ngeri...

SEPULUH jenis seksaan yang menimpa wanita yang diperlihatkan kepada Nabi Muhammad SAW ketika melalui peristiwa Israk dan Mikraj, membuatkan Rasulullah menangis setiap kali mengenangkannya.

Dalam perjalanan itu, antaranya Baginda diperlihatkan (1) perempuan yang digantung dengan rambut dan otak di kepalanya mendidih. Mereka adalah perempuan yang tidak mahu melindungi rambutnya daripada dilihat lelaki lain.

Seksaan lain yang diperlihatkan Baginda ialah (2) perempuan yang digantung dengan lidahnya dan (3) tangannya dikeluarkan daripada punggung dan (4) minyak panas dituangkan ke dalam kerongkongnya. Mereka adalah perempuan yang suka menyakiti hati suami dengan kata-katanya.

Baginda juga melihat bagaimana (5) perempuan digantung buah dadanya dari arah punggung dan air pokok zakum dituang ke dalam kerongkongnya. Mereka adalah perempuan yang menyusui anak orang lain tanpa keizinan suaminya.

Ada pula (6) perempuan diikat dua kakinya serta dua tangannya sampai ke ubun dan dibelit beberapa ular dan kala jengking. Mereka adalah perempuan yang boleh solat dan berpuasa tetapi tidak mahu mengerjakannya, tidak berwuduk dan tidak mahu mandi junub. Mereka sering keluar rumah tanpa mendapat izin suaminya terlebih dulu dan tidak mandi iaitu tidak bersuci selepas habis haid dan nifas.

Selain itu, Baginda melihat (7) perempuan yang makan daging tubuhnya sendiri manakala di bawahnya ada api yang menyala. Mereka adalah perempuan yang berhias untuk dilihat lelaki lain dan suka menceritakan aib orang lain.

Baginda juga melihat (8) perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka. Mereka adalah perempuan yang suka memasyhurkan diri sendiri supaya orang melihat akan perhiasannya.

Seksaan lain yang dilihat Baginda ialah (9) perempuan yang kepalanya seperti kepala babi dan badannya pula seperti keldai. Mereka adalah perempuan yang suka mengadu domba dan sangat suka berdusta.

Ada pula perempuan yang Baginda nampak yang (10) rupanya berbentuk anjing dan beberapa ekor ular serta kala jengking masuk ke dalam mulutnya dan keluar melalui duburnya. Mereka adalah perempuan yang suka marah kepada suaminya dan memfitnah orang lain.

Wallahualam...

Welcome to the world, baby yan&zaiyan (nama xtau lagi)!!!

Welcome to baby yan yg lahir pada 10 September 2005 ari tu...

Ari Ahad ari tu g hospital tgk baby baru Yan & hubby. Kiutnye baby dia... tp sayang... terlupe nak amik gambar. Segan punye pasal sampaikan terlupe... Sbb mase tu family dia ramai kat situ... hehe... Xpe lah... nanti g umah dia leh amik gmbr baby & letak kat blog nih...

Utk baby yan yg comel tu,
SELAMAT DATANG KE DUNIA YG INDAH NI...!!!

Wednesday, September 7, 2005

Olynn Junior ?



Tgk... serupe x kitorang ? Hehe... ni baru Olynn junior... So, kalau korang seme kate tasya kiut, secara xlangsung mama tasya pun kiut la yek... hehe... ;p

Tuesday, September 6, 2005

Happy besday to me... hehe

Hmm... smalam besday aku yg ke 29 thn. Fuiyooo... dah tua la aku. Tp xpe... Jiwa muda lagi... Tuan aji cakap umur aku baru 20 tahun. Hehe... (Xsedar diri la pulak... ;p)

My wish :
Semoga hidup aku lebih diberkati selepas ni... dan semoga hidup aku sekeluarga bahagia selama-lamanya. Xde ape yg lebih penting dalam hidup aku selain dari keluarga & kawan2. So, aku harap sangat semoga semua org senang dgn aku...(walaupun aku ni jahat mulut... hehe)

Org yg first ucap eppy besday kat aku, adik aku yg paling degil dlm dunia tu ha... si FARID a.k.a ADIK. TQ adik. Then, si BOI... org ke-3 baru HUBBY aku. Sedih la jugak sbb bukan hubby aku yg jadik org pertama yg wish aku. Tp xpe.. kesalahan dia dah dpt di'cover' dgn SE k750i yg dia belikan (in advance) tu... hehe... Jgn xcaye... akhirnye dpt gak aku encet idaman aku tu... Yahooo!!!

Saturday, August 27, 2005

Dua generasi...

Kalau nak tau, ni le dia 2 orang yang paling aku sayang dalam dunia ni... PAPA & TASYA... Dua beranak ni la yang menceriakan hidup aku & buat hidup aku jadik lebih bermakna skang... (dulu pun bermakna gak.. jgn salah phm.. ;p)
I LUV U, PAPA & TASYA !!!

Aksi si comel aku....



2 aksi Natasya... Ketawa & Bersedih...

Alalala... comotnye anak aku....

Friday, August 26, 2005

Whoaaa... ma... i'm soooo tired!!!



Ngantuknye Tasya... Tgk la dia tido. Sampai camtu skali. Sian. Cam penat sangat jek. Sampai senget2 mulut tu. Yang papa dia lak buat selamber derk jek kat blakang. Sibuk tgk tv x abis2. "Ape la papa ni... betulkan la Tasya tido tu...."

Monday, August 22, 2005

Cute nye...


Alalala... syiannye dia... Punye la ngantuk sampai tertido mase tgh memain. Main kasut lak tu... Hehe... Jangan si Tasya jadik cani sudah...

Monday, August 15, 2005

Haa... pandai pun anak mama...!!!

Ade satu citer best. Si tembam aku tu dah menunjukkan belang... hehe... Mcm tu baru anak mama namenye... Citer dia cani... Ari tu Lia dtg umah. Teruja la ni dpt pegang tasya. Skali tu masa nak balik tu dia hulur la tangan nak salam. Yg sikecik tu pun bukan main pandai lagi sambut tangan lia. Pastu suh cium tangan. Dia pun tarik la tangan lia ke muka dia. Kire aku dah nak sampai tahap bangge la ni. Ye la.. tasya dah pandai salam cium tangan. Aku baru ajar sket2 dah pandai... (dalam ati aku kate la...). Skali tu rupe2nye bukan dia cium tangan Lia, dia jilat. Menjerit Lia. Muahahahha... bagusss... syabbbasss tasya... Pandai pun. Baru aunty Lia dia tau betapa nakalnye puteri aku tu... Hehe... Lia... pasni hulur la pipi lak suh dia cium. Gerenti bersih pipi lia dia jilat. OK... saper lagi nak kene jilat tgn pasni ?

Tp kire ok la lia kan... dia jilat jek... xmcm aunty Jean dia... main gigit2 org lak. ;p

Pengaruh minda...

** dipetik dari blog Lintasan Waktu [http://iresta.blogspot.com/]


Minda mempunyai pengaruh yg besar kpd diri individu

Mengikut sebuah kisah, suatu masa dahulu, seorang hartawanmengadakan majlis kenduri di rumahnya.Semasa tetamusedang asyik menjamu selera, tiba-tiba tukang masak membisikkansesuatu kpd tuan rumah. Secara spontan, tuan rumah menghimpunkanorang yg hadir dan menjelaskan bahawa tukang masak terbubuh racun tikus dalam makanan yg dihidangkan dan meminta maaf kerana perbuatanyg tidak disengajakan itu.Tiba-tiba, para hadirin menyerbu ke tandas kerana secara spontanberasa loya, sakit perut dan doktor dipanggil. Akhirnya, diketahuibahawa tuan rumah salah faham. Rupa-rupanya tiada sebarang racun yg dimasukkan ke dalam makanan. Lain yg dicerita oleh tukang masak,lain pula yg difahami oleh tuan rumah. Hadirin menarik nafas legadan ramai yg sebentar tadi berasa loya dan sakit perut mulamerasa sihat dan segar kesan dari maklumat yg baru mereka terima.(7 formula Individu Cemerlang oleh Dr Danial).2) Dalam al-quran terdapat banyak ayat yg menceritakan keadaansebenar umat Islam. Mereka sebenarnya adalah umat terbaik jika mengikutpertunjuk Tuhan. Mereka juga digesa jangan mengalah dengan keadaan persekitaran apabila mereka ditimpa kesusahan dan kesempitan. Lihatlah,renunglah dan tadaburlah ayat berikut, semoga kita kenal siapa kitadan siapa dibelakang kita. Maksud firman Allah:"Dan janganlah kamu lemah dan jangan pula berduka cita, sedangkankamu orang-orang yang lebih tinggi jika kamu orang-orang beriman."(Ali-Imran:139)3) Semoga ayat ini lebih mempengaruhi minda kita daripada maklumatsalah yg telah mempengaruhi minda hadirin yg hadir dalam majlis makanseperti kisah di atas.

Saturday, August 13, 2005

Sian mama & tasya...

Ala... sedihnye ari ni. Hubby aku nak balik kluang sbb sok pg2 nak kena bwk MIL & FIL g Kota Tinggi. Aku & tasya tinggal muar. :( Nak ikut, tp kesian kat tasya. Nanti dia penat. Mengamuk je nanti. Sedihnye... sejak hubby aku pindah muar, n sejak aku lahirkan tasya, xpnh lak kena tinggal mcm ni... Sayu la pulak rasenye. Dah le aku jadik sensitip je ari ni (bukan ari ni jek... dr smalam lagi...). Xsempat nak bfast pg td pun aku leh nangis. Hehe... Teruk tul. Mcm budak2.

Ari ni niza jemput dtg umah dia. Rase mcm nak g... Aku mane leh lepas kalau ade acara makan2 ni. Tp sure la hubby aku xbg pegi sbb dia xde. Lagipun xsedap la pulak. Time dia ade, xde la pulak nak g umah kawan2. Time dia xde... mcm byk la pulak aktiviti luar aku... Hehe... Dia pun mcm bengang jek... Ala.. kebetulan... Bukan aku sengaja nak 'berjingga' time dia xde. So, kesimpulannye... xle aku pegi umah niza ni kang... Sory yek niza... Niza terpakse la phm... bini org ni xleh nak kuar sesuke ati lagi... hehe... Sorry sgt2 tau. Kalau ade makanan lebih, pos jek ke umah kite... hehe...

Tuesday, August 9, 2005

Happy Birthday!!!

Smalam b'day Natasya yg ke 6 bulan... hehe... (boleh kire b'day ke tu ?). Xsangke lak ek... dah 6 bulan dah aku bergelar MAMA... Aku ? Mama ? Mcm xcaye jek... Tp tu lah kenyataan... Aku yg kurang sifat wanita melayu terakhir ni akhirnya jadik mama... hehe...

HAPPY BIRTHDAY TO MY BABY, NUR ATIQA NATASYA BINTI JUNAIDI...

Semoga baby aku membesar dgn sihat, comel & bijak.... (mcm mama dia... hehe)...

Friday, August 5, 2005

Jom bakar niza!!! Muahahahha....

Petikan dari web mane tah... (kak zarul yg jumpe... hehe)

PENJUAL SAYUR PASAR MALAM: sekarang sibuk sebut "Sawii!! Sawii!! Mawii!! Mawi!!"
PENJUAL TUDUNG KAT JALAN MASJID INDIA: Masing2 sibuk letak nama tudung MAWI.
PENJUAL MINYAK URUT JALAN MASJID INDIA: "Marii... Mari... Minyak Urut MAWI!"
NATASYA HUDSON: Masuk Akedemi usik usik mawi.
HATTAN: Masuk jadi pengkritik botakkan kepala macam mawi.
PERODUA: Keluarkan Kereta Myvi Mawi.
NAZA: Naza WORLD.
STEVEN SPIELBERG & TOM CRUISE: Keluarkan filem War of The WORLD.
FIFA: Tahun depan nak anjurkan WORLD Cup.

Satu dunia (WORLD) dah sokong mawi... Anda yang belum sokong (essp NIZA... diulangi... NIZA...) tu... Firkir Fikirkan lah...
Kui kui kui kui...


WORLD!


** Lupe lak... AMIN pun dah tukar jadik MAWI tau... heheh.....

Tuesday, August 2, 2005

Fuiyooo!!!

Tadi masa Ita bukak Utusan Online, tibe2 terbace 1 topik yg sangat2 menarik. Cube bace sket keratan dia kat bawah ni...

Suami minta berpoligami, isteri marah simbah asid

KOTA BHARU 1 Ogos - Seorang anggota tentera yang berterus terang menyatakan hasrat untuk berpoligami cedera parah pada bahagian muka dan keseluruhan badan selepas disimbah asid, dipercayai perbuatan isterinya dalam kejadian di Kampung Legeh, Jeli, malam tadi.


Kalau bace sampai abis, actually lelaki ni ade pukul wife dia sblm tu. Sebab kes nak kawin lagi ni la. Diorg gaduh smpi lelaki tu pukul wife dia. Tu yg gaknye wife dia geram sgt smpi simbah asid tu. Hehe... padannye muke lelaki tu. Suke tul aku bace berite ni. Jgn lelaki ingat pompuan xleh buat tindakan giler mcm tu tau. Kalau aku berada kat tmpt wife dia pun maybe aku akan buat perkara yg sama. Saper la yg sanggup berkongsi beb... Nak kawin lain tu satu hal.. yg g main pukul2 tu pehal lak ? Kalau aku, aku amik kayu hoki, aku sabitkan aje kepala dia. Biar berkecai. Muahahhaha...!!!

Tuesday, July 26, 2005

Pupus ???

Laaa... xtau la pulak. Rupenye ari ni yg tinggal kat bilik lecturer ni cume 3 org jek. Aku, linda & huda. Ni baru betul2 PUPUS namenye... hehe... Hish... Sunyi giler la bilik lecturer ni. Tp xpe... skang ni seme pc kat sini kitorg yg punye... tibe2 je rase cam tamak haloba... hehe... Ala... tp pc byk pun xgune gak kalau internet slow cam siput... bengang tul.

Saturday, July 23, 2005

Goodbye my luv.... (uwaaaaaaaa!!!)

Ari ni dtg cosmo jap (walaupun xkeje). Nak transfer fail dari hset ke pc. Aku nak jual hset ni isnin nanti. Uwaaaaaa!!! Sedeynye... ni le salah satu dari barang kesayangan aku... Rase mcm xnak jual jek. Tp kalau xjual cane nak dpt hset baru nanti. So, bile ade buyer, kena lak harge berpatutan... Terpakse la aku jual SE K700i kesayangan aku ni... Leh gak buat modal beli hset baru and dapat gak aku bayar utang kad kredit aku yang berlambak tu sket2... isk.. isk... xtau nak ckp la mcmn punye sebaknye ati ni...

Kepada hset K700i ku sayang... jgn kecik ati yek. Don't worry. Tuan baru ko akan jage ko dgn baik... uwaaaaaaaa!!! Sedeynye!!!!

Xpe la... pasni baru la leh dpt K750i lak... hehehe... (cume nak kena tunggu 2 bulan la...). Xpe... sabar tu separuh daripada iman....

To my K700i... SELAMAT JALAN ROMEO...!!!

Friday, July 22, 2005

Keta ape yg murah tp best ?

Rase cam nak tukar keta la... Skang ni keta ape yg best ek ? Tp jgn la mahal2 sbb nanti aku xmampu lak nak bayar tiap2 bulan. Kalau buleh, tiap2 bulan bayar paling mahal pun dlm area rm500. Hmm... hubby aku kate Kia Picanto cam kiut. Tp aku xsuke. OK ke picanto tu ? Skang ni ade 3 jek yg aku rase aku mampu beli...
1 - Savvy
2 - MyVi
3 - Picanto...
Yang mane satu OK ek ? Seme tu harga 40000 ke atas. Ke ade keta lain yg lebih murah tp best + kiut ?

Wednesday, July 20, 2005

Lagu yg aku suke...

At last... puas mencarik... akhirnye jumpe pun lirik lagu ni. Patut la susah sangat nak jumpe. Salah eja rupenye... Hehe...
Hmm... this is one of my fav. song... Melody dia very simple... and yg menariknye cara dia sampaikan lirik dia tu... Skali dgr cam lagu inggeris... rupe2nye lagu melayu...
Well guys... happy listening... (and happy reading...)

OAG - Permysuri

Imagine aku Tvmu
Transmisionku terbit untukmu
Dramaku produk khas siaranmu
Trans-sonet gelora Satelit Chinta

Imagine aku radiomu
Intermisionku orbit untukmu
E-ramaku rekord khas hiburanmu
Inter-planet kejora Ke marikh asth-mara WO'o'oo

per-MY-suri rumahku
per-My-suri ragaku
per-MY-suri syurgaku.. wO'o'oo
Yang teristimewa

Imagine aku Vjmu
Transvisiku terbitan untukmu
Karaktorku ilham khas pedomanmu
Trans-fonik gelora satelit chinta

Imagine aku Djmu
Intervisionku orbit untukmu
Metaforku iltizam khas buatmu
Inter-sonik kejora Ke-marikh asth-mara Wo'o'oo

Tuesday, July 19, 2005

Betapa bestnye jadi ibu...

Semua orang sibuk tanye..
"Tasya dah pandai ape ?" or "Anak dah pandai ape skang ?" or "Anak sihat ?"
Mcm2 lagi lah...

Hmm.. cani rupenye rasenye bile jadik ibu. Orang dah xtanye kabar kite lagi. Seme sibuk tanye pasal anak. Tp xpe... xkecik ati pun. :)

Untuk pengetahuan semua, puteri kesayangan aku tu dah pandai meniarap. Pastu undur. Smalam sket lagi nak masuk bawah meja. Hehe... Seronok rupenye jadi ibu ni. Dapat tgk perkembangan baby kite tiap2 hari. Paling seronok bile ada benda baru yang dia buat dalam 1 hari tu. Lagi la seronok. Rase mcm segala penat lelah mengandung, melahirkan & menjaga dia terbayar. Hmm... patut la anak zai dah nak masuk 3 (hehe... jgn marah zai) & anak kakzi dah masuk 4.

Utk sesaper yg lum kawin tu, kite doakan supaya dpt kawin cepat2. Nanti leh dapat anak. Baru lah tau macamane seronoknye jadik seorang ibu... ;)

Friday, July 15, 2005

Better Photos with your Digital Camera

Sumthin' to share... kite just copy-paste dari website lain...

1. Always be aware of the background. I know this is the hard one but it is critical. If you’re setting up a shot take a quick look at what is behind the people in your shot. So many perfectly good photos are ruined by a tree seeming to grow out of a person’s head. It can be as simple as the person taking one full step to the right or left to move the obstacle that would ruin your photo.

2. Use available light. If your digital camera has an option to turn the flash off and it’s light enough outside to read a book then use the available light and turn the flash off. In general camera flashes are too harsh for human skin and make all of us look pale. (Even better if your camera has a fill flash use that indoors where there isn’t enough daylight, and place the person by a window as well.)

3. Use ambient soft light. The reason that so many of use pose people under trees, and end up with the ruined photo with a tree coming out of dad’s head, is that we all instinctively know that soft light is best. Sunlight filtered through a trees’ leave is beautiful and warm. It warms up the skin and puts a soft light to the features. Indoors near a window with drapes has a similar effect.

4. Aim your camera slightly down at the person’s face. Now I don’t mean climb a ladder but just don’t ever, and I mean ever, point your camera looking up to a person. We all look fat and bloated at that angle. Also don’t shoot just face on to the person, try a little to the side, a three quarter view, so that you see more of their face. Remember camera higher looking down and a three quarter view, it will slim your subject.

5. Remember your focus, are you taking a photo of mom and the tree, then take mom with the whole tree. But if you’re taking a photo of mom next to a tree do we really need to see the entire tree? Get closer to your subject. We can see some of the tree bark with mom leaning against it, but showing the whole tree is a waste. Remember this tip with children, many people take a shot of their dear child for an expression on the child’s face, but in the printed shot the child is lost next to another kid, the swing set, and the dog. Remember get closer.

6. Never put your subject dead center. All family photographers do this and it’s as hard of a habit to break as remembering to look at the background. But if you’ve moved closer to your subject remember to put them just sightly off center. Not a lot just a bit. When you’re shooting even groups of people this is especially easy but odd numbered groups is a little more difficult. Just find your imaginary center line of your group and put that line just a bit off center in your view through your lens or screen.

With these tips you can be on your way to taking better photos today.

Wednesday, July 13, 2005

Kena tinggal... :(

Ari ni husband aku ade lawan futsal kat KL. Nak ikut tp xleh sbb weekday... Ade kelas ganti lak tu ari ni. Uwaaaaaaa... sedey!!! Rase cam nak nangis jek. Dah le call dia xangkat td. Pastu msg pun xreply. Uwaaaaaaaa!!! Aku xbg dia g, tp dia nak g gak. Degil. Kan aku dah sedey bile cani. Sampai ati dia.... :(... aku xnak kawan dia ari ni... G main futsal lupe kat aku. Dah le x call... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Tuesday, July 12, 2005

Jom pukul penguin!!!

Best la gak game ni... kalau setakat nak lepaskan geram kat sesaper, pukul jek penguin tu kuat2... hehe... mmg berkesan lah...


Jom tgk saper dpt pukul paling jauh... setakat skang ni... paling jauh aku dpt pukul cume 323.5 aje... Xcaye ? Ni buktinye... hehe...


Xpe.. pasni leh try lagi... hehe...

Thursday, July 7, 2005

Sedihnye hatiku ini...

Perghh... terharu giler aku bace blog jean tadi. Sedihnye ati ni xterkate. Uwaaaaaaaaaaa.... naper la jean boleh dpt keje lain lak ni ? Saper la nak tolong login & logoutkan kelas aku pasni... saper la nak temankan aku balik malam2... Uwaaaaaaaaaaa!!! Terpakse la laki aku antar tiap2 kali kelas malam. Sedihnye.

Jean,
Sampai sana nanti jangan lupekan suasana kat cosmo muar ni yek. Dpt kawan baru jgn la lupe kat kite lak. Ingat la jugak keseronokan blogging kat sini... Jgn lupe... saper yg betulkan blog jean dulu... hehhe.... Jgn lupe gak yg jean ngan amin pernah kantoi ngan kite kat tmpt mkn dpn traffic dulu... hehhehe (mesti jean dah lupe..). Pasni kalau ade pape problem ke... calling2 la yek. Xpun sms ke... Nak kawin nanti jgn lupe jemput kite. Kite nak jadik orang yang pertama dapat kad jemputan jean. (Jgn nak bagi alasan... umah kite yg paling dekat dgn umah jean tau.). Hmm... pelagi ek ? 0-0 la yek. Mane tau kite ade terkecik'n ati jean ke... Kite kan slalu buli jean. Jgn kecik ati tau. I'll miss u... Emmuahhh!!!

Hmmm.... NEXT!!! Pasni saper nye turn lak tinggalkan kite ?

Jom mogok!!

Perghh... gaji boleh xmasuk lagi... Bengangnye aku. Geng, sok kalau xmasuk gak, pagi2 sok sblm kite bertolak ke penang, kite g pejabat buruh dulu jom. Bengang la cani....

Tuesday, July 5, 2005

LAPORAN TERKINI...

Sehingga pukul 3.36 ptg ni, nampaknye batang idung gaji masih belum kelihatan terapung di maybank2u. Dato' nampaknye semakin bersungguh-sungguh menguji kesabaran hati dan perut para pekerjanya. Para pekerja dato' nampaknye semakin agresif mengutuk dan mengata dato' secara terang-terangan (walaupun di belakang dato'). Dato' semakin banyak mengumpul pahala hasil dari caci-maki para pekerjanya. Namun begitu, beliau juga tidak lupe untuk menambahkan dosanya di atas penganiayaan dan penderaan mental yang telah dibuat.


Sekian, terima kasih. Norazlin Hashim melaporkan untuk buletin blog. Salam sejahtera.

Monday, July 4, 2005

Which Malaysian Blogger Are You?

Congratulations Olynn, you are...

You are outgoing, direct, smart, pretty, and a definite go-getter. You are frank, a little too frank perhaps that sometimes you get on people's nerves and make them very upset. If people attack you, you hit back with triple the force without blinking because you are the kind of person who knows exactly what you are talking about or else you wouldn't talk about it. Your quick-thinking is what makes you special. You are an elitist.


Which Malaysian Blogger Are You?

Aku yang terkantoi..

Alamak... cane la ari ni aku leh kantoi lak ni... Tensen tul la. Tu laa... aku ingat cosmo ni bapak aku punye gaknye... Padan la dengan muke aku... hehe.. Slalu dtg lmbt line clear jek. Tetibe ari ni boleh Cekyus lak duk kat counter dpn. Pergh... cpt2 aku suh laki aku berenti keta depan sket. Pastu dgn muke innocent nye aku masuk cosmo. Muaahahha... aku terlepas lagi... Biase la... aku kan pelakon handalan... Tp takut gak.. sbb aku slalu percaya kat statement "Sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga...". Hmm... nasib baik aku bukan tupai... ;p

Thursday, June 30, 2005

Today's forecast - Virgo...

Today's Forecast
Do a little more research -- into your own soul. It's an excellent time to look deep within and determine where your heart lies. There have been some significant changes there recently.

The Bottom Line
Spin the globe and pick a spot -- it's time for you to satisfy some wanderlust.

In Detail
Blah, blah, blah -- aren't you tired of the same old excuses? It might be from your best friend, who's always late. It might be from your assistant, who can never keep your travel itinerary straight. It might be from yourself, about how you can never exercise because there's not enough time. Whatever it is, it's time to cut to the chase. No more excuses -- giving or taking them. It's time to just do it.

Wednesday, June 29, 2005

Suamiku kaki bola...

Arghhh.. bengangnye aku bile dpt laki kaki bola ni. Tensen tau x ? Kalau sikit2 tu xpe la... Ni boleh dikategorikan sebagai 'bola maniac'. Dah addicted dah ni. Huaaa... tensennye. Boleh jadik gaduh ni... Aku xkisah kalau main bola tu setakat hobi dia... tp jgn le jadikan bola tu satu komitmen lak. Bukannye dpt duit pun kalau g lawan bola tu. Tensennye aku. Sibuk dgn bola, sampaikan xde mase nak bawak anak bini jalan2 ptg2. Boring laa... Arghhhhh... dah lame aku pendam ni. Dah xboleh nak pendam lagi dah. TENSENNNNNN!!!!! Kang aku meletup kang baru dia tau...

Mama Tasya... (Syeksyi x ?.. hehe)


Ni gambar mama tasya mase kecik... hehe... serupe x ? Tau... serupe tang idung je kan. Hehe... yg sure, rambut mmg same... Xkisah la... pape pun... Lurve u Tasya... emmuahhhhh!!!...

Tuesday, June 28, 2005

Love Compatibility...

Cancer & Virgo
[[ junaidi & norazlin ]]

This couple glows with a tranquil aura of harmony. Virgoan organizational skills reassure the anxious Crab, whereas the latter brings Virgo love and imagination. The devoted and dutiful Earth sign will never be wicked enough to push Cancer's buttons. The moonchild's moods are tolerated and coaxed back to less slippery terrain with patience and rationality, in the affectionate surroundings the Cancerian craves. Their life is orderly and calm, but never dull. They love each other simply, tenderly, and gracefully.

Horse & Dragon
A recommended match between people who with a lot in common, although you need to be aware that you are also uniting extremely good, but extravagant tastes. When you disagree, it is in rather an impatient and irritable way. You toss your mane and trot away, leaving your mate to stew in his or her Dragon-fire until you are good and ready to come home again. You can kiss and make up for hours, days even.

Test your love compatibility

Kepalaku yang pusing...

Ari ni masuk keje awal. Kononnye mlvk datang... nak jumpe kitorang la... Skali tu xde pun. Tahpape la... buat penat aku jek dtg awal. Dah le ari ni kelas mlm. Tensen tul. Dah le pale aku asyik pening jek dari ari ahad ari tu... Ni kang ade yg pitam kat dlm kelas lak kang... Mane xnye.. dari ari tu xcukup tido.. si Tasya demam selsema lg... berjangkit budak2 kat umah tu la... geram aku. Dah tau kena selsema, jgn le cium baby tu... Tgk... yg susah aku gak. Yg xcukup tido... aku gak... Hish... tensen tul...

Friday, June 24, 2005

The guy who loves you...

The guy who loves you, can't tell you the reason why he loves you. He only knows that, in his eyes, you are the only one...
The guy who loves you, actually always makes youmad, but he never knows what stupid thing he has done, as everything he does, is for your own good.
The guy who loves you, seldom praises you, but in his heart, you are the best, and only he knows it. The guy who loves you, will scold or complain if you din't reply his message,because he cares.
The guy who loves you , Only drops his tears infront of you. When you try to wipe his tears, you are touching his heart, the heart which beats for you.
The guy who loves you, will remember every word u said, even if it's said accidentally.And he will use the words always in the nick of time.
The guy who loves you, will not give any promise that easily, because they don't want to break the promise. They want you to believe them and they want to give you the happiest and safest life ever
The guy who loves you, always tells you not to think too much, because they already planned it for you. He wants to give u the best life in the future, he wants to give you a suprise, believe him that he can do it.
The guy who loves you, maybe can't remember special occasions like some kind of anniversary. But, he does know that, every second he live, he's loving you, no matter what day is today.
The guy who loves you, won't say " i love you" that easily, because everything he has done for you is showing that he loves you already, but he will only tell the word at the special situation, because he dun wan u to misunderstand, he wants u to know that he loves you.
The guy who really loves you, will feel that, sometimes, something hav to be told for only once, because he thought that u might already understand him, if talk so much, he will feel that there's nothing you will cherish.
The guy who loves you, will go to the airport to fetch you, he won't carry a bunch a roses and call you darling like what you expected. But he will carry your luggage and ask you " Why are you becoming that thin within two days?" with his sincere heart.
The guy who loves you, will listen quietly to you when you are mad, and when you are finished, he will say, "You still have class tomorrow, sleep earlier." with a smile.
The guy who loves you, don't know whether he should call you when you are angry, but he will send a message to you after few hours. If you ask him why he calls that late, he will say, "When you are angry, my explanations are all rubbish. But when you calmed down, my explanations will only really work.
The guy who loves you, always call you little girl,but everytime he wants to make a big decision, he will first want to hear your advice.
The guy who loves you, don't like little toys like teddy bears, but he will always put the bear you gave him beside his bed.
The guy who loves you, while quarrelling, he will apologise uncontrollably, although you are the one who's wrong, and later, he will send a message to you with, "Baby, actually you know it's your fault, you know it urself."
The guy who loves you, while really miss you, he will want to buy a bunch of roses and wait for you stupidly under your apartment. But he never knows what he bought is daisy, but it doesn't matter, because in his heart, that's roses.
The guy who loves you, seldom say sweet words,but you know, his kisses already transfer his all passion to you.
The guy who loves you, will not always understand you, or never will know when u get angry, but heis actually trying his best to understand.
The guy who loves you, will buy u something u least expected on ur birthday, but he actually had planned that gift, months before ur birthday...

Sekian, terima kasih... ;)

Thursday, June 23, 2005

Takagism...

Skang ni demam Takagism tgh melanda bilik lecturer... Selepas demam blog reda, datang lak demam baru... hmm... pasni tah demam ape lak la yang bakal melanda...

Hmm... ape dia Takagism ? Takagism ni actually satu game. Game yang menguji minda kite. Best giler game ni... Dia suh kite cari jalan macamane nak kuar dari satu bilik tu... Actually, setakat ni yg kitorang jumpe ade 2 bilik. Crimsom room dgn Viridian room. Crimson room dah dapat selesaikan... tp viridian room tu susah la pulak. Tgh try ni... Kalau korang nak try gak, klik je kat bawah ni...


Crimson Room
http://www.fasco-csc.com/works/crimson/crimson_e.php

Viridian Room
http://www.fasco-csc.com/works/viridian/viridian_opening_e.swf

Hmm... ade lg 1 yg aku sniri belum cube. Baru je jumpe..
Blue Chamber
http://www.fasco-csc.com/works/bluechamber/index_e.php


xpun korang bukak je site : http://www.fasco-csc.com
Ade byk game yg seangkatan ngan Takagism ni...

Wednesday, June 22, 2005

Setahun nan lalu...


Till death do us part...

Gambar ni diambil pada 2 Mei 2004... Masa majlis kat umah Kluang... Hmm... kejap je rasenye. Diam x diam dah lebih setahun aku kawin. Diam x diam jugak, kitorang dah ade sorang puteri yang comel.. (pada mata aku la...). Alhamdulillah... Semoga hubungan ni kekal hingga ke hujung nyawa....amin.... (bukan Amin yek... ;p)

To Mr Junaidi bin Othman... I luv u with every beat of my heart... Emmuackkkkksss!!!

Tuesday, June 21, 2005

Alahai studentku...

Alamak... bengangnye aku budak2 ni... mcm xpnh blaja programming lak. Yang simple2 pun xtau. Mcm lum pnh blaja la pulak. Aku lempang sorg2 kang... Arghhhhhhhhh!!! Tensen!!!!

I miss my baby...

Tibe2 jek aku rase rindu kat Tasya. Sian dia xde orang jage. Ptg tadi mase aku tinggalkan dia, dia tengah tido. Sedihnye. Rase mcm xsampai ati jek. Rase mcm xnak g keje. Boi tido lak ptg td. Tinggal la ira sorang jage dia. Tah boleh harap ke tidak anak buah aku sorang tu. Hmm... kalau boleh bawak g opis, dah lame aku bawak dia. Xkisah la dia tido pun. Bawak je stroller dia. Tidokan jek dlm stroller. Skang ni nak buat keje pun xsenang. Asyik teringat kat dia jek. Dah le dia tengah sakit. Syiannye baby aku... Kalau la sakit tu boleh ditransfer2... nak aje aku transfer kan sakit tu kat aku. Biar le aku yg menanggung sakit. Xsanggup nak tgk si kecik tu yang sakit. Saper2 yg belum ada anak tu... one day nanti korang akan rase mcm ape yg aku rase. Syahdunye... Satu perasaan yang xdpt nak digambarkan dengan kata2...

Monday, June 20, 2005

Sully & Boo... (Monster Inc.).. hehe...

Gambar ni baru amik smalam. Tasya dgn uncle Boi dia. Dia tgh sakit tu sebenarnye. Kena demam campak. Asyik menggaru kepala jek... last2 aku ikatkan rambut dia camtu... heheh... Comel x ?

Kite dah makin berat ???

Smalam kite timbang berat kite... naik 4 kilo. Uwaaaaaaa!!! Giler ah. Kite ingat kite dah kurus. Rupenye makin berat. Pelik tul. Xkan la perut naik sikit, berat leh naik sampai 4 kilo ? Tp 4 kilo tu kalau dibandingkan dgn berat sblm pregnant dulu. Kalau nak bandingkan dgn berat mase lps bersalin, naik 2 kilo. Uwaaaaaa... tensennye. Kite rase alat timbang kat umah kite tu rosak la... sbb sblm tu si boi timbang berat badan dia... heheh... xpe.. sok kite beli alat timbang baru. Mesti berat kite turun pastu...

Friday, June 17, 2005

Happy Father's Day...

Encik Hashim bin Ahmad - lelaki yang paling aku sanjung dalam dunia ni. Lelaki yang dah terlalu berkorban untuk membesarkan aku. Aku sayang daddy seumur hidup aku. Sejak aku kecik mmg aku lebih manje dengan daddy dari mummy. Ape pun yang aku nak, daddy akan tunaikan. Mase aku kecik... aku nak mainan, daddy belikan... Masa belajar, mintak komputer, daddy terus masukkan duit ke akaun aku. Then bile aku nak sambung master (yang sekerat jalan tu..), daddy keluarkan duit dia utk tanggung aku belajar. Dulu sebelum kawin, kalau sesak2 ujung bulan, duit daddy gak yang aku mintak.Semuanya daddy buat untuk aku. Habis berpuluh2 ribu utk aku. Seumur hidup aku, daddy xpernah pukul aku. Nak marah pun payah. Maybe sebab aku anak kesayangan dia. Tp skang ni... aku macam dah jarang pedulikan daddy. Tah daddy ade duit ke, xde ke... aku jarang nak amik tau. Aku asyik sibuk dgn keje aku, dgn kehidupan aku. Skang ni... nak bagi 2-3 ratus sebulan pun aku xmampu. Kesian daddy dapat anak macam aku. Walau ape pun... walaupun skang ni aku terlalu sibuk dengan hal aku sniri... aku tetap sayang daddy macam dulu. Daddy tetap jadik lelaki yang paling utama dalam hati aku. Daddy lah idola aku... selama-lamanya...

Happy Father's Day, Daddy... Thanx for being such a great daddy in the world...

Also... Happy Father's day to Mr Junaidi bin Othman... Thanx for being a great papa to my Natasya...

I LOVE BOTH OF YOU... A LOT!!! Emuackssssss...!!!

Thursday, June 16, 2005

Sakitnye idungku ini...

Alamak... tensennye aku ari ni. Ita, Lia... tolong la kite... Boleh sawan la kalau sampai petang camni... Hmm.. ari ni aku ade kelas cert. Skali tu ade sorang student tu... alamak... (sorry to say)... bau dia sungguh xmenyenangkan la. Tensennye aku. Dah naik pening dah pale ni.

Hmm... korang pnh x alami situasi camni ? Cane ek nak buat ? Nak tegur, xsmpi ati... Xtegur, idung kite yg sakit... Adus... tensennye... Kelas smpi kul 5 lak tu. Mati kering la aku...

Wednesday, June 15, 2005

Potong Jambul ?

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasih...

Adalah dengan ini Beta ingin memaklumkan bahawa majlis Potong Jambul puteri kesayangan Beta iaitu Nur Atiqa Natasya... (Potong jambul tau jean... bukan potong janggut). Dengan itu, Beta dengan berbesar hati ingin menjemput rakan seperjuangan (seblog) terutamanya wanita ke majlis tersebut yang akan berlangsung selepas Zohor, pada tanggal 18 Jun 2005, di Istana Ayahanda Beta di Taman Sri Tanjung... Insyaallah..

Sekian, terima kasih.

Tuesday, June 14, 2005

WANITA itu CANTIK

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."


"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,tempat dimana cinta itu ada."

Monday, June 13, 2005

Rahsia beg tangan (amik dari Metro Ahad)

Apa ada dalam beg tangan atau beg duit wanita ? Besar atau kecil beg yang dibawa mencerminkan karektor wanita itu sendiri.
Jika beg yang dibawa kecil, wanita itu tentu ringkas orangnya. Maknanya orang yang berjalan berlenggang tu (macam itik pulang petang), mestilah tergolong dalam kategori wanita paling ringkas kerana telefon bimbit, duit, kad pengenalan dan lesen memandu cuma dimasukkan dalam poket seluar.
Bila bawa beg besar, banyak barang 'mengarut' di bawa ke hulu ke hilir atau dalam erti kata lain, bawa barang yang tidak penting atau cuma digunakan sekali sekala.
Kalau diselidik, senarai barang yang dibawa wanita dalam beg besar ialah beg duit, telefon bimbit, cermin mata hitam, kunci rumah, kunci kereta, kad perniagaan yang disimpan rapi dalam bekas keluli, kamera digital, tisu, diari, buku bank, pil vitamin, penyegar mulut dan payung lipat tiga (takut tengah berjalan ditimpa hujan).
Percaya tak, ada juga wanita membawa bekal air dalam botol mineral yang turut disumbat dalam beg tangan.
Jangan x percaya, ramai wanita turut membawa beg kecil khusus untuk menyimpan alat mekap yang dimasukkan pula ke dalam beg besar tadi.
Tau sajalah, bagi yang suka bersolek, dalam beg mekap pasti lengkap dengan bedak padat, pelembap bibir, gincu (barang wajib), celak, pembayang mata, pemerah pipi, maskara, minyak wangi, losyen badan, sepit kuku dan "floss".
Dalam beg duit pula, selain duit, kad pengenalan, kad kredit, lesen memandu, kad keahlian gedung perniagaan, resit mengeluarkan wang dari mesin juruwang automatik, wanita juga menyimpan resit pembelian barangan di pasaraya.
Pendek kata, beg tangan sebenarnya macam rumah atau pejabat bergerak yang menyimpan semua keperluan wanita itu.
Bayangkan resit panjang berjela pembelian barang rumah dan dapur di pasaraya disimpan dalam beg duit, patutlah beg duit wanita kelihatan kembung semacam. Itu tak termasuk kad niaga yang diberikan orang kepada mereka.
Untuk sementara kad itu disimpan dalam beg duit sebelum dipindahkan ke tempat menyimpan kad. Namun mulanya saja kata 'sementara'. Sampai sudah, kad niaga orang lain berkepuk dalam beg duit.
Kalau naik pengangkutan awam, tentu lebih banyak koleksi disimpan dalam beg tangan. Tahu apa dia ? Tentulah tiket yang disimpan utk pemeriksaan konduktor bas.
Ada wanita suka mengambil risalah dan iklan lalu dimasukkan ke dalam beg, kononnya untuk dibaca nanti.Sayangnya, ia hanya menambah bilangan sampah sarap dalam beg tangan kerana bukan selalu pun mereka mengemas beg tangan atau beg duit.
Sebenarnya mesej yang hendak disampaikan di sini ialah senang saja nak menilai karektor wanita.
Wanita yang suka bawa beg besar ialah mereka yang suka berjaga-jaga, lebih tepat lagi selalu berpegang pada peribahasa "Sediakan payung sebelum hujan", manakala wanita yang membawa beg kecil atau berlenggang ialah mereka yang ringkas, malas hendak susahkan diri mengangkut banyak barang ke hulu ke hilir.
Bukan apa, nak membeli belah nanti tak cukup tangan nak membimbit semua barangan, iaitu barangan peribadi yang dibawa dan barangan yang baru dibeli.

Friday, June 10, 2005

Pojaan hatiku... SE K750i...

Shoot, store and share – power imaging
Open the K750i digital camera lens cover and you’re ready to capture that special moment. Your K750i mobile phone is a digital camera with excellent picture quality. And when you want to catch some action, this phone takes video too. The K750i camera controls are very similar to popular digital cameras. The K750i comes with easy-to-use image editing PC software. Create multiple photo albums, add effects, send email with impressive images to anywhere in the world.


The K750i also has a fully featured digital music player - your music in your mobile.

Screen
176x220 pixel
Color LCD 262K
Sound
Polyphonic Sounds 40 voices
Memory
34MB memory
Networks
GSM 900
GSM 1900
GSM 1800
Available colours
Oxidized Black
Blasted Silver
Sizes
100 x 46 x 20.5 mm
3.9 x 1.8 x .8 inches
Posted by Hello

SE 750i dah kuar ?

Yesss!!! Akhirnya kuar pun encet idaman aku kat pasaran. Sony Ericsson K750i. Dia punye design... walah... gerek seh... hehe... Aku mmg dah jatuh cinte lah. Sejak dia mule kuar lg aku dah jatuh cinta. Cun giler aa hset ni. Kalau korang xcaye, korang cube le tgk kat website dia (www.sonyericsson.com). Korang mesti kagum gak lah. Aku xdulik... aku tau bulan 9 ni aku dpt pakai K750i. Kejam x aku ? Aku pakse husband aku belikan hset ni utk b'day aku nanti. Hehe.. ele... bukan mahal pun. Xkan dgn bini pun nak berkire kan. Ye la.. asyik2 dia je pakai hset mahal2. Aku pun nak merasa gak. Tp dia kena belikan la... Nak gune duit sniri ? Sori... baik aku bayar utang kad kredit yg beribu tu... Xpun, baik aku gune duit aku utk makan. Dia xpe... utk hset, dia xkedekut. Kalau x, xkan asyik bertukar hset jek. Tensen aku.

Xkisah lah pape pun... yg penting K750i tetap menjadi pojaan hatiku... ;p

Thursday, June 9, 2005

ketahuilah sbb aper anda memilih pasangan anda....

ader 5 perkara berlaku serentak... ...

1.air mendidih kat dapur... .
2.air paip melimpah kart bilik air... ..
3.bayi menangis... ... .
4.telefon berbunyi... ... .
5.ader org ketuk pintu... ..

kalo korang ... .aper yg korang akan buat terlebih dahulu... . susun ikut yg korang rasa lebih penting utk dibuat dahulu... ... . semua pon kena buat... ... .. so,susun la elok2... ... ...
.
.
.
.
sekarang semak jawapan anda... ..
kalo anda memilih utk menutup air medidih manandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan dia utk membimbing anda... ..
kalo anda memilih untuk menutup pili air yg melimpah di bilik air menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta... ..
kalo anda memilih utk memujuk bayi yg menangis menandakan anda mementingkan kasih sayang... ... .
kalo anda memilih untuk mengangkat telefon berbunyi menandakan anda mementingkan budi bahasa dan perlakuan pasangan anda... ..
kalo anda memilih utk membuka pintu menandakan anda mementingkan rupa paras,fizikal dan personaliti pasangan anda... ..
sekian... ..wallahualam... .


Kitenye susunan :
1. Baby
2. Telefon
3. Bukak pintu
4. Air paip
5. Air mendidih...

Korang ?

Hari blank sedunia...

Ape ek nak tulis. Dari smalam aku xde idea nak tulis kat blog ni. Apesal tah. Boring tul la. Time free cani... xde idea la pulak. Time ade kelas, byk lak idea nak menaip.

Ari ni sibuk membuang virus kat pc rnd. Bosannye. Punye la banyak virus. Ikutkan ati nak je format pc2 tu. (Alamak ita ngan jean ni... bising tul... diam la... kite tgh nak pk ni...). Hmm... sambung balik. Ape ek idea aku tadi. Haa.. kan dah ilang. Budak 2org ni mmg la. Mematikan idea aku jek. Haa.. pc rnd ni ha. Byk tul virus dia. Giler tah. Aku rase dia berjangkit dari jean la. Tu la jean ni... aku suh pakai antivirus yg power2 dia xnak. Ni seme virus dari kepala dia ni la dulu ni...

K lah... nak bace blog budak 2 org tu. Sibuk dr td suh aku bace blog dia. Adiosss!!!

Wednesday, June 8, 2005

Alamak...

Tensen tul la aku ngajo si Pojie ni... lempang kang... Byk mulut la mamat ni. Ni ade yg makan tumit ni kang. Hehehe... ;p.

Tuesday, June 7, 2005

Cinta atau suka ? (Jgn konpius maa...)

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang...
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira..

Di depan orang yang kita cinta,
musim sentiasa berbunga-bunga...
Di depan orang yang kita suka,
musim itu cuma berangin sahaja...


Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,
kita akan kaku...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka,
kita akan tersenyum...


Di depan orang yang kita cinta,
lidah kelu untuk berkata-kata...
Di depan orang yang kita suka,
lidah bebas berkata apa sahaja...


Di depan orang yang kita cinta,
kita menjadi malu...
Di depan orang yang kita suka,
kita akan tunjukkan imej yang sebenar...


Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...


Bila orang yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis...
Bila orang yang kita suka menangis,
kita akan turut membuat dia gembira...


Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...


Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka...
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata..
Cinta berbuah menjadi airmata
Setiap orang yang akan mengalami ini dalam hidup mereka,
Cuma fikirkanlah bersama-sama siapa yang anda cinta....

Baru lepas kelas Java

Boring la ari ni... Apesal tah. Rase penat sgt. Ok lah kak zarul... kite dah besar kan tulisan kite... nampak x ? Hehe... Sorry la yek kalau post kite sblm ni menyakitkan mata orang lain. Kite mmg suke gune font kecik2 ni... nmpk cam comel jek. (Pada mata kite la...)

Hmm... ari ni penat sgt. Pg td mandikan Tasya... Perghh... penat nye. Xreti duk diam anak dare tu. Sakit perut aku dia tendang. Siksa tul nak mandikan dia. Lg satu nak bg makan ubat. Punye la siksa. Bile nmpk je aku nak bg dia ubat, bukan main rapat lagi dia tutup mulut dia. Puas la pujuk... mmg dia xkan bukak punye. Last2 aku geram tadi, aku pakse dia. Aku tekan pipi dia sampai mulut dia terbukak... Hehe... mcm dera la pulak. Pastu dia punye merajuk.. sampaikan menyusu pun xnak. Xpenah2 nangis kuat2, td leh nangis kuat2. Sian dia...


Malam ni ade kelas mlm. Bosan la. Rase mcm mls jek ari ni. Tp xkan xnak ajar lak sbb ni dah masuk minggu kedua. Dah le sem ni sem pendek. Kang ade yg xabis silibus kang. Dah le sem lepas huru-hara. Semenye lmbt. Nanti sem ni pun rekod buruk lg.

Friday, June 3, 2005

Bla.. Bla.. Bla..

DEWA - Pupus

Aku tak mengerti ... apa yang sedang kurasa
Rindu yang tak pernah ... begitu hebatnya
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak akan pernah tahu
Aku persembahkan hidupku untukmu
Telah ... kurelakan hatiku padamu
Namun kau masih bisu diam seribu bahasa
Dan hati kecilku bicara
Baru kusadari cintaku bertepuk sebelah tangan
Kau buat remuk seluruh hatiku ...
Semoga waktu akan mengilhami sisi hatimu yang beku
Semoga akan datang keajaiban hingga akhirnya kaupun mau
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu
Meski kau tak akan pernah tahu..


Yahoooo!!! Berjaya membetulkan blog jean. Betape terernye aku... Kan jean kan. Hehehe... Hmm... lagu kat atas ni xde kene mengena pun dgn aku. Tp aku suke. Sukati la niza... kite nak suke lagu sedey ke.. lagu gumbira ke... lagu kanak-kanak ke... lagu patriotik ke... Tinge kite kan... Sukati kite la. Yang niza nak bising apesal ?

Ini hari mood ada baik...

Tadaaa!!! Ari ni masuk keje balik selepas 2 hari bercuti. Best tul dpt cuti time semester dah mule. Hehe... Ari ni aku terover kepoh lak kat dlm kelas. Apesal tah. Slalu bukan main malas nak bercakap kalau kat dlm kelas. Lagi2 lak kalau student seme jenis senyap. Tp ari ni... budak2 senyap pun aku bebel gak. Hehe... Mood baik ari ni sbb Tasya dah sihat.

Mumy & dady dah balik. Seronok dengar diorg bercerita pasal pengalaman kat Mekah & Madinah. Hmm... rase cam nak g sana jek. This week baru la rase mcm bermakna sket idup ni.. hehe... Baru la sedar betapa pentingnye kehadiran dady & mumy dlm idup aku. Diorg xde, rase mcm bosan sgt. Rase mcm kosong jek. Semuanye serba x sempat. Ape la aku ni. Dah kawin, malah dah jadik mama pun masih lagi nak bergantung pada mumy & dady kan. Nak buat cane. Dah mmg dr kecik aku adik beradik dimanjekan mcm ni. Asal sket je mumy... asal sket je dady... Ape2 semenye nak tunggu mumy & dady. Sbb tu la bile dah tua2 ni pun masih lagi nak mengharapkan mumy & dady... hehe...

Hmm... ptg ni aku ade date ngan HUBBY TERSAYANG... Ala... bukan g mane pun. G makan jek. Rase mcm dah lame xg makan ngan dia. ;p

Tuesday, May 31, 2005

Selasa yang membosankan...

Hari ni bosan sgt. Rase mcm xde mood jek. Ari ni semenye mcm xsmpt. Si Tembam aku demam lak ari ni. Sian dia. Panas badan dia mase aku nak g keje td. Nasib baik ari ni masuk petang. Xsenang ati rasenye nak keje. Ingat nak amik EL, tp bile pk balik malas lak sbb esok dah nak cuti 2 ari.

Mlm ni nak bertolak ke KL sbb esok nak amik mumy & dady kat KLIA. Jap je rasenye diorg pegi. Dah nak balik pun. Yahoo!!! Rindunye kat diorg. X sabar nak jemput diorg esok. Lega rasenye. Kalau x, sian tasya tinggal kat umah dgn kakak yg jage dia tu jek. Sampai demam2. X sampai ati aku tgk kan. Dia asyik mengerang je td. Nasib baik dia bukan jenis budak yg kuat menangis. Tp kesian sgt tgk dia. Dah le xde saper kat umah. Mama ngan papa dia pun keje. Yg ade cume uncle2 dia 2 org tu. Diorg pun bukan blh buat ape sgt. Setakat pujuk je Tasya jgn bg nangis.

Hmm... baru kul 8.30 pm. Dah la... nak balik. Xdulik la... nak balik awal gak. Malas dah nak explore utk blog ni. Ita... teruskan perjuangan tau. Nanti kalau ade pape yg canggih bgtau kite. Kite share2 la.... hehehe....

Monday, May 30, 2005

Mumy & Dady @ KLIA

Gambar ni aku amik mase antar mumy & dady aku kat KLIA. Diorg nak g umrah. Hmm... sunyi lak umah bile diorg xde... Baru la terase betape siksanya bile diorg xde... Sian aku adik bradik... Mcm anak terbuang jek. Mkn pun mcm cukup xcukup jek. Hehehe...


Mumy & Dady Posted by Hello

Semester baru...

Ari ni first day semester baru... Bosannye. Pagi2 dah ade kelas. Tahpape. Memule tu cambest la sbb ingat student xdtg. Skali tu kul 10 ade lak yg dtg. Cis... kacau daun tul. Nak xnak terpakse la bg briefing sket. Bosan...

Hmm... ari ni gak first day keje lps cuti seminggu. Rase cam malas jek. Hati ni asyik ingat Tasya jek. Rase mcm nak balik umah layan tasya. Lagi best. Sian dia kena tinggal. Risau gak sbb smalam dia xnak langsung minum susu formula. Hari ni cane la gaknye. Jgn dia mengamuk sudah. Dah le umah xde org. Yg ade boi ngan adik jek. Rase mcm xsenang ati sgt keje ari ni. Rindu nye... uwaaaaaaaaaa!!! Dah le kelas smpi kul 6.20. Sewel tul la. Nasib baik ari ni xde student. Leh la balik awal.

UWAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! RINDU TASYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, May 26, 2005

Tasya & Poopoo...

Ni gambar tasya ngan poopoo bear dia. Cute x ?


Posted by Hello

Friday, May 20, 2005

Aku yang maha hebat...

Muahahahaha... Aku la insan cosmo pertama yg blog dia ada counter... Hehe. betapa banggenye... Kengkawan... tgk le blog kite... dah ade counter dah... Jgn jeles yek... ;-p

Thursday, May 19, 2005

Besday Ita @ Cafe Abang Sayang

Ari ni besday opismate aku.. ita. Eppy besday ita!!! Semoge dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan peroleh kebahagiaan hendaknye.


Besday Ita @ Cafe Abang Sayang Posted by Hello

My Cute Natasya... Posted by Hello

Wednesday, May 18, 2005

Testing...

Hmm.... ape ek nak taip... Iza!!! Ita!!! Cpt laa... nak tulis ape ni ??? Uwaaaaaaa!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...